Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Cafe » De Kroeg » Het mysterie van je geboortedag. (Pagina 1)

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!   Dit onderwerp heeft 8 pagina's: 1  2  3  4  5  6  7  8   
Auteur Onderwerp: Het mysterie van je geboortedag.
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Kijk hier voor een karakterbeschrijving als je vandaag jarig bent.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Leeuw 1 augustus
De dag van de oorspronkelijke stijl.

Niet alleen zijn de dominante op 1 augustus geboren personen buitengewoon individualistisch, maar ook zijn ze -soms en koste van alles- vastbesloten anderen te overtuigen van hun zienswijze. Het is voor hen niet voldoende te weten dat zijzelf de beste zijn op hun terrein, ze dwingen ook anderen dit in te zien door de kwaliteit van hun werk of hun persoonlijke overtuigingskracht. Ondanks tegenslagen, frustraties en teleurstellingen op hun pad, geven ze hun poging zelden op.

Op deze dag geborenen kunnen overkomen als gedreven actievoerders, die hun speciale missie in het leven met hart en ziel volgen. Achter een serieus, soms stoicijns, uiterlijk verbergen ze echter een verrassend goed ontwikkeld gevoel voor humor, hoewel dit nogal eens aan de zwarte kant en bijzonder ironisch en sardonisch getint is. Op deze dag geborenen zijn in staat om met een angstaanjagende precisie verbale hatelijkheden op anderen af te vuren, terwijl ze in hun innerlijke dialoog even genadeloos zijn ten opzichte van zichzelf.

Op 1 augustus geborenen zijn niet de makkelijksten. Daar zij zichzelf als enige baas tolereren, zijn ze doorgaans ongeschikt voor banen met superieuren boven zich. De meeste van hen voelen zich thuis in leidende posities binnen de familie, op het werk of in de wereld der kunsten, tenzij ze last hebben van minderwaardigheidsgevoelens. In dat geval kan hun leven bijzonder moeilijk zijn, omdat ze niet geschikt zijn als baas, maar ook niet tevreden zijn met een volgzame rol.

Op 1 augustus geborenen raken vaak midden in heftige controversen verzeild. Wat ze ook doen, ze schijnen altijd de interesse of vijandschap van anderen op te roepen. Met, tegen hen gerichte, negativiteit omgaan kan hun tweede natuur worden daar zij zichzelf uitstekend verbaal kunnen verdedigen, In veel gevallen trekken 1-augustus-mensen zich echter liever terug in een beschermde omgeving en geven de brui aan de buitenwereld. De verborgen schuilplaats van een 1-augustus-mens, die buitenstaanders zelden te zien krijgen, is van vitaal belang voor hen en meestal de plek waar ze het lieftst vertoeven.

Ondanks hun onafhankelijkheid worden 1-augustus-mensen vaak afhankelijk van anderen, zeker als het gaat om datgene wat nodig is, zowel in prettige als in onaangename zin, voor een stabiele thuisbasis. Wat ze te bieden hebben in een persoonlijke relatie, hangt echter af van de prioriteit die hun werk en privéleven voor hen hebben. Alleen vrienden en partners die tegen een stootje kunnen, zijn geschikt voor een relatie met op deze dag geborenen.

Een van de sterktste kanten van 1-augustus-mensen is hun haarscherpe visie, zonder sluiers of illusies, op de wereld waarin ze leven. Ze kunnen meesters zijn in het creeren van allerlei symbolen, mysteries en paradoxen, maar hun eigen scherpe blik verliest zelden het fundamentele uit het oog.

Gezondheid
Op 1 augustus geborenen zijn vaak overmoedig en zelfverzekerd ten opzichte van hun gezondheid, waardoor ze soms aan onverwachte kwalen lijden. Ze hebben een goede cardioloog nodig voor hun hart en een goede chiropractor voor hun rugproblemen die vaak door stress veroorzaakt worden; wie zittend werk verricht moet zorgen voor een goede houding en tijdens regelmatige rustpauzes rekoefeningen doen. Soms denken ze ook deskundig te zijn als het hun eigen gezondheid betreft en slaan ze adviezen van familie en artsen in de wind. Wie de gezondheid van een 1-augustus-persoon ter harte gaat, die dient dus streng op te treden.

Advies
Tracht rekening te houden met de gevoelens van anderen, keer hen niet de rug toe. laat je kruistocht even rusten en schenk aandacht aan alledaagse zaken. Je intensiteit kan onmin veroorzaken. Leer waar nodig compromissen te accepteren.

Sterke kanten:
Sterk, realistisch en visionair.

Zwakke kanten:
Moeilijk en eenzaam.

Meditatie:
Sommigen begeren, anderen adoreren

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Leeuw 2 augustus
De dag van de veelzijdige signatuur

Op 2 augustus geborenen kunnen op diverse terreinen werkzaam zijn en tegelijkertijd op alles wat ze doen een onmiskenbaar persoonlijk stempel drukken. Hoewel anderen vaak de indruk krijgen dat ze een andere weg zijn ingeslagen, hun bewezen succes opgeven, of toegeven aan een nieuwe onrealistische verleiding, tonen ze elke keer opnieuw hun vermogen om een succes te maken van hun nieuwste onderneming zonder zichzelf te verloochenen.

Dit pijnlijke pogen of zelfs het verliezen van het geloof dat anderen in hen hebben, is vaak een probleem voor 2-augustus-mensen. Vechters als ze zijn, laten op deze dag geborenen zich niet afhouden van hun poging het hachelijke en onwaarschijnlijke te doen. Vaak pas na jaren zien mensen die met hen werken of samenleven de wijsheid van datgene wat ze doen en beginnen ze hen niet alleen te respecteren, maar zien ze ook het praktische in van hun ideeen, al hadden die oorspronkelijk de schijn tegen.

Het karakter van op 2 augustus geborenen varieert van overgevoelig tot ongevoelig. Doorgaans gaan deze mensen recht op hun doel af, of ze nu wel of niet gevoel kunnen opbrengen voor degenen die daarbij het loodje moeten leggen. Deze "bulldozers" zijn niettemin bijzonder idealistisch qua visie en moeilijk te stoppen. Macht en geld vormen grote verleidingen voor op deze dag geborenen, maar doorgaans gebruiken ze deze als middel om hun doel te bereiken in plaats van er zelf het werktuig van te worden.

De persoonlijke smaak en leefstijl van 2-augustus-mensen zijn vaak uiterst onconventioneel en ze laten zich niet dwingen door anderen die trachten hen te veranderen. Gevoelige 2-augustus-mensen kunnen ernstig gekwetst worden door de kritiek en het oordeel van anderen, maar doorgaans laten ze dat niet merken. Een zekere meedogenloosheid ten opzichte van hun eigen gevoelens en die van anderen is kenmerkend voor op deze dag geborenen. Z kan een 2-augustus-mens dat het leven begint als een gevoelige ziel, eindigen als een keihard type wiens/wier zachtheid en kwetsbaarheid evenzeer verminderd zijn als hun hardheid toegenomen.

Het vertrouwen dat 2-augustus-mensen aan de dag leggen is gebaseerd op het precies weten wat ze wel en niet kunnen doen en dese realistische inschatting van hun vermogens staat doorgaans garant voor hun succes. Ook kunnen ze hulp van anderen afwijzen en liever elk aspect van een bepaald project zelf doen. Dit kan echter zowel materieel als spiritueel afremmen. Vroeg of laat moeten ze de waarde leren inzien van het delen van verantwoordelijkheden en taken, hetgeen neerkomt op een rotsvast vertrouwen. De passies van 2-augustus-mensen kunnen hoog oplaaien als er liefde in het spel is en ze kunnen moeilijkheden ervarem bij het vinden van partners die op de lange duur aan hun hoge eisen kunnen voldoen. Het pad kan dus bezaaid zijn met brokken, terwijl zijzelf enigszins gebutst raken door de ervaringen onderweg.

Gezondheid.
Op 2 augustus geborenen (vooral de hardere types)moeten hun hart en bloedvaten niet te veel onder druk zetten. Op latere leeftijd kunnen vooral mannen last krijgen van een hoge bloeddruk als ze zich tijdens hun werk en thuis niet kunnen ontspannen. Een veilige thuisbasis en het investeren van geld, energie en tijd in het bouwen van zo'n comfortabel en stabiel fundament is geen overbodige luxe. Ook zouden ze hun conventionele wijsheid kunnen aanwenden voor het samenstellen van een dieet en een schema voor lichaamsbeweging. Dit voegt waarschijnlijk jaren toe aan hun dynamische levens.

Advies:
Verkies je gevoeligheid en de daarbij behorende menselijkheid niet. Behoud je idealisme, maar respecteer eveneens andermans wensen. Denk ook aan de behoefte van je familie en kinderen. Leer hulp van anderen aanvaarden.

Sterke kanten:
Veelzijdig, flexibel en vastbesloten.

Zwakke kanten:
Ongevoelig, afgesloten en onverantwoordelijk./I]

Meditatie:
[I]Oorlog zal achterhaald zijn zodra de maatschappij onacceptabel is geworden.


--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Leeuw 3 augustus
De dag van de gevaarlijke speurtocht.

Op 3 augustus geborenen voelen zich aangetrokken tot diverse vormen van gevaar. Ze gaan gevaarlijke situaties niet uit de weg en trachten zo nodig anderen daaruit te redden. Hun doel kan ook zijn, het onthullen van de waarheid zoals zij die zien, afgezien van eventuele risico's. Risico's zijn voor hen vaak belangrijker dan de waarheid. Op deze dag geborenen moeten oppassen anderen niet in gevaar te brengen met hun activiteiten.

Wars van het alledaagse, zoeken 3-augustus-mensen hun afleiding ver van huis. Sommigen gaan letterlijk naar de verste uiteinden van de wereld terwijl anderen, in een makkelijke stoel, zich overgeven aan opwindende fantasieen. Minder ontwikkelde 3-augustus-mensen teren op, door anderen veroorzaakte, opwinding. Meer ontwikkelde op 3 augustus geborenen veroorzaken of ervaren niet alleen zelf opwindende dingen, maar maken er ook creatief of professioneel gebruik van.

Op deze dag geborenen lopen gevaar zichzelf te verwonden. Doorgaans kan de overredingskracht van familie of vrienden hen niet afbrengen van hun fascinatie voor conflicten en risico's. Sommigen beschouwen gedurfde ondernemingen als beproevingen van de hoogste orde, waarbij de mate van falen evenredig is aan die van destructie. Anderen zijn verslaafd aan instabiliteit en hongeren naar gevaar. Het moeilijkst te weerhouden zijn degenen die vechten voor een bepaald doel of ideaal, waardoor hun activiteiten een romantische of idealistische lading krijgen, hoewel de aard ervan pragmatisch of zelfs koelbloedig kan zijn.

Voor sommige op deze dag geborenen is de handeling van het redden op zich al boeiend; dit komt waarschijnlijk voort uit hun wens anderen letterlijk te redden of te beschermen, of hun psychisch of spiritueel meer veiligheid en gezondheid te bieden. De redding van Eurydice door Orfeus of de Israelische overval op Entebbe in Uganda zijn verhalen die spreken tot de verbeelding van 3-augustus-mensen. Zichzelf te zien in de rol van held of heldin is belangrijk voor hen, bijvoorbeeld als geadopteerde ouder, ridder te paard of de martelares Jeanne d'Arc.

Deze mensen moeten er echter voor waken de controle over hun ego te verliezen of anderen hun eigen gevoelens of wensen op te dringen; bijvoorbeeld als degene die ze willen redden daar helemaaal niet in geinteresseerd is. Een ander gevaar is dat hun avonturen aan glans verliezen, tenzij de inzet herhaaldelijk verhoogd wordt, zoals de roes bij het gebruik van drugs, waarvoor de dosis steeds verhoogd moet worden. Op deze manier neemt de verslavende werking van het constant op zoek zijn naar nog meer opwinding in veel, maar niet in alle gevallen, alarmerende vormen aan. Het aanwenden van deze durf op een productieve maniet hangt af van de mate van volwassenheid en evolutionaire groei.

Gezondheid.
Het gevaar bestaat dat 3-augustus-mensen allerlei ongelukken of kwetsuren oplopen (zoals verrekte spieren, sneden, schaafwonden of gebroken benen), veroorzaakt door een alarmerend gebrek aan zorg voor hun eigen veiligheid. De typische hartproblemen van Leeuwen zijn hier zelden een probleem, in tegenstelling tot de klachten die te maken hebben met spieren, pezen botten of rug. De avontuurlijkheid van 3-augustus-mensen bevordert hun voorkeur voor scherpe, gekruide en exotische gerechten. Kooklustige op deze dag geborenen hebben vaak fantasie en flair, maar moeten misschien wat meer aandacht besteden aan evenwichtige voeding en calorieen.

Advies:
Kijk eerst of dat arme slachtoffer werkelijk gered wil worden. Breng jezelf en anderen niet nodeloos in gevaar. Verlies jezelf niet in onmogelijke opwindende fantasieen. Tracht de ideale balans te vinden in het gebruik van je krachten.

Sterke kanten:
Moedig, idealistisch en vastbesloten.

Zwakke kanten:
Roekeloos, zelfdestructief en egoistisch

Medidatie:
Net als bij tijgers is ook het mensenvrouwtje een uitstekende jager.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Leeuw 4 augustus.
De dag van het lichtende voorbeeld.

Op 4 augustus geborenen zijn vaak het lichtende voorbeeld, voor bijvoorbeeld, de sociale groep, politieke beweging of familiezaak, waartoe ze behoren. Hoewel ze niet altijd geschikt zijn als leiders, ambiëren ze niettemin een belangrijke positie; ze doen hun invloed gelden en maken hun filosofie kenbaar aan iedereen met wie ze te maken hebben. Vaak zijn ze voor zo'n groep voornamelijk van symbolisch belang, daar ze precies het streven ervan, de idealen en het gezicht naar buiten toe of de leefstijl ervan, belichamen.

Hun eigen gang kunnen gaan is belangrijk voor de rusteloze en actieve op deze dag geborenen. Vaak zijn ze heethoofdig en enigszins opvliegend als ze op tegenstand stuiten. Door deze eigenschappen en hun neiging te rebelleren tegen de gevestigde orde, kunnen ze slechts beperkte tijd een centrale rol spelen, tenzij die groep zich bezighoudt met revolutie en actievoeren! Met hun sterke karakter en wilskracht zijn ze het best op hun plaats in een positie waarin ze kunnen zeggen en doen wat ze willen.

Deze mensen zijn snel en slim en ontwikkelen vaak in hun jeugd al een vaardigheid om straf en censuur te omzeilen, hetgeen hun als volwassene goed van pas komt. Niet in de val lopen kan een constant thema zijn in hun leven, symbool voor het voorkomen dat hun licht uitdooft. Kunnen uitblinken en vrij hun ideeën en idealen uitdragen aan degenen om hen heen is van groot belang voor hen. Niets is pijnlijker dan genegeerd te worden door hun naasten.

OP 4 augustus geborenen trachten vaak invloed uit de oefenen door hun lichamelijke aanwezigheid, die schuil kan gaan onder alles, variënd van bizar tot uiterst conservatief, afhankelijk van de indruk die ze willen wekken. Op deze dag geborenen zijn meesters in het inschatten van hun omgeving, niets ontgaat hen en ze reageren er meestal direct op met hun besluitvaardige, zo niet impulsieve, mentaliteit. Hun neiging zichzelf als kwetsbaar te zien, kan echter leiden tot delicate en gevaarlijke situaties.

Als ze een zorgvuldig evenwicht weten te bewaren, kunnen 4-augustus-mensen een formidabele, vastberaden kracht tonen. Als ze echter uit hun doen zijn, kunnen ze veel schade toebrengen, meestal aan zichzelf, maar ook aan de idealen waarvoor ze zich inzetten. Belangrijk is dat ze zich bewust blijven van hun verantwoordelijkheid, zeker als anderen van hen afhankelijk zijn.

Na verloop van tijd leren 4-augustus-mensen meestal hun rebelsheid te kanaliseren in een constructieve richting. Naarmate ze ouder worden, krijgen ze vaak meer respect voor ouderen dan toen ze jong waren. Het leren accepteren van ouderom, met kalmte en waardigheid, is misschien wel de mooiste uitdaging voor hen. Veel op deze dag geborenen hebben een opmerkelijke liefde voor de natuur en het buitenleven, die toeneemt naarmate ze ouder worden.

Gezondheid.
Veel op 4 augustus geborenen zijn doof voor allerlei waarschuwingen. Dit komt vaak door hun wantrouwen of afkeer van autoriteiten. Daarom zijn ze verantwoordelijk voor hun eigen gezondheid. Helaas hebben op deze dag geborenen vaak weinig interesse in de dagelijkse zorg voor hun lichaam, die nodig is om gezond te blijven. Als ze effectiever willen funtioneren, kunnen een evenwichtig dieet en voldoende slaap en lichaamsbeweging al voldoende zijn om hen in vorm te houden.

Advies:
Vergeet je verantwoordelijkheden niet. Temper je afkeer van autoriteiten en wees tactvoller tegenover superieuren. Vrijheid is niet het meest waardevolle. Leer te accepteren, je te concentreren en je bewustzijn te vergroten.

Sterke kanten:
Slim, snel en ongrijpbaar.

Zwakke kanten:
Vergeetachtig, heethoofdig, ondiplomatiek.

Medidatie:
Aanvaarding en genieten van de ouderdom is een belangrijke levenskunst.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Leeuw 5 augustus
De dag van resolute kalmte.

Op 5 augustus geborenen kunnen hun beslissingen doorvoeren met grote besluitvaardigheid, vastberadenheid en resoluutheid. Hoewel ze emotioneel van aard kunnen zijn, hebben ze hun gevoelens meestal goed in de hand en volbrengen ze hun besluiten natuurlijk en moeiteloos.

Hoewel deze mensen aan de buitenkant koel en onverstoorbaar kunnen zijn, gaat hen dit altijd even makkelijk af, het lijkt soms alsof ze op een vulkaan zitten. De meeste op deze dag geborenen ontdekken op een gegeven moment, dat hun mate van succes direct in verhouding staat tot hun vermogen hun geestelijke energie te beheersen en zo te dirigeren dat ze zichzelf in balans houden.

Howel veel 5-augustus-mensen verstandelijk zijn ingesteld, is hun enorme fysieke moed opvallend. Deze natuurlijke gave kan echter verspild of misbruikt worden als het hen aan wilskracht ontbreekt. Een neiging tot geweldadigheid, inherent aan deze dag, kan worden gesublimeerd in creatieve energie, vooral door 5-augustus-mannen.

In feite zou de agressie van 5-augustus-mensen al op jonge leeftijd moeten worden gericht op wedstrijdsporten en allerlei andere lichamelijke activiteiten. Schaken, video-, kaart- en woordspelletjes kunnen dienst doen als uitlaatklep voor strijdlustige neigingen. Als 5-augustus-mensen in woede uitbarsten, is dat geen prettige aanblik, zeker niet als men het mikpunt van die woede is. Doorgaans worden meer ontwikkelde op deze dag geborenen zich bewust van de schade, zowel lichamelijk als psychisch, die hun woede kan veroorzaken; als hun bewustzijn zich tussen de dertigste en veertigste verruimt, krijgen ze meer consideratie voor anderen. Vooral in vriendschappen en liefde kunnen op deze dag geborenen vele jaren lijden, voor ze leren hoe ze op een liefhebbende manier met hun dieraren moeten omgaan.

Op 5 augustus geborenen moeten zich vrij voelen om snel te handelen en zonder beklemmingen hun beslissingen uit te voeren. Daaarom moeten ze altijd een zekere mate van onafhankelijkheid houden en eigen initiatieven kunnen nemen, zelfs in een bedrijf of in groepsverband. Dit betekent niet dat op deze dag geborenen weerbarstig zijn of moeilijk om mee te werken, maar gewoon dat ze zich het gelukkigst voelen als ze de leiding hebben, strevend naar het beste in het algemeen belang.

Zachtheid en vriendelijkheid zijn uiteindelijk erg belangrijk voor de dynamische mensen, geboren op deze dag. Als ze in hun jeugd te maken hebben gehad met consideratie en generositiet van een belangrijk figuur, zullen ze die persoon dusdanig bewonderen dat ze hun best doen hem eer te bewijzen door hem/haar na te streven. In hun jonge jaren zijn 5-augustus-mensen doorgaans gepreoccupeerd met intense begeerten en passies, maar na verloop van tijd beseffen ze hoe belangrijk affectie is en uiten ze die openlijk en onbeschaamd. Zo op hun oude dag zijn de ruwe kantjes eraf en worden 5-augustus-mensen een stuk milder, zelfs notoire ruziezoekers kunnen dan heel beminnelijk worden.

Gezondheid.
Doorgaans zien 5-augustus-mensen het belang ervan in om hun lichaam in goede conditie te houden. Sommigen van hen zijn echter meer geïnteresseerd in het oppoetsen van hun uiterlijk dan in het verbeteren van innerlijke gezondheid. Roken, drinken en dwangmatig eten zijn veel voorkomende valkuilem voor hen, dus moeten ze trachten in dit opzicht dito zelfbeheersing op te brengen als ze doen ten opzichte van hun emoties. Zonder afbreuk te doen aan hun voorliefde voor eten, moet het mogelijk zijn gezonde voedingskeuzen te maken. Leren koken helpt daarbij. Op deze dag geborenen voelen zich aangetrokken tot vele vormen van lichaamsbeweging, vooral wedstrijdsporten kunnen een goede uitlaatklep zijn voor hun agressie.

Advies:
Vergroot je mensenkennis en leer affectie en vriendelijkheid waarderen. Eis niet te veel van jezelf en anderen. Leer je gevoelens te uiten op een maatschappelijk acceptabele en constructieve wijze.

Sterke kanten:
Gericht, waardig en onverstoorbaar.

Zwakke kanten:
Vechtlustig, verdringend en zwijgzaam.

Meditatie:
Hoewel miljoenen kilometers verwijderd, beroert de Zon zelfs onze huid.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Stokkie
Daily Poster


Beoordeeld:
5
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Stokkie     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
moet ik nog tot november wachten???

--------------------
Vive La Smurfistence!!!

Berichten: 478 | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
LilWiz
life ain't hard, just don't make it hard


Beoordeeld:
5
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor LilWiz   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
quote:
Origineel van Stokkie:
moet ik nog tot november wachten???

Komt goed [Wink]
Berichten: 3613 | Plaats: Venray | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Leeuw 6 augustus
De dag van de unieke gebeurtenissen.

Op deze dag geborenen hunkeren naar ervaringen. Ze voelen zich vooral aangetrokken tot unieke gebeurtenissen, zoals die misschien maar eens in een mensenleven voorkomen, die onmogelijk of afkomstig van een onverklaarbare of goddelijke bron lijken te zijn. Sommige 6-augustus-mensen kunnen deze ervaringen zelf produceren, ze gebeuren soms per ongeluk, ze doen eraan mee, lezen, of schrijven erover, in elk geval is het het geestelijke of lichamelijke contact met de ervaring, de persoonlijke ontdekking van iets lang vergetens of zelfs tot dan toe onbekends, dat hen aantrekt als een magneet.

Het alledaagse leven is weinig facinerend voor op deze dag geborenen en verveelt hen snel. Wat betreft 6-augustus-mensen met een gewone baan of weinig opwindende gezinssituatie, bestaat het gevaar dat ze zich terugtrekken in een fantasiewereld om aan hun kicks te komen. Ook bestaat de kans dat ze na jaren van diepe frustraties en angst uiteindelijk besluiten hun stabiele leventje achter zich te laten en op zoek te gaan naar nieuwe horizonten. Na het maken van zulke drastische veranderingen kan een 6-augustus-mens beseffen dat hij/zij eigenlijk ongeschikt was voor zo'n voorspelbaar bestaan. Sommige op deze dag geborenen zullen zich verbitterd voelen dat ze dit niet eerder ontdekten.

Alleen de meest succesvolle en ontwikkelde 6-augustus-mensen krijgen het voor elkaar hun voorliefde voor het unieke en ongewone te integreren in een stabiel dagelijks leven. Deze mensen zijn meestal creatief of hebben een beroep dat direct verband houdt met unieke, ongewone verschijnselen. Ze kunnen zelfs zo ingenieus zijn om het fantastische in het gewone te ontdekken en deze unieke inzichten met anderen te delen.

Omdat het overstijgen van aardse ervaringen (of het rekken ervan) van zo'n centraal belang is voor 6-augustus-mensen, kunnen ze het leven op een nogal intense manier benaderen. Hun keuze of leefstijl kan moeilijk te accepteren zijn voor partners, tenzij deze tot op zekere hoogte hun interesse delen. Op 6 augustus geborenen kunnen ook door veranderingen gaan die elkaar zo snel opvolgen, dat ze niet bij te benen zijn voor hun partners, familie of vrienden.

Deze mensen hebben een grote behoefte aan liefde en allerlei vormen van sensuele en seksuele expressie. Ze kunnen echter diepe teleurstellingen ervaren bij het zoeken naar het perfecte maatje of de ideale relatie. Het zijn, op hun eigen manier, trouwe vrienden en ouders. Hoewel ze verantwoordeljkheden bijzonder serieus kunnen nemen, zijn ze helaas vaak niet in staat om zich er op een bevredigende manier van te kwijten ten opzichte van hun dierbaren, vanwege hun 6-augustus-leefstijl.

Gezondheid.
Doordat ze zich aangetrokken voelen tot het uiterst ongewone, kunnen 6-augustus-mensen de wanhoop van hun familie zijn qua dagelijkse activiteiten die nodig zijn om gezond te blijven. Niettemin profiteren ze van, en nemen ze deel aan smakelijke, regelmatige maaltijden, sensuele massages, goede seks en periodieke lichaamsbeweging als wandelen, joggen of zwemmen. De truc is deze gezonde activiteiten vol te houden zonder verveeld te raken. Doorgaans gezegend met een gezond gestel en verbazingwekkend goed in het vermijden van ongelukken (hun voorliefde voor bijzondere, vaak gevaarlijke, ervaringen), hebben 6-augustus-mensen af en toe de behoefte eruit te breken en zich over te geven aan allerlei wilde dingen.

Advies:
Compromissen sluiten is soms onontkoombaar. Om liefde en affectie te krijgen moet je je hang naar nieuwe ervaringen soms opgeven. Tracht dingen vanuit het gezichtspunt van de ander te zien.

Sterke kanten:
Interessant, romantisch en origineel.

Zwakke kanten:
Gedesillusioneerd, roekeloos en antisociaal.

Meditatie:
Het onverwachte gebeurt altijd.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Stokkie
Daily Poster


Beoordeeld:
5
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Stokkie     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
15 november pleasee...

of bier:D:D:D

--------------------
Vive La Smurfistence!!!

Berichten: 478 | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Sorry Stokkie je zal toch nog even geduld moeten hebben.

Maar laten we er samen vast één nemen [beerchug]

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Leeuw 7 augustus
De dag van de dubbelspion

Op 7 augustus geborenen voelen zich onweerstaanbaar aangetrokken tot geheimzinnigheid en allerlei geheimzinnige evenementen. Doorgaans is ook hun eigen gedrag een beetje geheimzinnig en zijn ze reuze geïnteresseerd in spionageverhalen, puzzels en dergelijke. De meer academisch en wetenschappelijk georiënteerden onder hen willen vaak vreemde talen leren, in de geschiedenis spitten en de geheimen van de natuur ontcijferen. Op deze dag geborenen zijn pas echt gelukkig als ze kleine beetjes informatie kunnen ontsluieren die tot voorheen onbekend waren en dit kunnen onthullen aan een goede vriend of collega. In zekere zin zijn het een soort dectectives die de waarheid trachten te ontmaskeren en daar interessante, vaak lucratieve dingen mee doen.

Deze mensen moeten echter oppassen anderen niet tegen zich in het harnas te jagen of vijanden te maken door de waarheid prijs te geven, vooral onder mensen die gekwetst zijn of in opspraak zijn gekomen door hun eigen onthulingen. Soms bedoelen op deze dag geborenen het goed, maar overzien ze de gevolgen niet van hun eigen daden, ook moeten ze de moeite nemen om hun bevindingen goed te verifiëren om de waarheid van hun conclussies te bewijzen en speculaties te voorkomen.

Veel 7-augustus-mensen voelen wel de behoefte geheimen en intimiteiten van hun privéleven prijs te geven, maar zijn in feite bang hiervoor en zonderen zich af. Soms hebben ze een specifieke vriend(in) of familielid die ze vertrouwen, maar zelfs iemand zo dichtbij als hun levenspartner kan jarenlang met een 7-augustus-persoon leven en niets weten van de geheimen die deze met zich meedraagt. Misschien komt dit doordat op deze dag geborenen vaak heel goed zijn in het spelen van een dubbele rol. Op het oog zijn het heel conventionele, rechtschapen burgers, modelechtgenoten of -ouders, maar intussen leiden ze een verborgen leven waar niemand iets van weet. Sommige 7-augustus-mensen vinden een soort evenwicht in zo'n bestaan en houden dat lang vol voor anderen er achter komen, wat soms pas na hun dood het geval is.

Doorgaans zijn 7-augustus-mensen handig in het maken van grappem of makkelijk doen over potentieel gevaarlijke situaties, vaak om zichzelf niet verdacht te maken. Helaas kunnen ze uit macht der gewoonte, daarmee ook andere kleinigheden achterhouden, of de waarheid onnodig opblazen. Voor sommige op deze dag geborenen, kan het moeilijk zijn een eerlijk antwoord te geven of feiten beknopt weer te geven. Ook kunnen ze, om bij anderen in de smaak te valen, de dingen mooier maken dan ze zijn. Dezwe laatste neiging kan een overheersende rol gaan spelen bij mensen die een positie of plaats in de samenleving trachten te verwerven en vooral wanhopig ernaar verlangen gewaardeerd te worden om wat ze doen.

Gezondheid.
De belangrijkste gevaren liggen in de psychische sfeer. Sommige 7-augustus-mensen verliezen de realiteit uit het oog en gedragen zich labiel. Anderen trachten een evenwicht te vinden, hetgeen enorme stress kan veroorzaken. Velen van hen zouden gebaat zijn bij de een of andere vorm van psychotherapie, waardoor ze niet alleen (onder objectieve begeleiding) inzicht in hun eigen gedrag krijgen, maar het ook mogelijk is hun geheimen (onder strikte geheimhouding) prijs te geven. Daar hun fysieke gezondheid vaak afhankelijk is van hun mentale staat, gaat de zorg voor hun psychisch welzijn nogal eens voor die van hun lichamelijke gezondheid. Een evenwicht dieet en voldoende lichaamsbeweging is belangrijk.

Advies:
Gebruik je talent voor speurwerk op een constructieve manier en gebruik je fantasie voor meer dan alleen je eigen bevrediging. Wees eerlijk tegen je naasten en, belangrijker nog, tegen jezelf.

Sterke kanten:
Listig, grappig en sociaal

Zwakke kanten:
Nieuwsgierig, zichzelf kwetsend en teruggetrokken.

Meditatie:
De telefoon is het ultieme symbool van het menselijk onvermogen om te communiceren.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Ja en ik dan :S moet nog bijna een heel jaar w8en [Frown]

Wel leuk dit [Wink]

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
misschien als je heel lief bent maak ik voor jou wel een uitzondering. Komt goed [Wink]

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Leeuw 8 augustus
De dag van de rollenspelers.

Op 8 augustus geborenen voelen zich geroepen tot het spelen van allerlei verschillende rollen in hun leven. Dit betekent niet dat het oppervlakkige mensen zijn die constant van de ene loopbaan op de andere overstappen. Integendeel, iedere verandering, elke nieuwe rol wordt nauwgezet bestudeerd om zich van succes te verzekeren. Op deze dag geborenen hebben doorgaans een sterke behoefte aan professionele erkenning en maken een goede kans op succes, tenzij hun cariérekeuze bijzonder onrealistisch is of slecht bij hun karakter past.

Het kan anderen, maar ook 8-augustus-mensen zelf, verbazen hoe goed ze een bepaalde rol hebben vervuld, vooral als daar later op terug wordt gekeken. Daar ze echter bijzonder realistisch zijn stappen 8-augustus-mensen pas over naar een nieuwe rol als ze het gevoel hebben er tevreden over en volledig klaar mee te zijn. Moeders die veranderen in werkende vrouwen, mannen die wisselen van bedrijf of beroep, zelfs als ze er succesvol in zijn, kinderen die twee verschillende mensen lijken te zijn, afhankelijk van met welk familielid ze omgaan, zijn stuk voor stuk typische voorbeelden van het aanpassingsvermogen dat men aantreft op deze geboortedag. Indien op deze dag geborenen optredende artiesten of creatieve kunstenaars zijn, maken ze vaak gebruik van vele verschillende stijlen en uitingsvormen.

De 8-augustus-mensen die falen in een bepaalde bezigheid, raken daar meestal niet door ontmoedigd, maar stappen gewoon over op een ander beroep of vallen terug op een carrière die zij wellicht een tijdlang verwaarloosd hebben. De meeste ontwikkelde,op die dag geboren individuen verspillen hun energie niet aan hun hang naar verandering en uiteenlopende interesses, ze zien er geen been in zich met meer dan één project tegelijk bezig te houden als ze het gevoel hebben dat de aard van hun betrokenheid daarbij in het geding komt. Op dezelfde manier zijn het trouwe maatjes, zakenpartners, ouders en vrienden.

Als 8-augustus-mensen in de verkeerde richting gaan of het spoor bijster raken, blijven ze open staan voor behulpzaam advies (wat enigszins opmerkelijk is voor zulke koppige mensen), vandaar dat op zulke ogenblikken hun beste vrienden en geliefden bijzonder waardevol zijn voor hen. Uiteindelijk, na veel wikken en wegen, nemen 8-augustus-mensen doorgaans onafhankelijke en veelal vaststaande beslissingen.

Om zichzelf gelukkig te maken zouden op deze dag geborenen hun dagelijkse leven moeten verrijken met zo veel mogelijk diversiteit. Hun ego's moeten ze echter in de hand houden en hun doelstellingen realistisch. Een gezonde behoefte aan veiligheid draagt bij aan stabiliteit in hun carrière en leefstijl.

Gezondheid.
Een gelijkmatig patroon van eten, lichaamsbeweging en seksuele activiteit zijn bijzonder belangrijk om 8-augustus-mensen in balans te houden. De behoefte van deze mensen om zich lichjmelijk te uiten maakt wedstrijdsporten of prestatiegerichte activiteiten als joggen, of gymnastiek aantrekkelijk voor hen. Affectieve en sensuele expressie is nodig voor seksuele bevrediging. Overgewicht kan doorgaans worden bestreden door middel van een dieet met de nadruk op granen, verse groenten en fruit. Alle openluchtactiviteiten in familieverband als picknicks, vbakanties of kamperen zijn uitstekend als vrijetijdsbesteding. Vooral het delen van warmte en affectie met goede vrienden en familieleden is van groot belang voor de geestelijke gezondheid van 8-augustus-mensen.

Advies:
Breek af en toe even met je activiteiten en ontwikkel je meer beschouwelijke kant. Ontspan je met familieleden. Houd je doelstellingen realistisch, maar blijf er niet in steken. Blijf plooibaar en felxibel.

Sterke kanten:
Veelzijdig, multi-getalenteerd en verantwoordelijk.

Zwakke kanten:
Egoïstisch, overdreven ambitieus en onbewust.

Meditatie:
Wanneer zijn we werkelijk onszelf?

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
  Dit onderwerp heeft 8 pagina's: 1  2  3  4  5  6  7  8   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS