Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Cafe » De Kroeg » Het mysterie van je geboortedag. (Pagina 8)

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!   Dit onderwerp heeft 8 pagina's: 1  2  3  4  5  6  7  8   
Auteur Onderwerp: Het mysterie van je geboortedag.
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Weegschaal-Schorpioen 22 oktober
De dag van de alure

De met elkaar verband houdende thema's: aantrekkingskracht, uitstraling en verleiding, lopen als een rode draad door vrijwel elk aspect van de levens van 22-oktober-mensen. Hoewel zij doorgaans degene zijn die aantrekken, kunnen ze zich ook laten meeslepen door begeerte voor de ander. In beide gevallen ontstaat er vaak een crisis als een 22-oktober-persoon zich in een romantische relatie stort. Dit kan vooral moeilijk zijn voor de derde betrokken persoon, vandaar dat 22-oktober-mensen in staat zijn enorme boosheid en jaloezie te veroorzaken. Met hun emotionele kracht schoppen ze, alleen al door hun aanwezigheid, de boel in de war. Op deze dag geborenen beschikken doorgaans over zo'n grote emotionele zelfbeheersing, dat ze, als ze dit willen, de gevoelens van anderen zelfverzekerd en handig kunnen manipuleren. Zeggen dat ze gevaarlijke klanten zijn in een relatie is een understatement.

Bij sommige op deze dag geborenen kan een onderliggende wildheid schuil gaan achter een bescheiden of koel uiterlijk, maar die verborgen gevoelens worden alleen aan heel goede vrienden getoond. Deze mensen houden niet van een openlijk vertoon van emoties, maar kunnen die wel bij anderen uitlokken. Hun projectievermogen is groot; ze krijgen het zelfs voor elkaar om, als ze een ruimte binnengaan, de sfeer onder de aanwezigen te doen omslaan. Natuurlijk moeten op deze dag geborenen enorm uitkijken geen misbruik te maken van deze vermogens, niet alleen omwille van anderen, maar ook omdat dit een terugslag kan hebben op henzelf, waardoor ze zichzelf uiteindelijk schade toebrengen.

Doorgaans is hun eigen kwetsbaarheid groter dan hun vermogen anderen te kwetsen. Ze zijn echter goed in staat zichzelf te beschermen, niet altijd door agressief of defensief gedrag, maar soms door in feite rekening te houden met de ander of door fatsoenlijker of bezorgder te zijn dan diegene. Als zo'n relatie eindigt, worden ze niet alleen enorm gemist, maar hebben ze ook een zuiver geweten.

De meeste 22-oktober-mensen hebben iets rebels. Maar als deze rebellie volledig geuit wordt, doorgaans in hun jeugd, kunnen ze zich later behaaglijk nestelen in een conservatief sociaal hoekje (vooral na hun veertigste). Soms vragen ze zich verbaasd af hoe ze daar beland zijn.

Deze mensen vinden hun gelijken in heel evenwichtige individuen die in staat zijn hun verleidelijke uitstraling te ontwijken of te negeren. Voor zo iemand gaan ze geheid door de knieën en soms onderwerpen ze zich er ook emotioneel aan. Een belangrijke les voor 22-oktober-mensen is te Ieren hoe die verleidingskunsten van zichzelf en anderen te hanteren, zodat ze uiteindelijk in staat zijn geluk en een open en onvoorwaardelijke liefde te vinden.

Gezondheid
Op 22 oktober geborenen zijn doorgaans bezorgd om hun uiterlijk. Daarom moeten ze het kalm aan doen met eten, teneinde overgewicht te voorkomen en hun huid er gezond te laten uitzien. Ook zijn ze enigszins kwetsbaar wat betreft de organen in de buikholte, hun afweersysteem en bloedsomloop; infecties moeten direct worden behandeld. Lichamelijk actieve 22-oktober-mensen hebben vaak een snelle verbranding, dus inspannend sporten is niet nodig. Niettemin moeten ze hun krachten op peil houden en hun spieren oprekken om flexibel te blijven. Doorgaans houden ze van lekker eten en drinken, dus moeten ze oppassen niet te veel dierlijke vetten en zoetigheid te eten en rekening houden met de schadelijke effecten van alcohol op maag, lever en nieren.

Advies:
Maak geen misbruik van je projecterende krachten. Handel met vriendelijkheid en consideratie. Toon je werkelijke gevoelens; je hoeft niet altijd de situatie onder controle te houden.

Sterke kanten:
Uitstraling, charme en opwindend

Zwakke kanten:
Ontwrichtend, onevenwichtig en heerszuchtig

Meditatie:
Magie en paranormale manipulatie zijn potentieel gevaarlijke praktijken die niets te maken hebben met spirualiteit.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Weegschaal-Schorpioen 23 oktober
De dag van de tegenstrijdige karma

Op 23 oktober geborenen zien zelden kans volledige stabiliteit te bereiken in hun leven. Hoe hard ze ook trachten hun energie in balans te krijgen, er lijkt altijd een belangrijk gebied te zijn waar de boel overhoop ligt. Waar ze ook zijn, ze lijken te worden achtervolgd door controverse. Eerlijk gezegd vervelen ze zich snel en zijn ze vaak op zoek naar opwinding. Wat op anderen als enorm stressvol of moeilijk overkomt, kunnen zij heerlijk vinden.

De meeste 23-oktober-mensen zijn geen echte planners. Ze hebben talent voor improvisatie, dus doen meestal pas iets als het nodig is. Ook zijn ze nogal impulsief en als zich een kans voordoet, grijpen ze die zonder aarzelen.

Als op deze dag geborenen negatieve gevoelens hebben over de manier waarop dingen om hen heen worden aangepakt, komt het voor dat ze hun afwijkende mening botweg uiten. Daar ze niet van vaagheid en geslijm houden, kunnen hun woorden anderen soms voor het hoofd stoten. Afhankelijk van hun maatschappelijk milieu, werkomgeving of culturele betrokkenheid, is het mogelijk dat ze door welopgevoede lieden beschouwd worden als ruw of weinig verfijnd.

Deze mensen hebben ontegenzeggelijk talent om nieuwe groepen te vormen of de leiding over te nemen van reeds bestaande. Door hun charisma en goed ontwikkelde gevoel voor humor kunnen ze soms bijzonder populair zijn. Niettemin hebben ze grote moeite hun post te verlaten als de tijd daar rijp voor is. Op dezelfde manier zijn op deze dag geborenen soms bezitterig en jaloers en eisen ze de aandacht op in een relatie. De les van het opgeven van macht, op zichzelf en streven naar een ideale onvoorwaardelijke liefde zou met het klimmen der jaren belangrijker voor hen moeten worden.

Daar op deze dag geborenen als een magneet worden aangetrokken door avontuur en uitdagingen (vaak spelen ze de rol van de reddende held of heldin), zitten ze vaak midden in opwindende situaties. Zelfs de kalmste en moedigste 23-oktober-mensen moeten oppassen voor plotselinge opschudding of zelfs rampen, die om hen heen kunnen ontstaan. Allerlei soorten ongelukken zijn mogelijk op deze dag, dus 23-oktober-mensen die succesvol zijn, zijn meestal bedreven in het omgaan met noodsituaties.

Omdat op deze dag geborenen eerder een actief dan een statisch leven leiden met een tendens voor verandering zowel als instabiliteit, zijn de mogelijkheden voor hun innerlijke groei en zelfverbetering volop aanwezig. Op het persoonlijke zowel als spirituele vlak zijn 23-oktober-mensen in staat tot enorme vooruitgang tijdens dit leven. Zo niet, dan worden ze vaak sensatiebelust en jagen ze de ene kick na de andere na. In evenwicht blijven, zich niet laten afleiden en trachten vrede met zichzelf te hebben zijn belangrijk voor hen.

Gezondheid
Op 23 oktober geborenen moeten oppassen voor allerlei soorten ongelukken. Daarnaast moeten ze hun woede in bedwang houden zodat ze zichzelf en anderen niet kwetsen.Agressie verdringen is niet het antwoord hierop, maar wel eraan werken, wellicht door therapie. Verdrongen emoties kunnen ook een verwoestend lichamelijk effect hebben op het hart en andere interne organen. Het creëren van een vreedzame leefstijl (bijvoorbeeld door tuinieren, je eigen voedsel verbouwen -zelfs op een balkon -, leren koken en één zijn met de natuur), is bijzonder heilzaam voor op deze dag geborenen. Dagelijkse fitnesstraining is, net als muziek maken of dansen, eveneens aan te bevelen.

Advies:
Zoek stabiliteit, vrede en harmonie. Leg niet te veel de nadruk op controle. Dingen kunnen soms in orde komen zonder jouw interventie. Luister af en toe naar je tegenstanders, of zelfs je vijanden en leer van hen. Loop weg van onbegonnen situaties.

Sterke kanten:
Energiek, vlot en gepassioneerd

Zwakke kanten:
Ondiplomatiek, bezitterig en snel opgewonden

Meditatie:
Zoals bij mensen, hebben sommige plekken seizoenen en andere alleen een klimaat.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Weegschaal-Schorpioen 24 oktober
De dag van het opzienbarende detail.

Op 24 oktober geborenen hebben twee belangrijke thema's in hun leven: enerzijds dramatische onthullingen en ontdekkingen en anderzijds nauwgezette aandacht voor het detail. Daar dit bepaald geen koele, analytische types zijn, voelen op deze dag geborenen doorgaans de behoefte om zichzelf en hun ontdekkingen onder de aandacht te brengen van de buitenwereld, vaak op een opwindende, zelfs flamboyante, manier. Toch zijn de meesten van hen absoluut niet exhibitionistisch, maar eerder vakmensen en professionals die hun werk bijzonder serieus nemen, vooral in technisch opzicht. De invloed die ze uitoefenen op degenen die hen gadeslaan of naar hen luisteren is erop gericht het gewenste effect te sorteren. Een van hun belangrijkste gaven is hun magnetische aantrekkingskracht, die helpt bij het wekken van interesse bij anderen, voor henzeIfen datgene wat ze doen.

Op deze dag geborenen kunnen enorm heerszuchtige persoonlijkheden zijn die hun familieleven of maatschappelijk milieu domineren. Hoewel het sterk assertieve types zijn die doorgaans iets te melden hebben, zeggen ze vaak meer door te zwijgen. Vaak hebben ze het gevoel dat de kwaliteit van datgene wat ze doen voor zichzelf spreekt en geen verdere pro motie nodig heeft om het geloofwaardiger te maken.

Perfectionistisch als ze zijn, hebben 24-oktober-mensen oog voor het kleinste detail in hun werk of creaties. Als ouders houden ze zich bezig met alle aspecten van de levens van hun kinderen en als vrienden of geliefden zijn ze enorm attent. De twee thema's 'drama' en 'detail' zijn nauw met elkaar verweven in hun leven, want hun vermogen om zichzelf overtuigend uit te drukken is doorgaans gebaseerd op vele jaren van nauwgezette studie en ervaring. Zelden zullen 24-oktober-mensen commentaar geven of ingrijpen in zaken waar ze weinig of niets van weten. Daarom verafschuwen ze bedrog en herkennen ze pretenties en dubieuze informatie op een kilometer afstand.

Helaas kunnen 24-oktober-mensen heel moeilijk zijn om mee te leven en te werken. Hun naaste omgeving dient begrip op te brengen voor het feit dat ze volledig opgaan in hun werk en moet dit niet zien als een afwijzing. Als een 24-oktober-persoon het echter flink te pakken heeft van iemand, kan hij of zij zich volledig op die persoon richten, hetgeen vaak het omgekeerde probleem creëert. Op deze dag geborenen moeten proberen hun omgeving niet zodanig te domineren dat het anderen wrokkig of boos maakt en dezen er ontevreden of regelrecht rebels van worden. Het terugdringen van jaloerse en bezitterige impulsen kan ook nodig zijn als ze vooruitgang willen boeken in hun persoonlijke ontwikkeling. Ze dienen zich er eveneens bewust van te zijn dat extreem kritische aandacht voor het detail op het menselijke vlak te veel druk kan uitoefenen op de mensen om hen heen en dat plezier hebben een goede remedie is tegen stress.

Gezondheid
Op 24 oktober geborenen stuiten op allerlei stressgerelateerde moeilijkheden, zowel in zichzelf als in hun naaste omgeving. Tijd uittrekken voor geregelde vakanties, vrijaf nemen van hun werk, en werk en privéleven . gescheiden houden zijn essentieel voor een goede geestelijke gezondheid. Lichamelijk moeten ze oppassen voor allerlei seksuele excessen, in emotioneel opzicht voor bezitsdrang en jaloezie. Verslavende neigingen kunnen zich openbaren, vooral op het gebied van werk, seks en liefde. Op deze dag geborenen moeten hun slaapplek comfortabel en uitnodigend maken en zichzelf beschermen tegen verstoring van de nachtrust. Qua voedsel zijn er weinig restricties, maar ze hebben wel hun dagelijkse portie fitnesstraining nodig om hun rug, interne organen en figuur in conditie te houden.

Advies:
Laat dingen af en toe op hun beloop. Je hoeft niet alles te begrijpen of; erger nog, te rachten overa lcontrole op te houden.

Sterke kanten:
Aantrekkingskracht, perfectionistisch en dramatisch

Zwakke kanten:
Jaloers, aandacht opeisend en overstrest

Meditatie
Als het leven berust op een reeks illusies, waarom zouden we dan niet die eruit pikken waaraan we het meeste plezier beleven?

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Weegschaal-Schorpioen 25 oktober
De dag van substantiële vorm

Op 25 oktober geborenen moeten vorm geven aan hun ideeën. Hoewel dit uitertst fantasierijke mensen kunnen zijn, betekenen hun dromen en visioenen niets voor hen, tenzij ze er een tastbare vorm aan kunnen geven. Op deze dag geborenen maken, hoewel ze vaak zwijgzaam zijn, naar buiten toe een solide aardse indruk en geven geruststellende steun aan hun familie en vrienden. Ze zijn een rots in de branding en hun collega's, leerlingen of werknemers kunnen op hen vertrouwen zonder angst om in de steek te worden gelaten.

Meer ontwikkelde 25-oktober-mensen zijn niet tevreden als ze alleen hun lichamelijke kant ontwikkelen maar willen hun substantiële gevoelens universeel maken door er vorm en structuur aan te geven. De grote kans en uitdaging voor alle 25-oktober-mensen is om vorm te geven aan hun fantasie en hun aangeboren lichamelijkheid te vertalen in productief werk. Vandaar dat ze geïnteresseerd kunnen zijn in kunst, politiek, literatuur, stedenbouw, ecologie en vele andere gebieden waarbinnen ze met hun solide, substantiële aard, tastbare resultaten kunnen produceren. Uiteindelijk kunnen ze het heel ver schoppen en blijk geven van werkelijk originele creativiteit die eveneens grenst aan meer abstracte of; theoretische gebieden. Op hun weg moeten ze oppassen dat hun hang naar macht niet uit de hand loopt of leidt tot destructieve of immorele activiteiten.

Deze mensen verafschuwen chaos en houden ervan dingen onder controle te houden. Ze kunnen bijronder intolerant zijn ten opzichte van chaotische, duistere of vage figuren en deze hard aanpakken. Vaak leveren ze, als ze in de twintig zijn, een gevecht om hun eigen onzekerheden te overwinnen, daarin zijn ze genadeloos voor zichzelf en houden ze vol tot ze zichzelf in een rotsvaste persoonlijkheid hebben veranderd. Tijdens dit proces komt het vaak voor dat een deel van hun gevoeligheid verloren gaat. Ze moeten oppassen niet te kritisch te zijn ten opzichte van mensen die ze zien als minder volwassen dan zijzelf.

Een grote uitdaging voor 25-oktober-mensen is niet te blijven steken in de meest lichamelijke manifestatie van hun persoonlijkheid of in elke verdere stap tijdens hun spirituele evolutie. Vastgeroeste gewoonten, comfort en financiële zekerheid hebben soms tot gevolg dat ze het opgeven en op een acceptabel niveau blijven hangen, toegevend aan hun behoefte om zich te koesteren in weelde of te vegeteren, om zodoende hun idealen en doelstellingen uit het oog te verliezen. Een ander gevaar is dat ze op jonge leeftijd een heel hoog niveau bereiken in de fysieke sfeer en later niet weten wat te doen met zichzelf, waardoor die kracht hun ontglipt. Het is juist op dit punt dat de mogelijkheid zich voordoet te evolueren naar een hoger plan, maar vaak gaan er enkele jaren van worsteling aan vooraf, voor dit het geval is. Deze mensen kunnen enorm onafhankelijk zijn maar moeten leren om hulp te vragen als dat nodig is en anderen een kans geven om ook af en tóe een belangrijke rol te spelen.

Gezondheid
Door symptomen te negeren werken deze mensen chronische condities in de hand. Hun vertrouwen dat ze zichzelf beter kunnen maken is niet altijd terecht. Met ernstige klachten moeten ze meteen naar de dokter: De meeste 25-oktober-mensen eten verstandig; ze zijn echte lekkerbekken en actief geïnteresseerd in verschillende vormen van kookkunst. Dagelijks of een paar keer per week lange wandelingen maken, kalm joggen of zwemmen zijn aan te bevelen boven zware vormen van lichaamsbeweging zonder voorbereiding. Deze mensen hebben behoefte aan veel slaap en regelmatige seks. Hoe sneller ze een goede levenspartner vinden, hoe beter. Riskante emotionele en fysieke confrontaties dienen op latere leeftijd vermeden te worden.

Advies:
Laat je de dingen niet ontglippen. Blijf niet steken. Houd je doelstellingen voor ogen en geef je idealen niet op. Breng begrip op voor kritiek, verbrand geen bruggen achter je en cijfer jezelf niet weg.

Sterke kanten:
Lichamelijk, substantieel en betrouwbaar

Zwakke kanten:
Overheersend, intolerant en zelfvoldaan

Meditatie:
Open je hart en laat de zon naar binnen schijnen

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Schorpioen 26 oktober
De dag van de organisatorische samenhang

Op 26 oktober geborenen hebben talent voor het hervormen, reorganiseren en runnen van allerhande organisaties als clubs, sportteams, kerkelijke groeperingen, bedrijven of zelfs grotere politieke eenheden. Ze bezitten de gave om, meestal in een leidende rol of belangrijke adviserende functie, een vlekkeloos opererende unit samen te stellen. Hoewel ze prima in hun eentje kunnen handelen, zijn ze op hun best als ze samen met collega's of medewerkers aan projecten werken. Doorgaans zien ze kans hun persoonlijke stempel te drukken op zo’n onderneming, terwijl ze niettemin het belang van de groep Voorop stellen. Ze offeren echter niet graag hun eigen belangen op en kiezen daarom vaak voor situaties waarin hun succes nauw verweven is met het welzijn van de groep.

Deze mensen weten wat macht is en hoe dit werkt in de samenleving. Slim met geld, trachten ze vaak hun financiële positie te verbeteren door middel van een symbolische relatie met hun organisatie. In een uitvoerende functie hebben ze vaak een wijze investerings- en besparingsstrategie. Zelden zullen ze iets doen om lange termijnprojecten van de groep in gevaar te brengen; als van hen grote opofferingen worden geëist zijn ze daartoe bereid, mits ze voldoende geloven in hun zaak.

Deze intense individuen maken soms een onverschrokken indruk. Soms kunnen ze ook roekeloos zijn, hoewel hun gevoelens en daden doorgaans beheerst en doelgericht zijn. Soms verheffen ze zelfbeheersing tot iets almachtigs en staan hard en weinig sympathiek ten opzichte van een openlijk vertoon van emoties of zwakheid. Voor hen zou het omgekeerde beter zijn: een onkwetsbare houding kan een barrière vormen en zou geleidelijk aan moeten verdwijnen. Ervaring moet 26-oktober-mensen leren dat werkelijk respect verdiend moet worden en niet kan worden afgedwongen. Helaas zaaien ze soms ook angst, en minder ontwikkelde 26-oktober-mensen zijn zich er soms niet van bewust dat angst inboezemen niets met respect te maken heeft.

Op 26 oktober geborenen zijn planners en doeners. In een positie van overwicht aarzelen ze niet om grote schoonmaak te houden of een unit van boven naar beneden te reorganiseren, zelfs als ze anderen daarmee tegen zich in het harnas jagen. Ze kunnen heel pragmatisch aantonen dat hun methodes efficiency in de hand werken. Het kan moeilijker voor hen zijn om, in menselijke termen, de waarde ervan te illustreren. Kinderen met 26-oktober-ouders tasten zelden in het duister met betrekking tot wat er van hen verlangd wordt. Op deze dag geboren kinderen verwachten daarentegen sterke leiding van hun ouders en kunnen hun elke aarzeling of onzekerheid kwalijk nemen.

Verantwoordelijkheid is een belangrijk thema in de levens van 26-oktober-mensen, die meestal vasthouden aan hun eigen stevig verankerde principes. Ze dienen echter geen misbruik van hun macht te maken daar dit ten koste gaat van hun geweten.

Gezondheid:
Op 26 oktober geborenen moeten hun spijsvertering niet overbelasten door te vet te eten of er een te Spartaans eetpatroon op na te houden. In beide opzichten is matiging geboden, evenals een gevarieerd dieet met voldoende graanproducten. verse groenten en ander vezelrijk voedsel plus anderhalf tot twee liter water per dag om de spijsvertering en de stoelgang te bevorderen, terwijl koffiegebruik tot een minimum beperkt moet blijven. Overtollige energie kan gestoken worden in stevig sporten of flink veel lichaamsbeweging, terwijl ze hun agressie kwijt kunnen in teamsporten of vechtkunsten.

Advies:
Tracht de gulden middenweg te vinden tussen het frivole en het ascetische. Eis niet te veel van anderen of jezelf: Tracht je een duidelijk beeld te vormen van wie en wat je wilt zijn en wijk daar niet te veel van af.

Sterke kanten:
Groepsbewust, financieel scherpzinnig en georganiseerd

Zwakke kanten:
Streng, verdringend en rigide

Meditatie:
De schaduwkant van de persoonlijkheid kan slechts tijdelijk worden ontkend.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Schorpioen 27 oktober
De dag van de impuls

De sterke op 27 oktober geboren individuen zijn dynamisch zowel als impulsief. Hun vurige gevoelens kunnen geuit worden in een breed emotioneel scala, uiteenlopend van zonnig en gezellig tot de broeierige intensiteit van duistere hartstocht. Het zal dus niemand verbazen dat, op deze dag geborenen, heen en weer geslingerd worden tussen uitgelaten en diep bedroefd zijn. Enorm belangrijk is het dat ze greep krijgen op hun emoties, want als die naar het negatieve doorslaan kunnen ze verwoestend zijn, meestal voor hun eigen leven en werk.

Mensen geboren op 27 oktober in wie de donkere kant overheerst, het introverte, zijn vaak ten prooi aan escapisme, depressies en zelfvernietigende impulsen, vooral de laatste twee factoren zijn gevaarlijk omdat ze zomaar ineens de kop opsteken en ze door hun dierbaren daarom moeilijk te voorkomen zijn. Het zonniger type mens, geboren op deze dag -de extravert- richt z'n energie naar buiten, helpt vrienden en collega's dingen te ontwikkelen, moedigt hen aan en verbetert op een constructieve manier zijn/haar omgeving. Beide types beschikken echter, zij het sporadisch, over grote creatieve energie die hun werk verlevendigt.

Omdat veel 27-oktober-mensen de indruk maken dat je als een rots in de branding op hen kunt vertrouwen, hebben ze de neiging hun eigen gevoeligheid te ontkennen. Achter hun indrukwekkende uiterlijk kan soms een verbazend breekbare geest schuilgaan. Hier bestaat het gevaar dat ze zo veel van zichzelf eisen, dat ze de kans lopen in te storten.

Deze mensen hebben grote behoefte aan erkenning en liefdevolle steun van vrienden en familie. Je zou kunnen zeggen dat de toewijding van anderen van het allergrootste belang is voor hen. Op deze dag geborenen kunnen echter ook op slimme wijze de gevoelens van hun naasten manipuleren en zijn in staat zowel sterk emotionele impulsen op anderen te projecteren als hun goedkeuring te onthouden.

Op 27 oktober geborenen zijn het soort mensen dat emotionele schokgolven kan veroorzaken en de sfeer ergens drastisch weet te veranderen, alleen door hun aanwezigheid, door een blik zelfs door hun ideeën. Ze moeten vooral oppassen niet te bezitterig te worden of jaloers aan de ene kant en verwaarlozend en afstandelijk aan de andere. Het is van cruciaal belang dat ze beseffen hoeveel invloed en macht ze kunnen hebben, daar velen van hen vrijwel geheel en al op een onbewust niveau opereren en niet inzien welke impact ze hebben op anderen. Dit is vooral het geval met degenen ten opzichte waarvan ze verantwoordelijkheden hebben of die van hen en van wie zij afhankelijk zijn: kinderen, partners, ouders, goede vrienden, collega's of employés.

Gezondheid:
Op 27 oktober geborenen verbruiken enorm veel energie waardoor ze uitgeput kunnen raken. Soms hebben ze veel tijd nodig om zich te herstellen van een intense of dynamische ervaring, inclusief negatieve, zoals ziekte. Vandaar dat vooral deze mensen lichamelijke symptomen niet moeten verwaarlozen en er zorg aan moeten besteden, ze laten diagnosticeren en direct moeten laten behandelen. Als deze mensen vaak afgewezen zijn, op pijnlijke wijze een geliefde hebben verloren (vooral op jonge leeftijd) of een stormachtige liefdesaffaire hebben gehad, kunnen ze last hebben van depressies. Het is belangrijk dat ze voldoende om handen hebben in stille perioden stevige lichaamsbeweging gericht op het bereiken van een bepaald doel is aan te bevelen, maar wedstrijdsporten zijn af te raden.

Advies:
Behandel mensen vriendelijk en met consideratie. Luister goed naar wat ze je vertellen. Gebruik je energie op constructieve wijze, vooral als je niet werkt.

Sterke kanten:
Levendig, energiek en invloedrijk

Zwakke kanten:
Depressief, jaloers en zelfdestructief

Meditatie:
De menselijke geest is onbegrenst

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Schorpioen 28 oktober
De dag van research

Op 28 oktober geborenen geloven in goede voorbereiding. Voordat ze hun mening geven over een bepaald onderwerp of hun tijd, geld en energie in een carrière of zaak steken, trachten ze meestal inzicht te krijgen in de moeilijkheden die daarmee gepaard gaan. Daarnaast helpt verdere research hen bij hun onderneming nadat ze iets op de rails hebben gezet. 'Je huiswerk maken' is een soort verplichting voor veel op deze dag geborenen, die het boven alles gênant vinden als ze onvoorbereid zijn en daarop betrapt worden. Dit kan extreem neurotische vormen aannemen, zoals bang zijn: een deadline te missen, niet op tijd te komen of dat hun werk uit de hand loopt.

Deze mensen kunnen in moeilijkheden raken als ze hun eigen normen hanteren bij het beoordelen van anderen of bij wat ze van hun naasten eisen. Leren aanvaarden dat er af en toe om hen en hun kleine tekortkomingen wordt gelachen en er grappen over worden gemaakt is belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid. De meeste 28-oktober-mensen maken geen verschil tussen werk en privé-leven; anderen daarentegen neigen weer naar het andere uiterste en zijn thuis veel ontspannender en slordiger. Het laatste type is waarschijnlijk gelukkiger, maar vast staat dat beide types begrip eisen van degenen waar ze mee leven.

Inzicht in wat er achter bepaalde fenomenen steekt en leren hoe dingen werken is uiterst belangrijk voor 28-oktober-mensen. Hun opvatting in dit opzicht is bijzonder serieus. Volgens hen werken ze altijd in het belang van de medemens. Paradoxaal genoeg houden ze helemaal niet van grote mensenmassa's en hebben ze een afschuw van menigten. In persoonlijke relaties en vriendschappen houden ze er hoge normen op na, maar er wordt tevens voldoende flexibiliteit van hen verwacht om anderen de kans te geven mede de voorwaarden voor interactie te bepalen. In dit opzicht moeten ze ook ten opzichte van hun kinderen oppassen niet te streng en opvoedend te zijn.

De waarheid ontdekken is een terugkerend en centraal thema in de levens van 28-oktober-mensen. Daarom kunnen ze het risico lopen om sarcastisch en scherp (dus onpopulair) te worden. Ze moeten zich niet bemoeien met dingen waar ze niets mee te maken hebben, dat wordt niet op prijs gesteld. Het is in hun voordeel als ze een bewuste poging doen diplomatiek te zijn en leren dingen onder de aandacht van mensen te brengen op een vriendelijker en meer weldoordachte manier.

Doorgaans kunnen 28-oktober-mensen goed met geld omgaan en weten ze een veilige basis voor zichzelf te creëren. Ze weten ook hoe ze investeren en sparen moeten. Hun macht uitbreiden is, naar hun mening, alleen belangrijk voor het welslagen van hun werk en het welzijn van hun familie, maatschappelijke groepering of de samenleving in het algemeen. Ze moeten echter oppassen de spontaniteit van anderen en zichzelf niet te beknotten door hun frigide, heerszuchtige houding.

Gezondheid:
Deze mensen zijn actief geïnteresseerd in hun gezondheid en besteden doorgaans aandacht aan symptomen van ziekten. Toch moeten ze oppassen dit niet te ver door te drijven en geobsedeerd te raken door ziekten. Een belangrijke les voor hen is te weten dat het lichaam vaak zichzelf heelt. Dus moeten ze geen zware middelen gebruiken tegen kleine kwaaltjes (hun medicijngebruik beperken kan van cruciaal belang zijn voor het behoud van weerstand tegen ziekten). Leren koken is aan te bevelen voor 28-oktober-mensen, die met hun geduld en aandacht voor het detail uitstekende koks kunnen worden. Ook normale lichaamsbeweging als wandelen, zwemmen of fietsen is uitstekend voor hen.

Advies:
Cultiveer vriendelijkheid. Neem dingen soms zoals ze komen zonder je druk te maken om de oorzaak Wees minder veeleisend en bevooroordeeld stimiuleer spontaniteit. Bezorgdheid en angst zijn de ware vijand.

Sterke kanten:
Nieuwsgierig, degelijk en interessant

Zwakke kanten:
Bemoeizuchtig, veeleisend en scherp

Meditatie:
Het is een kunst ter weten wanneer dingen los te laten zodat andere dingen een kans krijgen

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Midgettifke
Junior Member


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Midgettifke     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Waar zijn de andere dagen te vinden? 🙈 Mvg
Berichten: 1 | Plaats: Stabroek | Geregistreerd: Dec 2019  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
  Dit onderwerp heeft 8 pagina's: 1  2  3  4  5  6  7  8   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS