Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Cafe » De Kroeg » Het mysterie van je geboortedag. (Pagina 4)

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!   Dit onderwerp heeft 8 pagina's: 1  2  3  4  5  6  7  8   
Auteur Onderwerp: Het mysterie van je geboortedag.
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Maagd 30 augustus
De dag van de rots.

De uiterst competente mensen, geboren op deze dag, zijn ware rotsen in de branding. Daar ze bijzonder goed met geld zijn, houden ze van alles wat met financiën te maken heeft en zijn ze er trots op bedrijfsfondsen of geldzaken van zichzelf of
hun familie succesvol te runnen. Ongeacht waar hun interesse naar uitgaat, de meeste op deze dag geborenen zijn uit op tastbare resultaten in hun werk en begeven zich liever niet op speculatieve of onrealistische terreinen. Het huis van een 30-augustus-mens is doorgaans ordelijk, comfortabel en met zorg ingericht om aan hun materiële behoeften en eisen tegemoet te komen.

De meeste 30-augustus-mensen hebben vertrouwen in hun vermogen vrijwel elke situatie aan te kunnen; soms iets te veel. Vanwege hun 30-augustus-stabiliteit hebben ze de neiging mensen aan te trekken die vervolgens afhankelijk van hen worden, hetgeen een enorme last voor hen kan zijn. Hoewel ze grote verantwoordelijkheden aankunnen hebben ook 30-augustus-mensen hun beperkingen. Als ze de behoefte voelen zich te distantiëren van dit soort mensen bestaat de kans dat ze zich daar schuldig over voelen. Ook kunnen ze zich hierdoor gevleid voelen, maar later spijt krijgen die mensen te hebben aangemoedigd. Zodra ze zich hiervan en van hun werkelijke motieven daarvoor bewust worden, betekent dit
een grote stap voorwaarts in hun persoonlijke groei.

Hun grote zelfvertrouwen en overtuiging van eigen kunnen is vaak minder goed voor hun kinderen en partner. Bij de naasten van 30-augustus-mensen kunnen zich hierdoor grote minderwaardigheidsgevoelens ontwikkelen, vooral in materiële zin. Een ouder met het organisatietalent van een 30-augustus-mens kan nogal eens verstikkend werken, wat soms leidt tot besluiteloosheid bij kinderen. Daarom moeten ouders, geboren op 30 augustus, ervoor zorgen hun kinderen thuis geleidelijk meer, maar niet verpletterende verantwoordelijkheden te geven, en moeten ze ervoor waken te autoritair, onbuigzaam, intolerant of unfair te zijn.

Soms beschuldigen anderen 30-augustus-mensen ervan te materialistisch te zijn. Maar in feite spreekt verstandelijke organisatie en systematisch werken hen meer aan dan belust zijn op bezit. Zelfs 30-augustus-mensen die niet zo veel op hebben met geld, zijn doorgaans heel goed in het organiseren en richting geven aan alles van huishoudelijk werk tot grootschalige projecten. De pragmatische individuen, geboren op deze dag, zijn precies degenen die nodig zijn als het gaat om tastbare resultaten.

Gezondheid
Op 30 augustus geborenen moeten oppassen voor excessen op het gebied van materiële genoegens. Vaak beschouwen ze het leven als een privé-speelplaats van de zintuigen en gaan zich te buiten aan eten, drinken en recreatie. Deze mensen moeten oppassen niet te veel vet, zoetigheid en vlees te eten en beginnen met het minderen van vlees en melkproducten, gevolgd door het beperken van suikers en zetmeel. Naast gewichtsproblemen hebben deze mensen aanleg voor tabak en alcoholverslaving, waar ze vanaf moeten zien te komen voor dit leidt tot aftakeling en chronische ziekten (vooral van lever; maag, slokdarm en hart- en longproblemen). Behalve voor serieuze atleten, is een gematigde vorm van lichaamsbeweging aan te bevelen.

Advies:
Maak anderen niet afhankelijk van je; leer je kinderen onafhankelijk te zijn. Wees flexibel in het hanteren
van regels; probeer niet alles in de hand te houden. Cultiveer je spirituele kant.

Sterke kanten:
Slim met geld, georganiseerd en betrouwbaar.

Zwakke kanten:
Autoritair en onbuigzaam

Meditatie:
De enige regel is de uitzondering.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Maagd 31 augustus
De dag van de publieke verschijning

Op 31 augustus geborenen staan zelf vaak in de publieke belangstelling of helpen anderen met het vinden van hun weg in de samenleving. Ze zijn doorgaans nauw betrokken bij wat er om hen heen gebeurt. Niet alleen maken ze vaak deel uit van
de belangrijkste stromingen op dat moment, hun lot is ook om zich, soms op een stille manier, te onderscheiden van hun omgeving. Sommige 31-augustus-mensen zijn onderhoudend en gezellig in de omgang. Anderen zijn serieuzer en houden zich bezig met het verbeteren van het lot van de mensen om hen heen (vooral kinderen). Het meer onderhoudende type is een performer die zijn/haar omgeving graag opvrolijkt. Het serieuzere type wil liever anderen dingen bijbrengen, door het voorbeeld te geven of door het overdragen van bepaalde principes en/of kennis. Ongeacht hoe ze zich maatschappelijk uiten, werken op deze dag geborenen meestal in dienst van hun medemensen, pogend op deze wijze algemene omstandigheden te verbeteren.

Deze mensen weten wat er omgaat in anderen. Als ouder, performer, baas of Ieraar. psychisch beschikken ze over een scherp inzicht en zijn in staat de gedachten en stemmingen van anderen aan te voelen en te beïnvloeden, en indien mogelijk hun medemens te verlichten. Op een gegeven moment zullen 31-augustus-mensen gedwongen worden zich af te vragen of ze niet te afhankelijk zijn van de aandacht van anderen. Op dit punt, vaak halverwege hun leven (rond de tweeënveertig jaar: Uranus- en Saturnusopposities) kunnen ze meer interesse krijgen in hun persoonlijke ontwikkeling, in zichzelf gekeerd raken en hun maatschappelijke bezigheden beperken.

Deze mensen hebben iets dat anderen aantrekt. Ze hebben een vriendelijk, kalm soort charme waardoor anderen zich steeds weer tot hen aangetrokken voelen. Ook al zijn het goede teamleden, het is vaak hun lot om een leidende rol te spelen. Voor zo'n positie hebben ze het nodige talent -onder meer op organisatorisch en besluitvormend terrein-, hoe wel dit ook druk op hen kan uitoefenen. Doorgaans hebben deze mensen een afkeer van pretenties.

In feite staan 31-augustus-mensen bijzonder kritisch tegenover pretenties en hypocritisch gedrag. Hun opmerkingen en commentaar zijn soms ironisch en zelfs bijtend en hun hatelijkheden kunnen hard aankomen. Op deze dag geborenen moeten soms Ieren tactvoller te zijn en wat terughoudender in hun taalgebruik.

Doorgaans hebben 31-augustus-mensen geen moeite hun weg in het leven te vinden. Hun grote strijdpunt is echter hun openbare verplichtingen te verenigen met hun eigen wensen en behoeften. Het hebben van een plekje waar ze zich terug kunnen trekken, een geliefde hobby of een geheime rol die ze spelen ver van het publieke oog, is vaak essentieel voor hun psychisch welzijn. Het duw-en-trekeffect om publieke en privé-aangelegenheden met elkaar te verenigen, kan een interessante manier van leven opleveren.

Gezondheid
Deze mensen hebben soms problemen met hun spijsvertering -met name maag, ingewanden, lever en pancreas - evenals diabetes en zweren aan maag en twaalfvingerige darm voortkomend uit een druk openbaar leven. Yoga en meditatie zijn heilzaam voor op deze dag geborenen, die gebaat zijn met een privé-leven waarin hun spirituele kant tot uiting kan komen. Ook geregelde vakanties zijn sterk aan te bevelen. De dokter of diëtist kan hen een speciaal dieet voorschrijven. Een dagelijkse wandeling doet zowel psychisch als lichamelijk wonderen.

Advies:
Zoek innerlijke raad. Spendeer meer tijd aan jezelf en verminder je behoefte aan bijval en aandacht. Vind een goed evenwicht tussen gezelligheid en verantwoordelijkheid. Cultiveer je appreciatie van anderen.

Sterke kanten:
Dynamisch, invloedrijk en gezellig

Zwakke kanten:
Gelaten, sociaal afhankelijk en bijtend

Meditatie
Ken je het verhaal van de Stadsmuis en de Veldmuis?

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Maagd 1 september
De dag van no nonsense

Op I september geborenen zijn taai en in staat de moeilijkheden die het leven voor hen in petto heeft het hoofd te bieden. Ze zijn doorgaans pragmatisch en praktisch maar niettemin charmant, met hun oprechte en directe levenshouding. Op
deze dag geborenen hebben vaak zeer spectaculaire fantasieën, maar zijn tevens in staat zulke dromen te verwezenlijken, zodat ze met hun ideeën soms goed geld kunnen verdienen.

Hun werk nemen 1september-mensen bijzonder serieus. Pogingen om daar luchthartig over te doen of hun prestaties te ondermijnen vinden ze kwetsend. Niettemin luisteren ze naar opbouwende kritiek -ze zijn altijd geïnteresseerd in hoe iets nog beter kan; perfectionistisch als ze zijn, staan ze altijd open voor suggesties ter verbetering.

Hoewel 1-september-mensen verstandelijk ingesteld zijn, hebben ze ook een heel lichamelijke kant. Tenzij aan hun fysieke behoeften wordt voldaan, door waardering zowel zoals stimulatie, voelen ze zich ongelukkig en gefrustreerd. Strijdbaar als ze zijn, voegen ze de daad bij het woord en schrikken ze niet terug voor een gevecht. Vandaar dat ze moeten oppassen niet over mensen heen te walsen, die schrikken van hun directe aanval. Op deze dag geborenen zijn zo overtuigd van de noodzaak dat iemand voor zichzelf moet kunnen opkomen dat ze hun kinderen of geliefden soms aansporen om een verdedigingssport te Ieren. In elk aspect van hun leven zoeken 1-september-mensen naar een samenspel tussen lichaam en geest. Als ze, bijvoorbeeld, een feest of picknick organiseren zijn ze niet te beroerd zelf hun mouwen op te stropen om te koken en op te ruimen. Als ze in een bedrijf een bepaald idee of systeem bedenken, zijn ze pas tevreden als ze dat ten uitvoer kunnen brengen en het ook instandhouden. Wat ze ook creëren, ze willen zelfbetrokken zijn bij de verwezenlijking ervan.

Natuurlijk is seksuele bevrediging belangrijk voor 1-september-mensen, maar op deze dag geborenen hebben partners nodig waarvan ze de geest even interessant vinden als het lichaam. Verder zou het goed zijn als 1-september-mensen hun werk wat minder serieus nemen, en gezelligheid niet uitsluitend beperken tot het weekend of de vakanties,

Op deze dag geborenen kunnen veel conflicten op hun weg aantreffen. Niettemin heb ben deze overlevers ook hun beperkingen. Daarom moeten ze in sommige gevallen niet te veeleisend zijn, maar genoegen nemen met wat ze hebben, inclusief verliezen, en op het juiste moment stoppen. Ze moeten Ieren weg te lopen van het rad van fortuin om catastrofes , te voorkomen. Doordat ze vaak niet van ophouden weten, moeten ze deze les soms op de harde manier leren.

Gezondheid
De gezondheid van 1-september-mensen floreert als ze hun leven structureren rond een regelmatig werkpatroon. Op tijd eten, regelmaat in hun leven en geregelde lichaamsbeweging is het beste voor hen. De lichamelijke behoeften van 1-september-mensen moeten zowel in bed als daarbuiten bevredigd worden. Op deze dag geborenen zijn bijzonder prestatiegericht, dus kunnen ze zich aangetrokken voelen tot één-op-één- sporten als tennis, squash of boksen. Ook zijn ze nogal kieskeurig wat eten betreft, dus kunnen ze het beste hun eigen kooktalenten ontwikkelen of regelmatig eten bij iemand die let op smaak en hoe iets oogt.

Advies:
Leer op tijd te stoppen, weg te lopen en zelf weg te rennen. Misschien ben je lang niet zo sterk als je denkt. Geef niet ongevraagd advies. Wees niet zo serieus. Leer van anderen.

Sterke kanten:
Consentiëus, lichamelijk en onverschrokken.

Zwakke kanten:
Doordrammerig, grimmig en onbuigzaam

Meditatie:
Accepteren wat er gebeurt is essentieel voor het ontdekken van de waarheid.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Maagd 2 september
De dag van de zakelijke houding

Op 2 september geborenen houden niet van opsmuk. Ze haten onechtheid en verafschuwen alle vormen van gekunsteldheid. Zelden zal men hen excuses horen maken voor hun werk of gedrag. Ook hebben ze geen tijd voor een diepgaande
analytische uitleg van hun motieven; ze laten hun daden liever voor zichzelf spreken. Deze mensen willen gewoon hun werk doen en kunnen makkelijk workaholics worden.

Helaas hebben op deze dag geborenen, als ze falen of instorten, vaak niet de innerlijke kracht dat aan te kunnen of van richting te veranderen. Ook kunnen ze explosief reageren op onterechte kritiek op hen. Door dit zwakke punt zijn ze soms erg afhankelijk van een zakenpartner of familielid, wiens mening ze respecteren.

De meeste 2-september-mensen komen bescheiden over en houden er niet van de aandacht op zich te vestigen. Als ze gezegend zijn met even bescheiden talenten, kiezen ze doorgaans voor een leven met een lage risicofactor. Bijzondere mensen, geboren op deze dag, houden wel van een beetje gevaar en opwinding, maar veroorzaken die het liefst zelf, in plaats van achter anderen aan te lopen.

Gelijkheid is het motto van op deze dag geborenen, dus zijn ze de eersten om de rechten van Jan Modaal te verdedigen. Als ze hun mening geven, spreken 2-september-mensen gewone taal om door iedereen te worden verstaan en vermijden ze elke schijn van pretentie. Ook hebben ze het niet begrepen op egocentriciteit, slordigheid of onnodige complicaties in de taal of ideeën van anderen. Niettemin zijn ze begaan met mensen die werkelijk in nood zijn of getroffen door tegenslag of rampspoed. Helaas weigeren ze zelf vaak om hulp te zoeken als dat nodig is en verdringen ze hun angsten en onzekerheden, die daardoor later tot uitbarsting kunnen komen in de vorm van een woedeaanval of boosheid.
Deze mensen kunnen meestal goed met -vooral hun eigen -geld en financiën omgaan, zelfs als het om bescheiden bedragen gaat. Veel 2-september-mensen zijn niet alleen materieel ingesteld maar ook bijronder lichamelijk. Ze houden van bruikbare en mooie objecten en materialen, kennen de waarde ervan en handelen daarnaar. In liefdesaangelegenheden kunnen 2-september-mensen heel kieskeurig zijn; ze blijven liever alleen dan dat ze afbreuk doen aan hun verwachtingen. Te zeggen dat ze veeleisend zijn ten opzichte van partners en geliefden is een understatement.

Wat hun achtergrond ook is, 2-september-mensen gedragen zich volgens een strikte erecode. Als ze een overeenkomst sluiten of hun woord geven, valt er niet meer te sjoemelen, wordt er niets meer door de vingers gezien en worden beloften niet gebroken. In dit opzicht zijn ze integer, hoewel hun striktheid en het daarbij behorende gebrek aan sympathie of nuance anderen vaak afschrikt. Ze moeten dus proberen niet te zwaar op de hand te zijn en van het leven te genieten.

Gezondheid
Op 2 september geborenen werken zich soms een ongeluk en raken daardoor overspannen. Ze moeten oppassen voor kwalen die veroorzaakt worden door innerlijke negativiteit of beklag. Vooral hun maag en ingewanden zijn kwetsbaar; dus moeten ze maagzweren en maagzuur voorkomen. Een gul en middenweg vinden tussen emotionele uitbarstingen en verdrongen agressie is essentieel. Gezond eten is een stabiliserende factor; eventueel met hulp van een culinair deskundige of diëtist, die een menu samenstelt afgestemd op hun behoeften; een interesse in koken kan daarbij goed van pas komen. Regelmatige en inspannende lichaamsbeweging is eveneens aan te bevelen.

Advies:
Leer je gevoelens in evenwicht te houden. Neem geen genoegen met een tweede plaats. Als je denkt dat je iets kunt, doe het dan. Zoek inspiratie en werk niet alleen om te werken. Deel affectie met anderen.

Sterke kanten:
Rechtvaardig, eerlijk en onpretentieus

Zwakke kanten:
Star, humeurig en explosief

Meditatie:
Onze wereld is slechts één van de vele.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Maagd 3 september
De dag van de baanbrekers

0p 3 september geborenen zijn niet altijd wat ze lijken. Daar anderen vaak hun aard en mogelijkheden verkeerd inschatten, kunnen ze ertoe gedwongen worden een rol te spelen die, hoewel met altijd vervelend, soms ook niet is wat ze willen. Hoewel 3-september-mensen vaak meerdere talenten hebben, gaat de waardering van het ene talent vaak ten koste van de rest. Lichamelijke schoonheid in 3-september-vrouwen kan problemen opleveren; door hun knappe uiterlijk ziet men vaak hun andere goede eigenschappen niet. Mannen, geboren op deze dag, worden soms onterecht gezien als watjes door hun werk of familiestatus in een vakje ondergebracht.

Hoewel ze op anderen kunnen overkomen als rustig en meegaand, zal iemand die ooit misbruik van hen heeft gemaakt dat niet snel vergeten. Op deze dag geborenen hebben een stalen pantser waardoor ze immuun zijn voor strooplikkers en parasieten. Ze kunnen vriendelijk lijken, een beetje zacht zelfs, maar staan erop met de nodige eerbied en rechtvaardigheid te worden behandeld en laten niet met zich sollen.

Daar hun werk vaak visionair is, kunnen deze bijzondere mensen hun tijd ver vooruit zijn en moeten ze begrip opbrengen voor het feit dat anderen niet onmiddellijk enthousiast zijn voor hun methodes. Gelukkig beschikken deze baanbrekers over veel geduld en kennen ze ; de waarde van hun eigen werk. Ze zien kans om jaren te werken zonder erkenning. Hun weg naar een bredere waardering kan echter vergemakkelijkt worden als ze de tijd nemen om anderen in begrijpelijke taal uit te leggen wat hun doel is en hoe ze dat denken te bereiken.

Vrijwel alle 3-september-mensen voelen zich aangetrokken tot actie en controverse. Vaak rebelleren ze tegen het systeem waarin ze moeten functioneren, vooral als ze zich onbegrepen voelen. Hun sprankelende optimisme zowel als hun temperamentvolle aard moeten soms wat afgeremd worden. Emotioneel evenwicht en sterke wilskracht zijn essentieel voor hun succes in het leven.

In liefde en vriendschap stellen 3-september-mensen zich vaak opmerkelijk onverstoorbaar op. Dat kan op twee manieren gevaar opleveren: ten eerste, dat ze hun naasten de indruk geven dat het hun koud Iaat, ten tweede, dat ze belangrijke beslissingen op de lange baan schuiven. Door te makkelijk te zijn in liefdesaangelegenheden, kunnen ze zichzelf voor schut zetten en belangrijke kansen aan zich voorbij laten gaan.

De grootste uitdaging voor 3-september-mensen is om opener te zijn tegen anderen en onverschrokken hun twijfels onder ogen te zien. Hun hoge morele erecode en gevoel voor rechtvaardigheid kunnen ze gebruiken om anderen, die dat nodig hebben, te helpen in plaats van zich te verweren tegen, wat zij zien als, kritiek gericht tegen henzelf. Als op deze dag geborenen het beste in zichzelf ontdekken en dat cultiveren en dit op diplomatieke, maar vasthoudende, wijze onder de aandacht van anderen brengen, zullen ze makkelijker waardering krijgen voor hun vernieuwende ideeën en bezigheden.

Gezondheid
Op deze dag geborenen moeten actief blijven .Als ze hun doel bereikt hebben kunnen ze lui worden en problemen krijgen als diabetes, hart- en vaatziekten en galstenen. Dat kan voorkomen worden door vet- en suikerconsumptie te beperken en tegelijkertijd meer en geregeld aan lichaamsbeweging te doen. Atletische 3-september- mensen, die wel actief zijn, moeten zorgen vo1doende slaap en rust te krijgen en tabak en alcohol vermijden. Om psychisch gezond te blijven is het belangrijk dat ze bevrediging vinden in hun bestaan en niet trachten anderen te plezieren om geaccepteerd, aardig of lief gevonden te worden. Het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en gevoel van eigenwaarde is in dit opzicht essentieel.

Advies:
Doe alleen wat je werkelijk wilt. Ontwikkel zelfvertrouwen en assertiviteit Wees niet bang om te falen. Doe niet geheimzinnig over wat je doet; maar leg anderen geduldig uit hoe en waarom je die dingen doet.

Sterke kanten:
Multi-getalenteerd, sociaal vaardig en geduldig

Zwakke kanten:
Uitstellend, stoïcijns en te meegaand

Meditatie:
Luister naar wat anderen tegen je zeggen, maar houd voeling met je eigen innerlijke stem.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Maagd 4 september
De dag van de bouwer

Bouwen is het overheersende thema in de levens van 4-september-mensen. Wat voor werk ze ook doen, wat hun gezinssituatie of maatschappelijk milieu ook is, hun leven wordt bepaald door alles wat te maken heeft met structuur, vorm, organisatie en dingen samenstellen en laten werken. Hoewel veel 4-september-mensen technisch aangelegd zijn, is het meer het bedenken en plannen waarin op deze dag geborenen uitblinken. Hun kracht ligt in het bouwen van, bijvoorbeeld, systemen die goederen produceren of diensten verlenen, in praktische zowel al theoretische zin. Pragmatisch als ze zijn, geloven 4-september-mensen dat de resultaten bepalend zijn voor de werkzaamheid van een methode.

Omdat ze begrijpen hoe systemen functioneren, zijn op deze dag geborenen ook in staat kritiek daarop te leveren, te analyseren en soms constructies te demonteren om aan te tonen waarom iets niet naar behoren werkt. Ook komen ze soms aan met suggesties voor praktische oplossingen voor verbeteringen ten goede. Minder ontwikkelde 4-september-mensen die geen bijdrage willen leveren aan de samenleving, kunnen uitstekende criminelen worden, of in elk geval mensen die weten hoe je dingen kunt doen zonder gepakt te worden, daar ze meestal uitstekend weten hoe het systeem werkt.

Op deze dag geborenen houden niet van omwegen. Ze houden van efficiency en in zakelijk opzicht streven ze naar het soort productie of dienstverlening waarvan ze zeker zijn dat de klant waar voor zijn geld krijgt. Succes en welvaart zijn doorgaans bijzonder belangrijk voor hen en als een onderneming verlies maakt, beschouwen ze dat als rampzalig.

Natuurlijk houden niet alle 4-september-mensen zich bezig met het bouwen van tastbare structuren of eenheden maar de meeste mensen, geboren op deze dag houden zich bezig met verzamelen of kweken van iets. Of 4-september-mensen nu een carrière opbouwen, een reputatie of een familie 'dynastie', ze doen dit meestal langzaam en steen voor steen.

Op deze dag geborenen zijn ervan overtuigd dat men zich eerst moet ontdoen van het oude om daarna plaats te maken voor het nieuwe, want als een structuur gebouwd is op een ondeugdelijk fundament is hun impuls meestal om dat af te breken en daarna te herbouwen en niet om het zo goed mogelijk op te lappen. Anderen hebben niet altijd begrip voor deze houding en laten dingen liever zoals ze zijn, hoe verrot iets ook is. Maar een slecht gebit, onbetrouwbare vrienden, een slecht huwelijk, ondeugdelijke gebouwen, slechte ideeën en zelfs gammele auto's wacht, als het aan 4-september-mensen ligt, allemaal het- zelfde lot; op deze dag geborenen kunnen genadeloos zijn in het verwijderen van iets dat ze beschouwen als een ongezond organisme, of dat organisme een menselijk lichaam is, een familie of een bedrijf.

Gezondheid
Op 4 september geborenen moeten trachten alle vormen van geestelijke druk te verminderen. Omdat ze vaak te hard werken en te veel verantwoordelijkheid op zich nemen, kunnen ze instorten als ze niet oppassen. Regelmatig vakantie nemen, werktijden inkorten en korte rustpauzes inlassen werkt preventief. Ze maken anderen soms gek met hun scherpe kritiek. dat moeten ze voorkomen. Rustgevende en creatieve activiteiten zijn bijzonder aan te bevelen. Interesse in eten en koken doet wonderen voor hen, zolang ze ervan genieten en ermee experimenteren zonder zich zorgen te maken of het wel gezond is.Voldoende slaap is essentieel voor hun geestelijke stabiliteit.

Advies:
Gebruik je inzicht in hoe dingen werken voor iets constructiefs. Anderen van dienst zijn is pri ma, maar verwaarloos daarbij je eigen behoeften niet Wees minder veeleisend, zonder je norm te verlagen.

Sterke kanten:
Methodisch, handig en constructief

Zwakke kanten:
Onflexibel, veeleisend en overprecies.

Meditatie:
Zelfs een konijn kan zijn enkel verstuiken

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Maagd 5 september
De dag van de fantasievolle vorst

0p 5 september geborenen gebruiken hun actieve en alerte geest graag voor het verzinnen van de meest fantasievolle en romantische plannen, bovendien zijn ze in staat deze denkbeelden waar te maken. Niettemin kunnen ze nogal onrealistisch
zijn over de mate van succes ervan. Met hun excessieve trots en lankmoedigheid kunnen ze de realiteit uit het oog verliezen en allerlei ziekten krijgen als ze dat totaal niet verwachten.

Een steeds terugkerend thema in de levens van 5-september-mensen is dat ze zichzelf zodanig tegenwerken dat ze hun eigen stoorzender worden. Op deze dag geborenen kunnen zich enorm laten meeslepen door hun vorstelijke ego's en zichzelf overladen met bezigheden. Daardoor kunnen ze niet alleen blind zijn voor wat anderen van hen denken, maar ; ook voor wat zich afspeelt in eigen hun hart en onderbewuste.

Aan de andere kant kunnen 5-september-mensen allerlei prachtige fantasieën hebben. Hoewel hun privé-leven heel gewoon lijkt voor anderen is datgene waarmee ze zich omringen, hun creaties of vondsten, vaak werkelijk verbazingwekkend. Op deze manier voelen ze zich soms een koning of koningin in een sprookjespaleis. De magische wereld die ze creëren kan van een diepe betekenis voor hen zijn, helaas kunnen hun eigen menselijke waarden daarbij tussen de wal en het schip vallen. Soms lijkt het of niemand, inclusief zijzelf 5-september-mensen echt begrijpt, afgezien van hun romantische imago.

Als op deze dag geborenen vooruit willen komen in hun psychische en spirituele evolutie, is het nodig dat ze onderscheid leren maken tussen droom en werkelijkheid. Het zou daarom goed zijn als ze meer tijd investeren in zichzelf en nuchter nadenken over hun leven. Dat kan pijnlijk zijn en misschien moeten ze zichzelf eerst ontdoen van alle franje om hun ego daarna vanuit het niets weer op te bouwen tot een meer realistisch wezen.

Deze mensen kunnen onderhoudende en leuke vrienden zijn. Hoewel ze ook een serieuze kant hebben, is plezier hebben belangrijk voor hen, ze schijnen alles met een knipoog te doen. Meestal zijn ze attent en gul, maar soms kunnen ze hun affectie zonder waarschuwing vooraf intrekken. Hun motivaties kunnen dan ook makkelijk verkeerd uitgelegd worden.

De kritiek op 5-september-mensen is, dat ze alleen omgaan met bepaalde mensen vanwege hun aantrekkelijkheid op dat moment. Maar in werkelijkheid zijn alleen de minst ontwikkelde op deze dag geborenen zo oppervlakkig of berekend, de meeste 5-september-mensen zijn opmerkelijk onschuldig en kinderlijk en voelen zich daarom aangetrokken tot diegenen waarvan ze het gevoel hebben dat ze om hen geven en die oprechte vriendschap te bieden hebben.

Gezondheid
Op 5 september geborenen moeten oppassen zichzelf; lichamelijk zowel als psychisch, niet te ondermijnen. Dit soort zelfvernietigingspatronen zijn soms moeilijk herkenbaar en te erkennen, het is daarom van cruciaal belang dat familie, vrienden of psychische hulpverleners hen realistisch adviseren. Een constant gevaar is, dat op deze dag geborenen soms denken alles straffeloos te kunnen doen. Na verloop van tijd leren ze echter dat er grenzen zijn aan wat het lichaam aankan, hoewel de volharding waarmee 5-september-mensen lange tijd achtereen roofbouw plegen op hun gezondheid verbazingwekkend is. Jaarlijkse medische check-ups zijn daarom aan te bevelen," evenals een gevarieerd, evenwichtig dieet.

Advies:
Houd een stevige greep op de realiteit, zonder je romantische vonk te verliezen. Je kunt niet constant de regels overtreden, vroeg of laat krijg je daarvan de rekening gepresenteerd. Leer jezelf beter kennen en van jezelf te houden.

Sterke kanten:
Fantasievol, romantisch en vrolijk

Zwakke kanten:
Zelfdestructief, onbewust en excessief

Meditatie:
Voor de slaper is wakker zijn een droom.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Maagd 6 september
De dag van het onvoorspelbare lot.

Het leven van op 6 september geborenen is vaak sterk onderhevig aan de onberekenbaarheid van het toeval. Meer dan bij anderen schijnt hun bestaan te worden beheerst door het lot, ten goede en ten kwade. Voor veel op deze dag geborenen
kan het leven kalm verlopen en dan opeens, zomaar -WHAMM!

Als 6-september-mensen op de een of andere manier trachten doelgericht te leven of hun eigen koers te bepalen, lijkt het soms of alles hun tegenzit. Ze kunnen uitgebreid plannen maken en zich voorbereiden op elke onvoorzienigheid en niettemin ontdekken dat het heel anders loopt dan ze verwacht hadden. Ervaringen als deze zijn moeilijk en minder geharde op deze dag geborenen kunnen daar enorm gefrustreerd door raken.

Soms komen 6-september-mensen op anderen over als ietwat kortzichtig. Ze kunnen zo opgaan in het moment en hun directe succes, of het gebrek daaraan, dat anderen het gevoel hebben dat deze mensen onvoldoende rekening houden met de toekomst en wellicht moeilijker tijden. Deze indruk is grotendeels onterecht, want op deze dag geborenen hebben meestal door ervaring geleerd zich te richten op het heden, dingen met een stap tegelijk te doen en het leven te nemen wals het komt.

Hoewel hun leven pieken en dalen vertoont, zijn 6-september-mensen opvallend gelijkmatig en trouw. Familie en vrienden zijn bijronder belangrijk voor hen en kunnen functioneren als een beschermende buffer tussen henzelf en de hardere kant van het leven. Als ze zich verraden voelen door iemand in hun naaste omgeving, kan dat verschrikkelijk hard aankomen.

De meeste 6-september-mensen is er veel aan gelegen om naar buiten toe aantrekkelijk over te komen en zijn trots op hun uiterlijk. Schoonheid betekent veel voor hen, evenals romantische liefde en sommige op deze dag geborenen geloven dat zulke dingen hen kunnen beschermen tegen de slechte kanten van het leven. Zodra ze ontdekken dat dit niet zo is, kijken ze een stuk filosofischer tegen de liefde en het leven in het algemeen, aan.

Vaak leiden op 6 september geborenen een weinig opwindend, kalm leven tot ze voor in de dertig zijn en het lot zijn tol eist. Zodra echter onverwachte gebeurtenissen hun leven gaan bepalen, kunnen veel op deze dag geborenen bijzonder fatalistisch worden. Deze mensen, die zich misschien jarenlang verzet hebben tegen hun lot, kunnen dan opeens omslaan en het volledig omarmen. Hierdoor kan het lot de vrije hand krijgen -nogmaals: zowel ten goede als ten kwade. Zulke 6-september-mensen zijn vaak ten prooi aan allerlei soorten zichzelf waarmakende voorspellingen en moeten oppassen voor de invloed die hun uit- spraken kunnen hebben, niet alleen op hun eigen leven, maar ook op dat van anderen.

Gezondheid.
Gezondheid is niet iets vanzelfsprekendst, noch moeten deze mensen hun lichamelijke kracht overschatten. Het verdringen van gevoelens kan repercussies hebben op de organen in de buikholte, dus regelmatige rnedische check-ups zijn belangrijk Het belangrijkste is echter een positieve instelling, gebaseerd op een realistische kijk op het leven. Deze mensen worden als kind meestal niet verwend door hun ouders. Op 6 september geborenen zijn emotioneel sterker als ze, van jongs af aan moeten opkomen voor zichzelf: Inspannende lichaamsbeweging en een gezonde eet -en levenslust moeten ontwikkeld worden in hun jeugd en voortgezet in de jaren die volgen, als ze tenminste vitaal willen blijven.

Advies:
Accepteer het lot als vijand noch vriend, maar meer als een geaccepteerde metgezel. Wees niet bang het initiatief te nemen. Bouw op een stevig fundament en ontdoe je van lang gekoesterde illusies. Denk niet dat het lot je slecht gezind is.

Sterke kanten:
Burustend, syphatiek en smaakvol.

Zwakke kanten:
Met zichzelf bezig, verdringend en fatalistisch.

Meditatie:
Denken en spreken zijn sterk voorspellende activiteiten.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Maagd 7 september
De dag van de succeszoekers

Hele romans zouden geschreven kunnen worden over 7-september-mensen en hun niet aflatend streven naar succes. Dat ze hierbij tegenslag ondervinden is een understatement. De weg is doorgaans lang en de moeilijkheden zijn talrijk en
hachelijk, maar deze vastbesloten individuen weten niet van opgeven tot ze hebben bereikt wat ze willen, ook al vergt dat hun laatste adem.

Op deze dag geborenen vinden niet snel begrip, maar alleen al door hun wilskracht en de tot de verbeelding sprekende, creatieve kracht van hun ideeën, weten ze uiteindelijk anderen te overtuigen. Vreemd genoeg kunnen 7-september-mensen die snel de top bereiken op hun gebied, zich soms al op jonge leeftijd beroofd voelen van hun strijd om dat succes te verwerven. Sommigen van hen kunnen zelfs alles wat ze hebben bereikt opgeven en helemaal opnieuw beginnen met iets anders, dit tot grote consternatie van familie en vrienden.

Het is namelijk niet het succes op zichzelf dat spreekt tot de verbeelding van 7-september-mensen, maar de strijd die eraan voorafgaat. Op deze dag geborenen hebben oogkleppen op als het gaat om het uitvoeren van hun plannen en indien nodig het onderwerpen van hun tegenstanders, rivalen of kwaadsprekers. Deze mensen kun je beter niet als vijand hebben, ze zijn genadeloos in het uitschakelen van anderen en hebben weinig mededogen. Wel zijn het uitstekende bondgenoten en vrienden, tenminste voor wie aan hun kant staat; hiervoor kunnen ze trouweisen aan een gezamenlijke zaak of bepaalde principes.

Op 7 september geborenen, die hooggespecialiseerd technisch werk doen rusten niet voor ze hun materie volledig beheersen. In hun werk zijn ze bijzonder integer. Indien ze een leidinggevende positie hebben zullen ze trachten van hun ondergeschikten, volgelingen of employés een goed werkende eenheid te maken en er geen twijfel over laten bestaan wie de baas en wat het doel is. Als gezinshoofd geven op deze dag geborenen richting aan hun kinderen en partners en zijn ze inspirerend, maar opstandigheid wordt niet getolereerd. Werkelijke problemen kunnen ontstaan als de kinderen van deze mensen in de pubertijd komen. De paradox is dat, hoewel op deze dag geborenen hun kinderen trainen om voor zichzelf te denken, ze weinig geduld hebben voor de wrijving die daardoor kan ontstaan.

Op 7 september geborenen kunnen veel succesvoller zijn als ze wat kalmeren, leren verantwoordelijkheden te delen met anderen en deel uit te maken van een team. Hoe minder zorgen ze zich maken over het winnen of verliezen van de alleenheerschappij, hoe beter zij, en uiteraard de groep die ze vertegenwoordigen, functioneren. Deze mensen worden met het klimmen der jaren vaak milder, maar verliezen zelden hun drang tot wedijver. Het meest ideale zou zijn als ze pas op latere leeftijd succes krijgen. Maar zodra ze het gevoel hebben dat hun dromen in het gedrang komen of erger, niet verwezenlijkt worden, is het gedaan met hun rust.

Gezondheid
Op deze dag geborenen moeten zich regelmatig laten onderzoeken daar ze de neiging hebben hun gezondheid te verwaarlozen. Doorgaans houden ze zo van lekker eten dat ze beter zo jong mogelijk zelf kunnen leren koken. Lichaamsbeweging is geen top prioriteit in de levens van op deze dag geborenen, maar de uitdaging van teamsporten vormt een goede lichamelijke uitlaatklep. Met hun sensuele instelling hebben ze een actief seksleven nodig om zich gelukkig te voelen.

Advies
Leer dingen accepteren zonder voorbehoud. Er is meer in het leven dan succes najagen. Leer genieten en geef die gift ook aan anderen. Wees niet te hard voor jezelf en je naasten. Onbuigzaamheid kan leiden tot rebellie.

Sterke kanten:
Toegewijd, doelgericht en vastbesloten

Zwakke kanten:
Streberig, ongevoelig en genadeloos

Meditatie:
Alles gebeurt tweemaal

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Maagd 8 september
De dag van de raadselachtige purist

Van de raadselachtige geborenen op 8 september krijgt men moeilijk hoogte. Naar hun eigen zeggen zijn ze geïnteresseerd in schoon schip maken, dingen rechtzetten en het verbeteren van de omstandigheden voor hun familie, sociale dan wel nationale groepering. Ook als ze het bij het verkeerde eind hebben, houden ze meestal vast aan het idee dat ze redelijk en verantwoordelijk handelen. Of hun pogingen uiteindelijk goed of slecht uitvallen, er is geen ontkennen aan dat 8-september-mensen vaak een grote impact hebben op hun omgeving.

Vaak worden ze niet begrepen door anderen, vooral omdat ze nogal raadselachtig zijn. Toch kunnen ze, door de rol die ze spelen, representatief of zelfs een symbool zijn voor een bepaalde leefstijl of groep. Het zijn sublieme acteurs, in staat elke denkbare rol te spelen, maar zoals Marcus Aurelius aangeeft in zijn Meditaties, zijn ze doorgaans tevreden als ze een rol goed spelen.

De meeste 8-september-mensen zien het leven in zwartwittermen en zijn als zodanig gevoelig voor de krachten van goed en kwaad. Vaak kiezen ze voor de rol van beschermer van bepaalde overtuigingen tegen de vijand van familie, staat, partij of kerk. Ironisch genoeg zijn ze zelf vaak de voornaamste vijand! Hierdoor is het bijzondere belangrijk dat ze de tijd nemen om hun eigen waarden kritisch onder de loep te nemen en te kijken of ze wel zo zuiver op de graat zijn als ze denken. Op hen rust de verantwoordelijkheid om achter hun ware beweegredenen te komen en zich bewust te zijn van het effect van hun daden.

Deze mensen zijn in staat macht uit te oefenen over anderen door de meesterlijke vertolking van een rol en hun gevoel voor humor, maar ook door hun grote ernst. Het komt zelden voor dat anderen hen niet serieus nemen. Veel op deze dag geborenen dwingen respect af en een kleine groep van hen wordt aanbeden, terwijl anderen angst inboezemen. Als ouder, partner of geliefde kunnen ze een uitdaging op zichzelf zijn, maar ook enorm veeleisend, onverzettelijk en zelf tiranniek en tegelijkertijd behulpzaam en betrouwbaar. Met zoveel raadselachtige contradicties zijn 8-september-mensen op z'n zachtst gezegd fascinerend voor hun omgeving.

Op deze dag geborenen spelen graag een hoofdrol binnen hun groep, zowel openbaar als privé. Ze voelen zich vooral aangetrokken tot de politiek en zelfs als ze maatschappelijk niet actiefleiding geven, vertonen ze opmerkelijk veel interesse in de cruciale aangelegenheden van hun tijd. Hun mening over deze onderwerpen zijn niet altijd even tolerant. Meestal zijn ze voor handhaving van de status quo en tegen alle slechte en ondermijnende (zoals zij het zien) vormen van verandering. Op 8 september geborenen zijn vaak moeilijk in de omgang. Ze zijn echter niet afhankelijk van de mening van anderen, maar bepalen zonder meer hun eigen koers, in de overtuiging dat ze doen wat het beste is voor iedereen.

Gezondheid
De meeste 8-september-mensen zijn moeilijk te overtuigen en houden er vaststaande ideeën op na over hun gezondheid. Ze moeten dus leren van de fouten die ze maken, om te begrijpen op welke manier ze zelf hebben bijgedragen aan bepaalde ziekten die ze krijgen. Hoewel ze voor anderen alles beter denken te weten, passen ze deze normen meestal niet toe op hun eigen dieet en leefstijl. Daar ze vaak vatbaar zijn voor stress, hart- en vaatziekten en dieet gerelateerde problemen, kan niet genoeg de nadruk worden gelegd op het vermijden van schadelijke substanties in hun dieet. Matiging op seksueel gebied en het kweken van een warme, liefdevolle relatie in de gevoelssfeer zijn eveneens van groot belang.

Advies:
Je ideeën zijn voor anderen soms moeilijk aanvaardbaar: Dram niet door; geef anderen ook de ruimte. Probeer niet de baas te spelen en houd rekening met anderen.

Sterke kanten:
Serieus, dynamisch en acteertalent

Zwakke kanten:
Onverzettelijk, autoritair en stuurloos

Meditatie:
Ik hoorde iemand zeggen: "Het leven is grotendeels een grijs gebied".

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Maagd 9 september
De dag van de moeilijke eis

Geborenen op 9 september hebben herhaaldelijk te maken met allerlei ingewikkelde situaties, die eerder worden veroorzaakt door hun eigen gecompliceerde natuur dan door het noodlot. Als ze in zouden zien dat het soms beter is de weg van de minste weerstand te kiezen in plaats van de moeilijkste, zou hun leven rustiger en waarschijnlijk minder veelbewogen zijn.

Het staat buiten kijf dat 9-september-mensen houden van uitdagingen. Snel verveeld als ze zijn, vinden ze het onverdraaglijk om, jaar na jaar, dezelfde voorspelbare Ionende {of niet Ionende) dingen te doen. Vandaar dat ze bewust of onbewust altijd ingewikkelde mensen, plaatsen en dingen uitkiezen. Deze behoefte komt voort uit een innerlijk verlangen, een gevoel dat ze op de een of andere manier iets missen, hoe succesvol of fortuinlijk ze ook zijn. Veel 9-september-mensen hebben dit gevoel van op zoek te zijn naar een missend element, al vanaf hun jeugd.

Het is juist deze emotionele complexiteit waardoor bepaalde leden van het andere {of soms hetzelfde) geslacht zich aangetrokken voelen tot 9-september-mensen. Maar hoewel 9-september-mensen soms behoefte hebben aan zo'n koesterende vorm van liefde, blijven ze onafhankelijk en eigenzinnig. Als op deze dag geborenen iets in hun hoofd hebben, zijn ze er moeilijk vanaf te brengen. Daar ze echter voldoende zelfkennis bezitten en vaak in beslag worden genomen door hun eigen innerlijke proces, realiseren ze zich meestal wanneer ze een vergissing hebben gemaakt of op de verkeerde weg zijn, ook al kan daar enige tijd overheen gaan. Een van de zwakke kanten van 9-september-mensen is echter, dat ze de neiging hebben hun eigen problemen op te blazen en soms hulp zoeken bij de verkeerde mensen.

Op deze dag geborenen kunnen bijzonder gesloten zijn; hun contact met de samenleving verloopt meestal via hun beroep of voornaamste interesse. Ze zijn heel goed in het aanvoelen, of zelfs definiëren, van de gangbare smaak en hoe daaraan tegemoet kan worden gekomen. Het is aan hen om te beslissen of ze op een hoogstaand of zelfs elitair niveau willen voldoen aan deze behoeften van de grootste gemene deler of in dit opzicht een gulden middenweg bewandelen. Wat ze ook kiezen, 9-september-mensen zijn in staat er veel geld mee te verdienen.

Voor deze mensen kan het leven een constante strijd zijn tegen hun angsten en onzekerheden. Vreemd genoeg kunnen die angsten hen aanzetten om verbazend succesvol te worden. Dit is een van de redenen waarom uitdagingen zo'n sterk stimulerend effect op hen hebben. Evenals 'contrafobische' persoonlijkheden weken ze soms het gevaar op, teneinde op deze manier hun angsten te overwinnen en hun zelfvertrouwen te versterken. Deze mensen moeten trachten hun wilde kant in de hand te houden, omdat dit zelfvernietingsdrang in de hand kan werken, iets dat hun omgeving vaak niet begrijpt en hen evenmin vergeeft.

Gezondheid
Deze mensen hebben vaak last van hun ingewanden. Doordat ze gevoelig en snel van streek zijn, hebben ze een lage stress drempel, waardoor ze snel last van hun maag en maagzuur krij gen. Voor sommige 9-september-mensen lopen de eetgewoonten uiteen van geen trek hebben (als ze van streek zijn) tot vreetbuien (als ze depressief zijn). Op deze dag geborenen moeten hun dieet in evenwicht houden en zich openstellen voor nieuwe smaken. Ze moeten zichzelf aanzetten tot regelmatige lichaamsbeweging (geen wedstrijdsporten, tenzij het getrainde atleten zijn). Voor een goede nachtrust, is het belangrijk dat hun bed, slaapkamer en slaapcondities. aangenaam en comfortabel zijn.

Advies;
Zelfvertrouwen opbouwen is belangrijk. Neem tijd om na de denken: ontdek waar je goed in bent en doe er iets mee. Laat je niet opvreten door zorgen en angst; doe er iets aan. Blijf opgewekt en wanhoop niet.

Sterke kanten:
Onderscheid makend, houdend van uitdagingen en zelfkennis

Zwakke kanten:
Angstig, onzeker en behoeftig

Meditatie:
Irritatie is iets dat je jezelf aandoet

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Maagd 10 september
De dag van privé-doelstellingen

Op 10 september geborenen zijn gefascineerd door tradities en achtergronden en willen uitvinden op welke manier zijzelf in die traditie passen, op een praktische, maar niettemin in het oog lopende manier. Deze mensen leiden doorgaans een
gelukkig en kalm bestaan, maar hebben niettemin hun eigen ambities. Ze willen uitblinken, ronder de aandacht op zichzelf te vestigen. Hoewel ze enorm toegewijd zijn, hebben ze het zelden zo druk met hun werk dat ze geen tijd hebben voor hun familie; ze worden voornamelijk in beslag genomen door het vinden van een evenwicht tussen werk en verantwoordelijkheden thuis.

Op 10 september geborenen zijn gelukkig als ze in hun jeugd een activiteit vinden die uitgroeit tot een passie in hun volwassen leven. Vaker echter klooien ze maar wat aan, kiezen ze pas op latere leeftijd een beroep en vinden een zielsverwant waarmee ze een gezinsstructuur opbouwen die past bij hun karakter, behoeften en wensen. Dit zijn doorgaans bijznder praktische mensen die zichzelf zelden ondermijnen. Naar buiten toe komen ze over als evenwichtige individuen. Ze schijnen alles mee te hebben om hun toekomstige partners rust en veiligheid te bieden.

Niettemin hebben ze vaak een verborgen innerlijk leven en zijn hun passies allesbehalve beheerst. Deze mensen wegen niet elke stap zorgvuldig af, maar laten zich van tijd tot tijd meeslepen door de gebeurtenissen om hen heen. Aangetrokken als ze zich voelen tot interessante mensen, hebben ze zelfbehoefte aan de nodige stimulans om het gevoel te hebben dat ze leven.
Hoewel 1O-september-mensen vaak conservatief zijn ingesteld, voelen ze zich aangetrokken tot de vreemdste vrienden, partners en maatjes, die meestal een afspiegeling vormen van hun eigen behoefte om anders dan anderen te zijn. Een 10-september-persoon kan soms een heel ongewoon leven leiden, wat vaak de nodige psychische druk veroorzaakt.

Omgaan met stress is niet makkelijk voor 10-september-mensen. Als ze in een veeleisende positie gemanoeuvreerd worden, waarin ze bloot staan aan kritiek, kan dit hen bang maken. Vaak prefereren ze het om de partner te zijn van iemand die in het middelpunt van de belangstelling staat, terwijl zijzelf achter de schermen werken om dit succes veilig te stellen. Vroeg of laat kunnen ze zich realiseren dat ze zich op hun eigen leven moeten concentreren en niet alleen de moed moeten opbrengen om op eigen benen te staan, maar ook om zichzelf duidelijk te profileren -en niet hun bedrijf, familie of partner -als degene waar het om draait.

Deze mensen moeten zorgen dat ze niet blijven steken en steeds nieuwe, interessante terreinen vinden waarop ze zich kunnen waarmaken en waardoor ze kunnen groeien. Als op deze dag geborenen gelukkig zijn met zichzelf, zijn ze beter bestand tegen storende dingen om hen heen. Succes op grote schaal is zelden het antwoord voor 10-september-mensen,- doorgaans zijn ze op zoek naar iets moeilijk definieerbaars en diepgaands.

Gezondheid
Doorgaans maken IO-september-mensen een gezonde indruk. maar ze kunnen niettemin geheime zorgen en kwalen verbergen. Veelal zijn hun moeilijkheden van nerveuze of psychische aard of hebben ze een sterk psychische basis. Zolang deze mensen hun leven voor el kaar hebben, zelfs onder druk, blijven ze gezond. Maar als alles verkeerd gaat kunnen allerlei soorten van eerdergenoemde moeilijkheden plotseling de kop opsteken. Een gedisciplineerd trainingsprogramma kan moeilijk vol te houden zijn voor op deze dag geborenen maar ze moeten het toch proberen. Ook moeten ze tijd uittrekken voor georganiseerde. evenwichtige maaltijden en ervoor zorgen dat ze ongestoord slapen.

Advies:
Besteed meer aandacht aan jezelf niet alleen aan wat nodig is maar ook aan wat je werkelijk wilt Oordeel niet te hard over anderen of jezelf. Verbreed je horizon om meer mogelijkheden te creëren voor de toekomst.

Sterke kanten:
Competent, pragmatisch en betrouwbaar

Zwakke kanten:
Gefrustreerd bang en opgewonden

Meditatie:
Bewustzijn is de enige menselijke eigenschap die het mogelijk maakt jezelf te begrijpen.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Maagd 11 september
De dag van de dramatische keuze

De levens van 11-september-mensen draaien doorgaans om bepaalde belangrijke beslissingen die ze moeten nemen. Daartoe kunnen ze al worden gedwongen op heel jonge leeftijd, soms nog voor hun zestiende jaar. Later als hun carrière en
privé-leven gesmeerd lijken te lopen, als ze goed en wel op weg zijn, zullen ze opnieuw, en vaak onverwacht, voor belangrijke beslissingen komen te staan. Binnen de vrijheidsbeperkingen van de samenleving is de vrijheid van keuze wellicht het belangrijkste recht van een individu. Dit is goed besteed aan 11-september-mensen, die grote macht kunnen uitoefenen door de keuzen die ze maken.

Op deze dag geborenen choqueren anderen graag. Ze zijn er trots op dat ze risico's durven te nemen en genieten ervan daar later verslag van te doen. Van alles wat saai is, burgerlijk en alledaags moeten ze, letterlijk zowel als figuurlijk, niets hebben. Niettemin hebben ze tegelijkertijd enorme behoefte aan het soort stabiliteit dat men alleen aantreft in een warme, liefdevolle gezinssituatie. Vandaar het conflict tussen wat ze denken te zijn (heel onconventioneel) en wat ze meestal zijn (bijzonder conventioneel).

In dit laatste opzicht kunnen 11-september-mensen bijzonder moralistisch en bevooroordeeld zijn. Paradoxaal genoeg kunnen ze enerzijds de vrije liefde omhelzen en anderzijds absoluut trouw zijn aan een partner, zonder de tegenstrijdigheid daarvan in te zien. Ook kunnen ze vrolijk in het openbaar lopen te pronken met hun lichamelijke attributen, terwijl ze in andere opzichten heel preuts zijn. Seksuele emancipatie is een belangrijk thema in hun leven.

Politiek gezien zijn op deze dag geborenen ervan overtuigd dat emancipatie niet alleen nodig is voor vrouwen of minderheden, maar voor alle onderdrukte mensen. Ze verafschuwen elke vorm van neerbuigendheid van machthebbers of politici ten opzichte van het gewone volk en hebben een hekel aan een vals vertoon van bezorgdheid of emoties. Bovenal haten ze snobisme. Voor hen zijn menselijke gevoelens heilig en iets waar men niet de draak mee steekt of misbruik van maakt. Niettemin kunnen ze anderen op slimme wijze emotioneel beïnvloeden en worden ze, in dit opzicht, soms terecht gezien als manipulatief: In elk geval weten ze hoe ze hun zin kunnen krijgen, op welke manier dan ook. Doorgaans gebruiken ze hun scherpe verstand om hun zaak te presenteren op een letterlijke, logische en rechtlijnige manier, die hun handelsmerk kan worden. Als uitstekende managers met organisatietalent, kunnen ze, met een paar woorden duidelijk maken wat ze eisen van hun ondergeschikten of medewerkers.

Op deze dag geborenen zijn dol op kinderen en kunnen uitstekende ouders zijn. Ze kunnen echter ook inconsequent zijn door de ene keer kritisch en streng te zijn in hun oordeel en de andere keer te toegeeflijk en nonchalant. Ze zijn op hun slechtst als ze onzorgvuldig omspringen met de gevoelens van anderen. Bovenal moeten ze greep zien te krijgen op hun buien.

Gezondheid
Deze mensen hebben vooral last van eet- en spijsverteringsproblemen en besteden er veel tijd aan om erachter te komen wat het beste dieet is om deze problemen te voorkomen. Kieskeurige eters als ze zijn,kunnen ze zichzelf niettemin te buiten gaan aan dingen die ze lekker vinden. In dit opzicht moeten ze het vooral kalm aan doen met suikers en alcohol. Ze hebben een enorme behoefte aan het zorgen voor anderen en aan allerlei uitingen van liefde; vooral huis- of andere lieve dieren spelen een belangrijke rol met betrekking tot hun geestelijk welzijn. Lichaamsbeweging is iets natuurlijks voor 11-september- mensen, maar ze moeten zichzelf eraan herinneren dat dit ook belangrijk is voor hun gezondheid. Veel zitten kan hun gezondheid ondermijnen.

Advies:
Neem jezelf en je overtuigingen niet al te serieus. Wees wat meer vergevensgezind. Breng begrip op voor de gedragingen van anderen. Geheimzinnigheid is vaak onnodig. Ontwikkel je natuurlijke talenten. Durf te falen.

Sterke kanten:
Onafhankelijk, zorgzaam en dramatisch.

Zwakke kanten:
Snelverveeld, manipulatief en bevooroordeeld.

Meditatie:
Lach tot het pijn doet, huil tot je lacht.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Maagd 12 september
De dag van de onverschrokken kruisvaarder.


OP 12 september geborenen gaat het om de letterlijke betekenis van het geschreven, zowel als het gesproken woord, maar ook om de taal zelf en allerlei andere vormen van communicatie. Ze genieten ervan als er aandachtig naar hen geluisterd wordt. Niet dat ze enorm demonstratief zijn, ze begrijpen het belang van terughoudendheid. In feite zijn het kalme, teruggetrokken mensen. In het openbaar actief en hardwerkend, geven ze er de voorkeur aan hun daden voor zich te laten spreken in plaats van de woorden die ze zozeer waarderen.

Ethiek is heel belangrijk voor 12-september-mensen. Als ze een administratief beroep hebben, zijn ze niet alleen goed in het herstructureren van een organisatie of sociale groepering, maar ook in het vlekkeloos en efficiënt runnen ervan, zij het op een onconventionele manier. Indien nodig gaan ze onverschrokken allerlei uitdagingen en moeilijkheden te lijf, overtuigd dat de waarheid zal zegevieren. Voor hen is de waarheid God zelf. Toch zijn het geen dromerige idealisten, maar eerder taaie rakkers, kritische denkers. Ze laten zich niets wijsmaken. Ook zijn ze eerlijk, onomkoopbaar en onbeïnvloedbaar. In een dispuut stellen ze zich het liefst objectief op, maar als hun het vuur na aan de schenen wordt gelegd, kiezen ze voor de partij die het volgens hen bij het rechte eind heeft.

Deze mensen zijn niet altijd even benaderbaar. Op het werk zowel als thuis hebben ze de neiging zich te verstoppen, zich te bedienen van allerlei afweermechanismen, waardoor ze moeilijk bereikbaar zijn. Dit hebben ze soms nodig want ze willen met rust gelaten worden om te kunnen nadenken; hun geestelijk evenwicht bewaren is uiterst belangrijk voor hen. Ze hebben snel last van stress en kunnen zelfs overspannen raken als niet tegemoet wordt gekomen aan hun behoefte aan privacy.

Hoewel ze ver kunnen gaan met hun ideeën en projecten, zijn 12-september-mensen veel te pragmatisch en realistisch voor blind optimisme. Ze hebben sterk afgemeten, zelfs cynische trekjes en verafschuwen alle vormen van over optimisme, hysterie en bombast. Volgens hen moeten mensen zich niet anders voordoen dan ze zijn. Aan de andere kant doorspekken ze hun eigen taalgebruik vaak met een flinke dosis ironie en droge humor waardoor ze allerlei vijanden kunnen maken, vooral in de onderwereld en hogere politieke echelons.

De sleutel tot succes ligt voor 12-september-mensen in het balanceren van hun geestelijke en lichamelijke kant, het in de hand houden van hun nervositeit en kritische uitlatingen en zich van tijd tot tijd terugtrekken van hun activiteiten om bij te komen. Het opbouwen van een waardevol privé-leven, inclusief goede vrienden, familie en permanente geliefden, kan moeilijk zijn, maar vormt ook een uitdaging voor deze beweeglijke mensen. Ze moeten op een zinvolle manier leren delen en compromissen sluiten, als ze gelukkig willen worden.


Gezondheid
Deze mensen hebben aanleg voor stressgerelateerde problemen (hart. en vaatziekten en aandoeningen van de spijsverteringsorganen), dus roken en drinken zijn funest. Scherp gekruid eten kan, maar met mate; beter is doorgaans een simpel macrobiotisch of vegetarisch dieet. Lichaamsbeweging schiet er vaakbij in, dus een dagelijkse wandeling is een topprioriteit. Zittend werk kan leiden tot chronische kwalen. Intimiteit en menselijke warmte zijn van vitaal belang om zich te kunnen ontspannen en de slaap te krijgen die ze zo hard nodig hebben.

Advies:
Een goed privé-leven is belangrijk. Werk niet te hard als je lang wilt leven. Doe geen beloften die je niet na kunt komen of die groter zijn dan je aankunt. Let op je gezondheid, alleen al uit consideratie ten opzichte van de mensen die van je houden.

Sterke kanten:
Eerzaam, grappig en onverschrokken

Zwakke kanten:
Droog, cynisch en gesloten

Medidatie:
De kanalen tussen de innerlijke en de uiterlijke werelden kunnen open blijven.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Maagd 13 september
De dag van passievolle zorg

0p 13 september geborenen wijden zich met hart en ziel aan datgene wat hun het meest ter harte gaat. Gezegend als ze zijn met een opmerkelijk concentratievermogen en flexibele vastbeslotenheid, kunnen ze niettemin grote obstakels tegenkomen op hun weg naar succes, hoewel ze geen moment twijfelen aan de uitkomst. Sommige op deze dag geborenen hebben een magisch vermogen om elke moeilijkheid te overwinnen. Toch zijn ze niet erg bijgelovig of tuk op lichamelijke verklaringen voor hetgeen ze doen. Ze hebben een recht-voor-z'n-raapachtige no-nonsensebenadering.

Vaak zetten 13-september-mensen zich volledig in voor bepaalde visies en doeleinden, maar beseffen ze later dat dit geen goed idee was. Door hun trouwen toewijding dwingen ze echter respect af bij anderen, zelfs bij wie fel tegen hen gekant zijn en het gevoel hebben dat datgene wat ze doen schadelijk is. Op een gegeven moment in hun leven kunnen op deze dag geborenen dramatisch van richting veranderen en in een klap afstevenen op een nieuwe horizon. Als ze eenmaal deze weg zijn ingeslagen, gaan ze tot het bittere (of gelukkige) einde. Niemand kan hen ervan afbrengen als ze hun zinnen ergens op gezet hebben, hoewel ze in het begin soms kalm aan doen omdat dit diplomatieker is en ze niemand onnodig van streek willen brengen.

Op deze dag geborenen kunnen, in hun gezin of hun werk, nogal tiranniek en inflexibel zijn. Doorgaans komt hun carrière of de groep waarmee ze werken op de eerste plaats. Daarom kan hun familie lijden onder een gebrek aan aandacht. Niet dat 13-september-mensen onverantwoordelijk zijn (het tegengestelde is waar), maar zolang ze weten dat familie en vrienden lichamelijk in orde zijn, of in elk geval normaal functioneren, voelen ze zich vrij om hun eigen gang te gaan.

Deze mensen moeten oppassen voor hun roekeloze kant. Dit betekent niet dat ze zich schuldig maken aan het achterhouden van heimelijke motieven, zich inlaten met onderhands gedrag of zelfs excessieve wedijver, maar dat ze zich soms in verregaande mate laten meeslepen door hun bezigheden, hun ideeën, hun toewijding voor wat ze doen en zonder meer kunnen kiezen voor een compromis of het volledig afzien van andere verplichtingen.

Hoewel 13-september-mensen beschikken over een verregaande wilskracht en geestelijk concentratievermogen, hebben ze daarnaast intense lichamelijke drijfveren die ook bevredigd dienen te worden. Ze hebben een grote biologische behoefte om hun leven te delen met een begripsvolle partner, die hen volledig accepteert, ondanks al hun grillen. Ze zijn ook in staat om zich helemaal voor zo iemand in te zetten, maar kunnen verscheurd worden tussen devotie en hun eigen behoeften. Na een scheiding, of de dood van een partner, storten 13-september-mensen (vooral vrouwen) zich met meestal volle energie op hun eigen bezigheden, maar zetten ze soms ook het werk voort van hun overleden partner.

Gezondheid
Op 13 september geborenen zijn doorgaans gezegend met energie, gedrevenheid en een goede gezondheid. Ze ontdoen zich van wat hun geest en lichaam niet nodig heeef5t. Niettemin moeten ze oppassen voor stressgerelateerde ziekten van een erfelijk of zichzelf toegebracht karakter zoals diabetes en kanker. Ze doen er dus goed aan om alle carcinogene stoffen te vermijden en hun leefstijl, voedsel en omgeving zo zuiver en ongecompliceerd mogelijk te houden. Door zich volledig te ontspannen, hobby’s te hebben en te sporten met familie en vrienden, kunnen ze jaren aan hun leven toevoegen. Zo niet dan kunnen ze opbranden.

Advies:
Houd rekening met de gevoelens van je naasten. Ontwikkel je spirituele kant en verdring je emoties niet. Kies niet altijd de moeilijkste weg. Verwacht een zekere mate van compromis, maar niet wat je uiteindelijke doel aangaat.

Meditatie:
Rennen is een soort van melodische vlucht, begeleid door de voeten die op de grond het ritme slaan.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
  Dit onderwerp heeft 8 pagina's: 1  2  3  4  5  6  7  8   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS