Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Cafe » De Kroeg » Het mysterie van je geboortedag. (Pagina 6)

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!   Dit onderwerp heeft 8 pagina's: 1  2  3  4  5  6  7  8   
Auteur Onderwerp: Het mysterie van je geboortedag.
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Weegschaal 25 september
De dag van de symbiotische Satiricus

Op 25 september geborenen hebben een curieuze relatie met de samenleving. Aan de ene kant zijn ze ervan afhankelijk voor hun onderhoud en uiteindelijke succes, aan de andere kant leveren ze er vaak openlijk kritiek op en wijzen ze ironisch op de tekortkomingen ervan. Hierdoor vertellen ze in feite hoe het maatschappelijk bestel verbeterd en versterkt kan worden. Vandaar dat hun, naar het lijkt, negatieve en diepgaande evaluaties toch tot positieve resultaten kunnen leiden.

Vreemd genoeg kunnen op deze dag geborenen, buiten hun eigen kring, gezien worden , als levende symbolen van de streek waar ze vandaan komen, zozeer worden ze geïdentificeerd met de opvattingen van anderen. Toch is niemand zich scherper bewust en kritischer ten opzichte van zijn eigen buurt, stad, provincie of land dan zijzelf. Hun relatie tot de plek waar ze vandaan komen is op een interessante manier symbiotisch; een soort gedeelde ervaring die voor beide partijen in het voordeel zowel als in het nadeel kan uitvallen.

Deze mensen kunnen eveneens representatief zijn voor hun familie of sociale milieu. Ook is het mogelijk dat ze de waarden en aspiraties van hun bedrijf of generatie belichamen maar daar, door hun kritische instelling en twijfels, niettemin afwijzend tegenover staan.

Op deze dag geborenen zijn nogal gesloten en vinden het moeilijk in een relatie hun oprechte gevoelens te uiten. Ook kunnen ze bij een eerste ontmoeting koel en afstandelijk overkomen. Niettemin hebben ze enorm veel behoefte aan affectie; het is in bepaalde gevallen mogelijk dat emotionele trauma's de aanleiding waren voor hun geslotenheid ten opzichte van de buitenwereld. Emotioneel in een isolement leven en volledig introvert zijn, afgezien van beroepsmatige sociale contacten, is iets wat veel voorkomt bij op deze dag geborenen.

De meeste 25-september-mensen zijn fantasierijk, maar tegelijkertijd enorm precies en veeleisend. Perfectionistisch als ze zijn, checken ze hun werk herhaaldelijk op fouten en tekortkomingen. De eisen die ze aan anderen stellen wijken niet af van hetgeen ze van zichzelf eisen. Interessant is echter dat ze, met alle kritiek die ze zelf hebben op hun eigen maatschappelijke milieu, niet goed reageren als daar door buitenstaanders kritiek op wordt geleverd; op zulke momenten kunnen ze bijzonder defensief zijn en opmerkelijk chauvinistisch.

Maar vaak ook kunnen 25-september-mensen een diepere relatie aangaan met hun samenleving, sociale kringen en/of werk dan hun ooit mogelijk zal zijn met een ander individu. Daardoor kunnen degenen die op het emotionele vlak persoonlijk bij hen betrokken zijn, zich buitengesloten voelen en de indruk krijgen nooit werkelijk deel uit te maken van hun leven. In dit opzicht moeten 25-september-mensen oppassen dat ze vooral hun kinderen niet te kort doen.

Gezondheid
Deze mensen moeten zichzelf dwingen tot lichaamsbeweging. De minder atletische onder hen kunnen in dit opzicht nogal lui zijn. Een flinke wandeling elke dag waarbij ze intussen kunnen nadenken over bepaalde zaken is voldoende. Veel 25-september-mensen zijn tevreden met standaardkost, maar ze moeten niettemin proberen evenwichtiger te eten als ze te veel eiwitten, vetten en koolhydraten eten en te weinig verse groenten en fruit. Als ze een zittend beroep hebben, kunnen ze last krijgen van lage rugklachten. Verder moet ze het kalm aan doen met alcohol en elke dag twee liter water drinken om hun nieren actief te houden en blaasontstekingen te voorkomen.

Advies:
Je neiging om scherp en kritisch te zijn kan je in moeilijkheden brengen. Woorden kunnen harder aankomen dan klappen. Toon je gevoelens. Snijd jezelf niet van de buitenwereld af.

Sterke kanten:
Hardwerkend, doelgericht en vastbesloten.

Zwakke kanten:
Gesloten, ongevoelig en hard

Meditatie:
Mensen verbergen meer in boeken dan alleen geld

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Weegschaal 26 september
De dag van geduld en oefening

Op 26 september geborenen zijn perfectionisten die weten dat er maar één manier is om iets goed te krijgen, en wel door het steeds over te doen. Zoals het antwoord van de man aan wie men de weg vroeg naar Carnegie Hall, luidde: 'Oefenen', zo zijn deze mensen er heilig van overtuigd dat men alleen door oefening perfectie kan bereiken. Deze kritisch ingestelde, technisch georiënteerde individuen die constant trachten hun vakmanschap te perfectioneren, weten hoe ze hun doel kunnen bereiken, maar hebben ook de gave anderen dingen te leren, zo niet in theorie dan toch in de praktijk. Ze kunnen enorm inspirerend zijn voor hun bewonderaars.

Deze houding houdt niet op bij hun werk. In hun privé-leven hebben 26-september-mensen de neiging obsessief, dwangmatig of beide te zijn. Dit kan leiden tot nogal neurotisch gedrag thuis, alsof ze bang zijn dat de wereld instort als de dagelijkse bezigheden niet naar behoren worden gedaan, vandaar dat 26-september-mensen het leven van hun familie en vrienden soms erg zuur kunnen maken. Onnodig te zeggen dat ze eveneens behoorlijk lastig kunnen zijn als baas of supervisor.

Karakteristiek voor 26-september-mensen is, dat ze vertrouwen in logica en de toepassing daarvan in het dagelijks leven. Ook hebben ze het gevoel dat vrijwel alle technische problemen op hun gebied opgelost kunnen worden door het hanteren van rationele principes. Paradoxaal genoeg kan hun eigen leven uiterst grillig en irrationeel zijn. Vandaar dat 26-september-mensen soms complexe, moeilijk te doorgronden, persoonlijkheden zijn.

Heel vaak hebben op deze dag geborenen er nog een tweede of zelfs derde beroep, roeping of hobby bij, waarover ze niet praten. Die kunnen nogal afwijken van het beeld dat veel mensen van deze personen hebben. Sommige 26-september-mensen zijn gefascineerd door verborgen en geheime activiteiten en soms houden ze dan ook een bepaald onderdeel van hun leven geheim.

Op deze dag geborenen zijn intens, doelgericht en gedreven. Ze kunnen idealistisch zijn, maar zijn zelden onpraktisch, en hoewel ze graag mogen theoretiseren, gaat het hun in de eerste plaats om het succes of falen van de dingen waarmee ze zich bezighouden.

De meeste 26-september-mensen hebben een geweldig gevoel voor humor dat men soms over het hoofd ziet vanwege de subtiele ironie ervan. Hun bijtende kritiek blijft echter zelden onopgemerkt en kan mensen tegen hen in het harnas jagen als ze niet oppassen. Bij de meer ontwikkelde op deze dag geborenen is hun invloed echter sterk voelbaar -als de rimpeling van water in een vijver kan deze heel ver reiken en zelfs na hun dood blijven voor bestaan. Zelfs degenen die dit soort 26-september-mensen niet mogen, zijn zich bewust van het briljante en de gedegenheid van hun werk.

Gezondheid.
Op 26 september geborenen moeten oppassen voor allerlei soorten interne aandoeningen, Cafeïne en nicotine kunnen beter vermeden worden, daar roken en koffiedrinken vaak een onderdeel vormen van hun dwangmatige gedrag, Op deze dag geborenen lijken tamelijk Stressbestendig, terwijl ze in feite de spanning verdringen. wat uiteindelijk lichamelijke en psychische schade kan aanrichten. Veel van het genoemde neurotische gedrag komt voort uit angsten. Regelmatige doses warmte en affectie dragen bij tot hun stabiliteit; psychotherapie kan eveneens helpen. Een evenwichtig dieet is belangrijk. In sommige gevallen. vooral voor veertigplussers, kan strikt vegetarisme een oplossing zijn. Geraffineerde suikers moeten sowieso worden vermeden.

Advies:
Wees minder intens, anderen kunnen het daar moeilijk mee hebben. Wees de leerling zowel als de leraar: Soms zijn fouten nodig en is perfectie niet het hoogste ideaal. Tracht je te onspannen en soms zelfs een beetje te vegeteren.

Sterke kanten:
Techniek, invloedrijk en volhardend.

Zwakke kanten:
Obsessief, dwangmatig en gesloten.

Meditatie:
Onze vereerde leraren kunnen ook bijten.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Weegschaal 27 september
De dag van de dubbelzinnige held.

Het leven van geborenen op 27 september wordt beheerst door de raadselachtige en tegenstrijdige aard van het leven. Op het eerste gezicht lijken ze gezellig en normaal, maar hoe dieper je graaft in hun persoonlijkheid, hoe meer verborgen zwakke kanten je ontdekt.
Normaal gesproken, of in de ogen van anderen, functioneren 27-september-mensen prima, maar desalniettemin kunnen ze worden geplaagd door twijfels en onzekerheden. Misschien komt dit doordat ze te veel van zichzelf eisen; in hun streven naar perfectie (ze hebben de neiging om de held of de martelaar uit te hangen} kunnen ze gedeprimeerd raken, omdat ze niet in staat zijn om volledig te voldoen aan de onmogelijk hoge doelen die ze zichzelf stellen. Als op deze dag geborenen hun normen wat zouden verlagen of ietwat toleranter zouden zijn ten opzichte van hun eigen tekortkomingen, waren ze een stuk gelukkiger maar waarschijnlijk ook minder bijzonder.

Falen en succes hebben zijn constante, elkaar afwisselende thema's in de levens van 27-september-mensen. Door hun faalangst en grote onzekerheid over hun natuurlijke gaven, worden ze ertoe gedreven te slagen in datgene wat ze doen. Helaas worden ze niet altijd gedreven tot succes omdat ze dit graag willen of van mening zijn dat dit goed is voor hen, maar omdat ze zichzelf geen andere optie toestaan. Daarom is het onterecht om hen ambitieus te noemen, hoewel dit wel degelijk het geval kan zijn.

Tegelijkertijd sluiten 27-september-mensen zich gevoelsmatig af, niet omdat ze geen behoefte aan liefde hebben of doordat ze zich isoleren, maar eenvoudig omdat hun leven of werk hun geen andere keuze laat. Enorm gevoelig als deze mensen zijn, willen ze niets liever dan in alle rust hun werk doen en hun vakmanschap vergroten, hoewel ze vaak te maken hebben met harde zielen en weinig mededogen. Vandaar dat ze tweeslachtige gevoelens kunnen hebben over hun werk en de richting die ze hebben gekozen, afgezien van de mate van hun succes. Inzinkingen en depressies zijn niet ongewoon. Gedurende deze perioden hebben 27-september-mensen steun nodig van een goede vriend, familielid of andere raadgever, om hen eraan te herinneren dat ze gewaardeerd worden en hen te helpen vrede te hebben met zichzelf.

Op deze dag geborenen zijn vaak bijzonder veelzijdig en houden ervan alle aspecten van hun werk en wat daarmee verband houdt, te verkennen. Ze kunnen van nature veel waardering voor iets of iemand opbrengen en willen zelf ook gewaardeerd worden. Harde werkers als het zijn, opereren ze goed onder druk en ze bezitten doorgaans een grote mate van professionele objectiviteit. Vaak vormt deze altijd aanwezige afstandelijkheid in hun professionele bestaan een hindernis in hun privé-leven. Op 27 september geborenen zouden er dan ook goed aan doen om na te gaan in hoeverre,hun carrière hun leven beïnvloedt.

Gezondheid
Op 27 september geborenen hebben doorgaans een actieve interesse in lichaamsbeweging dieet en gezondheid en staan daardoor open voor suggesties om hun gezondheid te verbeteren, zelfs als ze deze niet letterlijk in de praktijk brengen. Ze zijn geïnteresseerd in een hele scala van activiteiten, van aerobics tot wedstrijdsporten, zelfverdediging of yoga. Wat gezelschap hierbij helpt enorm. Ook zwemmen en wandelen doen hun goed.Wel moeten ze doorgaans oppassen voor allerlei problemen met hun nieren, voortplantingsorganen en uit- scheidingsorganen.

Advies:
Zonder je niet zo af; heb meer vertrouwen en wees toleranter: Vertrouw op je natuurlijke gaven. We maken allemaal wel eens fouten dat is menselijk. Waar ben je bang voor? Geluk is er ook voor jou, als je het tenminste aankunt.

Sterke kanten:
Gedreven, succesvol en objectief

Zwakke kanten:
Overgevoelig, onzeker en teruggetrokken

Meditatie:
Een Navajo-deken bezit per traditie een kleine onvolkomenheid.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Weegschaal 28 september
De dag van de hartenbrekers

Op 28 september geborenen zijn goed in het winnen en vasthouden van de affectie van degenen die ze begeren. Dit betekent niet perse dat ze er beter uitzien dan anderen, maar dat ze een verleidelijke charme bezitten die iemands hart kan doen smelten of het bloed sneller kan doen stromen. Soms kunnen ze enorm uitputtend en irritant zijn, maar ook dat is een onderdeel van hun stimulerende kracht.

Deze mensen geven evenveel blijk van een talent om anderen te kwetsen dan om anderen te plezieren, afhankelijk van hun stemming, of soms, hun beroep of voornaamste interesse. In alle oprechtheid toont het scorebord aan dat ze minstens zo veel lijden als degenen waar ze een relatie mee hebben. In dit opzicht zijn ze vaak ontwapenend eenvoudig en menselijk.

Gaandeweg, vooral in hun jonge jaren, verslijten op deze dag geborenen de nodige geliefden, die hen uiteindelijk vaak onvoldoende bevrediging schenken. Het is niet dat ze snel ontevreden zijn, maar daar ze nogal snel verveeld zijn, gaan onderlinge verschillen op hun zenuwen werken. Gelukkig zijn ze van nature niet berekenend, tenminste niet in grote lijnen, anders zouden ze bepaald dodelijk kunnen zijn. Door hun preoccupatie met liefde, verleiding en seks (meestal in deze volgorde), als zodanig, zijn hun motieven zelden achterbaks en hoewel ze makkelijk, bewust dan welonbewust, misbruik zouden kunnen maken van anderen, komt dit zelden voor.

Destructie kan een belangrijk thema zijn in de levens van 28-september-mensen, uiteenlopend van het breken van iemands hart tot anderen intellectueel met de grond gelijkmaken of lichamelijk erop los hameren. Ook dit komt niet voort uit sadisme, maar meer uit het feit dat het hun rol is om andermans afweer af te breken, hetgeen ze doen met zeer uiteenlopende wapens. Als onweerstaanbare kracht ontmoeten ze soms hun gelijke in de vorm van een onverzettelijk object. Op deze dag geborenen worden dan ook aangetrokken door uitdagingen in allerlei vormen en vinden een gevecht soms zonde van hun tijd, tenzij ze te maken hebben met een sterke tegenstander. Als liefhebbers van schoonheid zowel als kracht, zijn ze hulpeloos in de confrontatie met uiterst sensuele mensen, kunst of natuurverschijnselen. Je zou kunnen stellen dat ze schoonheid aanbidden; in dit opzicht moeten ze oppassen dat ze het onderwerp van hun liefde en ook zichzelf, niet op een voetstuk plaatsen.

Hoewel het lijkt of op deze dag geborenen ongeschikt zijn voor het gezinsleven, kunnen het niettemin betrouwbare familieleden zijn. Loyaal als ze zijn tot het uiterste, kunnen vrienden in nood altijd op hen rekenen. Wie met hen samenleeft dient echter hun aantrekkelijke kanten, zowel als hun zwakheden te kennen. Soms ontbreekt het 28-september- mensen aan wilskracht; als het gaat om hun passies zijn ze als een blad aan een boom. Als ze evenwel zondigen, weten ze meestal heel goed wat ze doen.

Gezondheid
Op 28 september geborenen willen er goed uitzien. Hun passies kunnen echter hun gezondheid ondermijnen. Daarom moeten ze trachten hun dieet aan banden te leggen. Dit kan moeilijk zijn, daar ze dol zijn op rijke, esthetisch aantrekkelijke of gepeperde exotische gerechten. Drinken en roken zijn iets vanzelfsprekends voor 28-september-mensen, wat op de lange duur grote schade kan aanrichten aan hun gezondheid. Voorbehoedsmiddelen dienen zorgvuldigheid te worden gebruikt. Beide seksen moeten oppassen voor seksueel overdraagbare ziekten.

Advies:
Op een bepaald punt in je leven zul je harde beslissingen moeten nemen met betrekking tot je manier van handelen. Stel de dingen niet te lang uit; je kunt veel pijn voorkomen door bepaalde keuzen beter te vroeg dan te laat te maken. Kijk of je wel genoeg vorderingen maakt.

Sterke kanten:
Romantisch. smaakvol en onweerstaanbaar

Zwakke kanten:
Destructief, zelfingenomen en excessief

Meditatie:
Een geliefde stelling van Nietzsche is. dat uitingen van liefde boven goed of kwaad staan.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Weegschaal 29 september
De dag van de verwarrende reactie.

Op 29 september geborenen leveren een doorlopend gevecht voor stabiliteit in hun leven. Soms voelen ze zich een hele piet en op andere momenten denken ze dat ze geen steek waard zijn. Zulke schommelingen in hun humeur en zelfbeeld zijn vaak te wijten aan een onderliggend gebrek aan zelfvertrouwen. Veel op deze dag geborenen neigen naar gezinssituaties waarin ze tijdelijk stabiliteit vinden, om vervolgens verder te gaan naar een, soms nog meer, afgezonderd bestaan.

Deze mensen zijn doorgaans bijzonder aantrekkelijk en deskundig. Maar, waar ze ook gaan of wat ze ook doen, er is altijd die onzekerheid en instabiliteit. (Zo kan het moeilijk voor hen zijn om langere tijd achtereen hetzelfde werk of dezelfde partner te houden.) Vaak zijn ze als het oog van een orkaan dat. hoewel zelf kalm, omgeven is door geweld en oproer. Hoewel 29-september-mensen op anderen gelaten kunnen overkomen, brengen ze niettemin sterke reacties teweeg, zowel goede als slechte. Ze dienen op te passen voor ongelukken en vijandschap op hun weg. Om greep te krijgen op dit gevaar, moeten 29-september-mensen vroeg of laat onder ogen zien dat het hun eigen verdrongen gevoelens kunnen zijn , die deze storingen veroorzaken. Zelfkennis is dus bijzonder belangrijk voor hen en dient zo jong mogelijk te worden gekweekt.

Als 29-september-mensen zich met hart en ziel inzetten voor een organisatie, bedrijf of familiesituatie, kunnen ze van onschatbare waarde zijn voor het succes daarvan. Ze hebben managerstalent, niet alleen als het op het structureren en coördineren van activiteiten aankomt, maar ook qua toezicht houden op de financiën op een voorzichtige en vooruitziende manier.

Op deze dag geborenen kunnen echter heen en weet geslingerd worden tussen heel intens en bijzonder ontspannen gedrag. Ook kunnen ze heel stil en onopvallend overkomen terwijl ze een schreeuwende behoefte hebben om, zo extravert mogelijk. hun talenten en persoonlijkheid aan de buitenwereld te tonen. Als ze op een diep niveau hun energie de vrije loop laten,kan dat leiden tot een schitterende persoonlijke dynamiek en verbetering van inkomen, tenzij die energie doelgericht is.

Deze mensen zijn vaak technisch geïnteresseerd in hoe dingen werken. Ze zijn doorgaans bijzonder praktisch, niettemin vinden ze het vaak moeilijk om een bepaald project van de grond te krijgen of af te maken. Dit komt door hun behoefte om alles uitvoerig te plannen voor ze ergens aan beginnen in het eerste geval, en hun enorme perfectionisme, waardoor ze verstrikt raken in de kleinste details, in het laatste geval. Anderen zijn vaak verbaasd hoe mensen met zo'n natuurlijke aanleg en zo veel deskundigheid zo afgeleid kunnen worden van hun uiteindelijke doel en zich zo hun succes laten ontsnappen. Als de bijzondere mensen die zijn geboren op deze dag, de teugels van hun carrière echter stevig in de hand kunnen houden, zonder in te storten of zich van hun doel af te laten leiden, zijn ze in staat tot grote dingen.

Gezondheid
Ongelukken in allerlei vormen, vormen een altijd aanwezig gevaar voor 29-september-mensen, tot ze aan een proces van introspectie en zelfkennis beginnen. Ze moeten leren meer vertrouwen te hebben en zich gevoelsmatig op een diep niveau open te stellen. Op deze dag geborenen houden er soms vreemde eetgewoonten op na. Hun dieet is vaak extreem en gebaseerd op sterke voorkeuren of opvattingen over wat goed is voor het menselijk lichaam. Een evenwichtig dieet met voldoende groenten, graanproducten, fruit, melkproducten en vis, zou beter voor hen zijn. Daar ze houden van lichaamsbeweging, dansen en seks, behoeven ze geen aanmoediging om actief te blijven.

Advies:
Tracht jezelf te leren kennen, ook al duurt dat jaren. Gebruik je talenten goed. Heb zelfvertrouwen. Organiseer je leven zonder je spontaniteit te verliezen. Slecht innerlijke barrières en hindernissen.

Sterke kanten:
Technisch, intens en deskundig

Zwakke kanten:
Obsessief, onzeker en eenzaam.

Meditatie:
Wat zie je als je midden in een orkaan zit?

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Weegschaal 30 september
De dag van de onverbloemde waarheid.

Op 30 september geborenen zijn goed in het ontdekken van de waarheid en deze aan het licht te brengen. Hun perfectionisme komt tot uiting in hun werk. Ze doen hun huiswerk alvorens hun mond open te doen, en hoewel ze impulsief
kunnen zijn, beschikken ze doorgaans over zware ammunitie om hun mening te ondersteunen. Bij het onthullen van de waarheid zien sommigen van hen zichzelf als strijders voor een bepaalde zaak, hoe negatief het materiaal ook is waarmee ze voor de dag komen, echte idealisten!

Deze mensen zijn bijzonder aantrekkelijk, zo niet lichamelijk, dan toch qua persoonlijkheid. Hun publieke voorkomen, wat betreft kleding, spraakgebruik, en gedrag is belangrijk voor hen. Misschien komt dat omdat ze zich onkwetsbaar willen voordoen, het komt vaak voor dat 30-september-mensen bepaalde waarheden over zichzelf, die ze niet aan de grote klok willen hangen, achterhouden.

Veel op deze dag geborenen hebben geen of weinig opleiding genoten, maar zijn wijs geworden door ervaring en harde levenslessen. Ook kunnen ze een academische status of expertise verwerven door op hun eigen manier bepaalde dingen op hun gebied grondig te bestuderen. Het is soms moeilijk om hun argumenten te weerleggen, daar ze hun beweringen vaak met veel indrukwekkende deskundigheid weten te staven.

Of ze nu conventioneel zijn of onconventioneel, 30-september-mensen gebruiken graag hun uiterlijk om aandacht te trekken; ze kunnen meesterlijk zijn in het presenteren van een publiek beeld en het vasthouden van de aandacht van familie en vrienden. Met hun enorme inzicht in de menselijke natuur, hebben ze veel begrip voor mensen en hun motieven. In dit opzicht moeten ze oppassen anderen niet te manipuleren of te gebruiken in hun eigen belang.

Het komt nogal eens voor dat 30-september-mensen bevooroordeeld zijn, anderen te snel aanklagen of een beschuldigende vinger uitsteken als ze denken dat anderen in een bepaald opzicht de waarheid achterhouden. Deze neiging om anderen te beschuldigen kan uit de hand lopen en ertoe leiden dat anderen in hun nabijheid instinctief een afwerende houding aannemen. Vandaar dat 30-september-mensen moeten leren toleranter te zijn en minder afkeurend.

Anderzijds kunnen op deze dag geborenen zichzelf meestal uitstekend verdedigen, en hoewel ze gevoelig zijn, menige aanval afketsen (door hun aangeboren zelfvertrouwen). Daar ze vaak grotendeels autodidact zijn en door ervaring wijs geworden, beschikken ze over een essentiële hardheid die hen steeds weer beschermt. Deze mensen moeten trachten vriendelijk te zijn tegen anderen door deze hardheid als afweermiddel te gebruiken in plaats van ermee aan te vallen, daar ze onontkoombaar mensen tegen zich in het harnas jagen als ze te agressief worden. Op deze dag geborenen kunnen vaak goed met geld overweg en doen slimme investeringen waardoor ze verzekerd zijn van financiële stabiliteit

Gezondheid.
Omdat hun uiterlijk belangrijk voor hen is, eten 30-september- mensen doorgaans verstandig en zorgen ze voorvoldoende lichaamsbeweging, hoewel ze daar van nature niet toe geneigd zijn. In feite moeten op deze dag geborenen moeite doen hun alcohol consumptie, roken, koffie inname en voorkeur voor zoetigheid binnen de perken te houden. Ze zouden hun voorliefde voor het uitzoeken van bepaalde dingen kunnen aanwenden voor het verbeteren van hun gezondheid. ()p deze dag geborenen hebben vaak een natuurlijke aanleg voor koken, waarbij ze uit de eerste hand de waarde leren van vers voedsel. voor hun plezier én voor hun gezondheid.

Advies:
Ondanks je indrukwekkende kennis en argumenten zit je toch wel eens fout. Wees je bewust van je neiging tot manipuleren. Tracht anderen niet te intimideren; wees opener en toleranter: Stel orde op zaken.

Sterke kanten:
Nieuwsgierig, goed geïnformeerd en indrukwekkend.

Zwakke kanten:
Bevooroordeeld, beschuldigend en vol eigendunk.

Meditatie:
Elk van ons ontmoet zijn eigen waarheid op zijn eigen weg.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Weegschaal 1 oktober
De dag van de topper

Vaak bereiken geborenen op 1 oktober de top van hun beroep, maatschappelijk milieu of familiestructuur. Niet dat het strebers of agressievelingen zijn, maar doordat ze goed zijn in wat ze doen en een vooruitziende blik hebben. Anderen schijnen instinctief deze bijzondere kwaliteiten aan te voelen, wat wel eens een dilemma kan vormen, daar 1-oktober-mensen niet overambitieus zijn. Leiderschap kan een zware last zijn, vooral in psychisch opzicht, en daar hebben ze moeite mee.

De problemen die 1-oktober-mensen tegenkomen hebben doorgaans met hun werk te maken. Bijvoorbeeld als ze jarenlang hebben moeten knokken om een hoge maatschappelijke positie te bereiken en dan tot de ontdekking komen dat het niet is wat ze ervan ver wacht hadden. Dit komt deels omdat ze bijzonder serieus zijn en zichzelf het plezier niet gunnen van hun succes. Ze kunnen geplaagd worden door problemen die voortkomen uit hun werk en waarvoor ze geen oplossing hebben, door hun perfectionistische neigingen kunnen ze bepaalde dingen niet met rust laten, wat het nog moeilijker maakt. Veel op deze dag geborenen leren van de moeilijkheden die ze tegenkomen, wat hun persoonlijke ontwikkeling ten goede komt.

Wat hun relaties met mensen onderling betreft zoeken 1-oktober-mensen doorgaans het gezelschap van uiterst capabele en vastbesloten individuen, meestal van het soort dat niet in de eerste plaats aan het eigenbelang denkt. Vaak kiezen op deze dag geborenen een partner die hen helpt en begrip opbrengt voor hun behoefte om vooruit te komen. De emotionele steun van zo iemand is doorgaans van cruciaal belang voor het welslagen van datgene wat ze nastreven.

In het algemeen zijn 1-oktober-mensen bijzonder eigenzinnig en kunnen alleen werken op hun eigen, eigenaardige, manier. Daar de resultaten van hun werk soms echter bijzonder indrukwekkend zijn, neemt men hen niet alleen serieus, maar zullen bewonderaars van hen ook trachten hun voorbeeld te volgen. Als je deze unieke individuen aan het werk ziet of op een foto ziet met gelijken of collega's, lijkt het soms of ze er niet bij horen of anders zijn. Ze zijn niet bepaald typerend voor hun beroep, door hun onorthodoxe methodes en werkfilosofie. Vaak staan ze bloot aan kritiek en voelen zich daardoor weinig op hun gemak, vooral omdat ze zich alleen op hun werk richten en belangrijke banden met anderen of bedrijfspolitiek buitensluiten.

De meeste 1-oktober-mensen leren niet via een formele opleiding, maar door ervaring. Hun professionalisme staat buiten kijf en doorgaans komen ze over als beschaafd, vol zelfvertrouwen, eerlijk en bovenal waardig. Doorgaans winnen ze liefde en respect van anderen, zelfs al duurt dit jaren. Men mist hen als ze er niet meer zijn, en mensen die daarvoor geen hoge pet van hen op hadden spreken dan liefdevol over hen.

Gezondheid
Op 1 oktober geborenen, van zowel het praktische als het spirituele type, zijn zich doorgaans bewust van dingen die met gezondheid te maken hebben. Als hun perfectionistische kant is gericht op het verbeteren of in stand houden van hun conditie, zullen ze prima voor zichzelf zorgen. Zo niet, dan zijn ze in staat om hun gezondheid volledig te negeren. Deze mensen moeten vooral oppassen hun nieren en andere interne organen niet te beschadigen door een slecht dieet of drugs. Daarom moet een evenwichtig dieet, met weinig vet, dierlijke eiwitten, alcohol en suiker; geleidelijk worden aangevuld met graanproducten, magere yoghurt, verse groenten en andere gezonde producten.

Advies:
Wees consequenter in datgene wat je doet. Bevrijd je van je angsten en zorgen. Pas op voor zichzelf waarmakende voor spellingen. Leer verantwoordelijkheden te delegeren.

Sterke kanten:
Uniek, toegewijd en waardig.

Zwakke kanten:
Crisisgevoelig, besluiteloos en hooghartig.

Meditatie:
Als twee partijen klem zitten in een nare situatie en een van hen is niet in staat na te denken of een beslissing te nemen, dan moet de ander voor hen beiden beslissen.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Weegschaal 2 oktober
De dag van de verbale scherpzinnigheid

Op 2 oktober geborenen nemen geen blad voor hun mond, maar lopen ook niet met hun mening te koop en laten geen twijfel bestaan over hun opvattingen. Hun gereserveerdheid en de wijze waarop ze kort, bondig en geestig hun opmerkingen
formuleren maken op veel mensen grote indruk. Ze hoeven niet boos te worden of zich op te winden, om hun gevoelens te uiten.

Deze mensen komen vaak scherp uit de hoek en kunnen daarmee mensen die hen niet goed kennen en hen letterlijk nemen of het persoonlijk opvatten, tegen zich in het harnas jagen. Vaak zijn 2-oktober-mensen zich er niet van bewust hoe verwoestend hun opmerkingen kunnen overkomen op gevoelige mensen. Men vindt hen soms dan ook meedogenloos in woorden en daden.

Zowel hun denken als hun gedrag is onmiskenbaar maatschappelijk en/of politiek getint. De meeste 2-oktober-mensen zijn geïnteresseerd in hoe de maatschappij in elkaar zit en kunnen begrip opbrengen voor andermans mening, maar die ook manipuleren. Ze kunnen een bepaalde situatie in hun eigen voordeel keren, of mensen die hun in de weg staan op andere gedachten brengen.

Op 2 oktober geborenen hebben een zekere gratie, gebaseerd op charme dan wel brute kracht, waarmee ze indruk op anderen maken. Denk niet dat dit 'softies' zijn; het zijn taaie rakkers, vooral als het aankomt op overleven. Ze zijn even goed in de aanval als in de verdediging, waardoor je ze beter niet als vijand kunt hebben. Op deze dag geborenen kunnen soms problemen hebben met hun agressie, ze zijn nu eens verlegen en dan weer over-assertief. In hun jeugd kunnen 2-oktober-mensen ook iets met geweld hebben; ze kunnen erdoor van streek raken maar hebben eveneens de neiging zich ermee in te laten. Ze moeten dus leren minder obsessief te zijn en innerlijke rust en evenwicht te kweken. Het is van groot belang dat op deze dag geborenen hun afkeer, negativiteit, agressie en ambitie uiten op een manier die anderen niet tegen de borst stuit en wel zodanig dat er geen twijfel bestaat over eventuele bijbedoelingen.

Vaak hebben 2-oktober-mensen een glimlach op hun lippen en pretlichtjes in hun ogen. Ze doen niets liever dan anderen amuseren of zelf geamuseerd worden. De humor van hun droge, spottende geestigheden is evident en vaak zijn anderen het onderwerp van hun grappen en niet zijzelf. Ze kunnen er slecht tegen te worden uitgelachen en houden er niet zelden een dubbele moraal op na over humor.

De extreme gevoeligheid van 2-oktober-mensen gaat vaak schuil achter een streng of luchthartig en speels uiterlijk. Achter deze vermommingen verbergen ze hun ware aard, door humor of agressie scheppen ze afstand en wenden ze de aandacht af van hun eigen innerlijk. Alleen aan hun dierbaren tonen ze soms hun werkelijke kwetsbaarheid.

Gezondheid.
Persoonlijk of per ongeluk deze mensen moeten oppassen geen geweld aan te trekken door hun agressieve impulsen en/of de angst om gewond te raken te verdringen. Vooral agressieve types moeten oppassen anderen niet te verwonden. Psychotherapie kan heilzaam zijn voor 2-oktober-mensen, omdat ze zich hierdoor bewust worden van hun beweegredenen en hoe ze hun gedrag en houding kunnen veranderen. Ze moeten vooral oppassen voor ongelukken aan rug en organen in de buikholte en niet denken dat ze onkwetsbaar zijn. Een evenwichtig dieet en gematigde lichaamsbeweging zorgen voor evenwicht. In dit opzicht moeten ze zich niet te buiten gaan.

Advies:
Verberg je niet achter je publieke imago; laat zien wie je werkelijk bent Wees minder bang en kweek zelfvertrouwen. Doe kalm aan met het uiten van negativiteit Je blaft niet alleen, maar bijt ook Laat anderen tot je leven toe.

Sterke kanten:
Geestig chamrmant en aantrekkelijk

Zwakke kanten:
Vlijmscherp, verdringend en angstig.

Meditatie:
Zwijgen kan meer kracht hebben dan spreken, niet als wapen, maar als middel om de geest te kalmeren en het innerlijk te bereiken.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Weegschaal 3 oktober
De dag van de trendsetters.

Op 3 oktober geborenen hebben een antenne voor de maatschappelijke trends. Ze zijn niet alleen modieus, maar ook zelf trendsetters, althans binnen hun maatschappelijke milieu. Ze hebben up-to-date kleren, huizen en auto's, maar ook
ideeën en willen in elk opzicht modern zijn. Niettemin hebben ze ook gevoel voor traditie en de plaats die ze daarin innemen, hetgeen de basis is voor hun succes.

Deze mensen zijn expansief en willen niet in een vakje worden ondergebracht. Ze zijn geïnteresseerd in alles om hen heen en kunnen expert zijn op meer dan één gebied. Op deze dag geborenen laten hun geest waaien. Ze raken makkelijk in vervoering, maar blijven kritisch en hoewel ze open staan voor uiteenlopende ervaringen, hebben ze sterke voor- en afkeuren.

Mensen geboren op 3 oktober nemen hun beroep bijronder serieus en willen erin uitblinken. Op 3 oktober geborenen met bijzondere gaven of in autoritaire posities worden, soms verafgood door hun medewerkers of gelijken, die hen zien als voorbeeld of ideale vertegenwoordiger. De intense gedrevenheid ten opzichte van hun werk maakt hen eveneens tot kandidaat voor burnout.

Er is altijd iets van de rollenspeler in 3-oktober-mensen, die zich doorgaans goed bewust zijn van de plaats die ze innemen in de samenleving en de rol die ze op een gegeven moment vervullen. Door hun exhibitionistische neigingen zijn op deze dag geborenen het gelukkigst als ze in het middelpunt van de belangstelling staan. Het kost ze moeite om onopgemerkt te blijven en hoewel ze lange perioden achtereen alleen kunnen zijn, moeten ze af en toe naar buiten treden en erkenning krijgen.

Deze mensen hebben vaak het gevoel dat ze de trend bepalen binnen hun familie of sociale groep. Ze voelen niets voor een achtergrondpositie en het op z'n beloop laten van bepaalde dingen; ze willen zelf overal de hand in hebben, hoe alledaags of gewoon het onderwerp van hun bemoeienis ook is. Ze zijn trots op hun eigen smaak, dus beticht worden van een slechte smaak is een ware belediging voor hen.

Op deze dag geborenen zijn een curieuze mengeling van introvert en extravert. Ze hebben vaak een scherp inzicht in andere mensen, maar geven zichzelf niet snel bloot. De meeste 3-oktober-mensen brengen hun tijd het liefste door met een kleine groep mensen en kunnen zelfs tevreden zijn met een leven met een of twee intimi. Ook zonder gezin en kinderen zijn het goede ouders.

Op 3 oktober geborenen moeten oppassen niet te blijven steken in oppervlakkigheid, snobisme of status, wat een slecht effect kan hebben op hun kroost en ook persoonlijke relaties kan ondermijnen. Soms worden ze ervan beticht hun vriendschappen te gebruiken om hun carrière te bevorderen of alleen met de 'juiste mensen' te willen omgaan.

Gezondheid.
Op diverse momenten in hun leven kunnen 3-oktober-mensen lijden aan het partycircuit of buiten-de-deur-eten-syndroom. Alcohol, koffie en sigaretten kunnen vanwege de sociale aard van het gebruik ervan attractief zijn voor op deze dag geborenen, maar kunnen beter beperkt of zelfs uitgebannen worden. Hun dieet is vaak afhankelijk van de beschikbaarheid van voedsel, daar ze regelmatig even snel iets naar binnen werken of tussen de bedrijven door eten.Veel op deze dag geborenen knappen enorm op als ze het wat kalmer aan doen en meer tijd uittrekken voor no male maaltijden en regelmatige lichaamsbeweging.

Advies:
Verwaarloos je spirituele ontwikkeling niet in je haast om bij te blijven. Kies voor dingen van blijvende waarde in je leven en concentreer je meer op je persoonlijke ontwikkeling. Laat je niet afleiden. Het is niet allemaal goud wat er glittert.

Sterke lanten:
Sociaal, bewust, up-to-date en intens

Zwakke kanten:
Verstrooid, pretentieus en exhibitionistisch

Meditatie:
Zijn kleren bedoelt om te verbergen of te onthullen?

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Weegschaal 4 oktober
De dag van de onverbeterlijken

In tegenstelling tot veel andere mensen doen op 4 oktober geborenen gewoon waar ze zin in hebben en gedragen ze zich ook zo. Hoewel ze vaak gezellig en charmant overkomen, beschikken ze over een innerlijke gehardheid, die voortkomt uit het zich staande houden in een weinig perfecte wereld. Aan deze realistische en op overleven gerichte kern danken ze hun ironische kijk op het leven, scherpe observatievermogen en gevoel voor humor.

Deze mensen houden niet van moeilijkheden, hoewel het geen twijfel leidt dat ze willen dat alles probleemloos verloopt in de richting die zij verkiezen. Ze kunnen hun overwicht op zo'n subtiele manier aanwenden, dat ze ongemerkt de baas spelen. Dit is nogal misleidend, op deze dag geborenen kunnen vaak heel ontspannen en tolerant lijken, maar tegelijkertijd onbuigzaam zijn als hun overwicht in het gedrang komt. Niettemin vinden anderen die losse 4-oktober-charme plezierig en rustgevend.

Deze mensen hebben een unieke, zo niet excentrieke, kijk op het leven. Als ze hun opvattingen met anderen delen, worden deze veelal geaccepteerd, gewaardeerd en zelfs geliefd. Misschien komt dit omdat 4-oktober-individuen zelf ook van mensen houden en deelnemen aan alles wat de samenleving te bieden heeft. In dit opzicht zijn ze uitermate menselijk en hebben ze een sterke band met hun medemensen. Ze zijn geenszins snobistisch; ook als ze hoger op de maatschappelijke ladder verkeren, stijgt dat hun niet naar het hoofd.

Gevaar heeft een grote aantrekkingskracht op 4-oktober-mensen. In tegenstelling tot anderen zien ze dit niet als bedreigend of negatief. Volgens hen worden gevaarlijke situaties meestal gevaarlijk door roekeloosheid. Natuurlijk kleven er risico's aan, maar voor het merendeel, of het nu om bergbeklimmen, duiken, deltavliegen of iets dergelijks gaat, zorgen 4-oktober-mensen voor voldoende training, nemen ze voorzorgsmaatregelen en gaan ze ervoor, doorgaans met goede resultaten.

Deze mensen zijn trots op hun familie, ook als ze zelf geen kinderen hebben, zijn ze vaak iemands favoriete oom of tante, toegewijde echtgenoot of vrouw. Ze zijn enorm sociaal ingesteld. Ze vinden het evenmin erg om alleen te zijn, zolang ze daar zelf voor hebben gekozen. Het feit dat op deze dag geborenen over een enorm concentratievermogen beschikken als het om solowerk gaat, is daar een goed bewijs van.

Een van de moeilijkheden die sommige 4-oktober-mensen hebben is dat ze niet ambitieus genoeg zijn en liever hun gemak ervan nemen. Ze hebben dan ook meestal een goede smaak en omringen zich graag met mooie dingen. Als het hun ontbreekt aan de nodige spanning, hebben ze soms een extra stimulans nodig om harder hun best te doen. Persoonlijke handicaps, hindernissen, afgewezen worden voor werk of een tirannieke, autoritaire figuur kunnen stuk voor stuk hun vechtlust aanwakkeren.

Gezondheid
Ondanks hun voorzichtigheid kunnen 4-oktober-mensen bij allerlei ongelukken betrokken raken door hun neiging zichzelf in gevaarlijke situaties te begeven. Ze moeten vooral oppassen voor vallen, klappen of extra belasting van de rug en interne organen, door ongelukken. Seks is vaak een delicate aangelegenheid voor 4-oktober-mensen; ze kunnen in dit opzicht makkelijk uit hun evenwicht raken, hetgeen hen emotioneel treft en ook hun gezondheid kan benadelen. Ten slotte willen 4-oktober-mensen volop van het leven genieten, en daar horen vaak ook tabak, koffie en/of alcohol bij; dit laatste aspect kunnen ze beter drastisch beperken.

Advies:
Wees niet te tevreden, met jezelf. Stel jezelf bepaalde doelen en maak dat je deze ook bereikt. Houd je ook met spirituele zaken bezig. Gebruik je tijd alleen om jezelf te verbeteren. Roest niet vast.

Sterke kanten:
Smaakvol, sociaal en humoristisch

Zwakke kanten:
Zelfingenomen, koppig en roekeloos

Meditatie:
Voel je de aarde draaien? Hoor je de sterren zingen?

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Weegschaal 5 oktober
De dag van de gerechtvaardigde zaak

Rechtvaardigheid is een allesoverheersend thema in de levens van 5-oktober-mensen. Doorgaans zetten ze zich in voor wat zij beschouwen als, de waarheid en trachten onrechtvaardigheid, corruptie of onderdrukking, aan het licht te brengen en te bestrijden, eventueel met behulp van vrienden of familieleden. Zowel op het persoonlijke vlak als in de hoogste echelons van de samenleving, vertonen ze dezelfde vastbeslotenheid.

Ze willen zelf echter ook rechtvaardig behandeld worden en niet in hun waarde worden aangetast. Het concept van rechtvaardigheid neemt zo'n centrale plaats in in hun uitspraken en opvattingen, dat men hen er soms van verdenkt dal ze hun gerechtvaardigde zaak gebruiken in hun eigen voordeel. In feite denken op deze dag geborenen in alle oprechtheid eerst aan rechtvaardigheid en dan pas aan hun eigen wensen. Ze gaan daarin zelfs zo ver dat ze zichzelf opofferen door hun eigen pleziertjes op te geven ten behoeve van hun idealen en het welzijn van anderen. Ze moeten daar voorzichtig mee zijn want vroeg of laat eisen hun eigen behoeften hun tol en zijn ze gedwongen hun positie op te geven of hun verantwoordelijkheden drastisch te beperken, waardoor degenen die afhankelijk van hen zijn in de kou komen te staan.

Op deze dag geborenen zijn van nature levenslustig en vrolijk. Als ze op een geronde manier functioneren, putten ze bevrediging uit leidinggeven of teamwerk. Hun ultieme kick vormen de dankbare gezichten van degenen waarvoor ze werken; in dit opzicht zijn ze even afhankelijk van anderen als ieder ander. Sterk en onafhankelijk als ze lijken, hebben ze niettemin enorme behoefte aan erkenning. Doorgaans zijn ze weinig geïnteresseerd in aangelegenheden waar geen mensen aan te pas komen hun levensinstelling en werk draaien voornamelijk om het menselijke element.

Ondanks hun 'menselijk activiteiten' gaan deze mensen zelden volledig op in hun omgeving. Vaak bekleden ze een positie waarvoor ze, objectief gezien, volkomen ongeschikt lijken. Als ze echter succesvol zijn, kan het publieke imago van de rol die ze spelen vaak volledig omslaan door de kracht van hun sociale instincten. Zelfs als ze slechts op een bescheiden manier succesvol zijn, kunnen ze op een unieke manier, waar anderen van opkijken, dingen voor elkaar krijgen.

Op 5 oktober geborenen moeten egotrips, waarbij hun persoonlijkheid in het middelpunt van de belangstelling staat en hun idealen hun eigenlijke doel voorbij streven, zien te vermijden. Ook hun kritiek op en oordeel over anderen, vooral over datgene wat zich afspeelde voor ze in de picture kwamen, moeten niet uit de hand lopen. Vandaar dat hun principes niet gebaseerd moeten zijn op wat ze afkeuren, maar een afspiegeling dienen te zijn van een constructieve kijk op het leven, wals ze zich dat voorstellen.

Gezondheid
Op 5 oktober geborenen moeten oppassen dat ze hun gezondheid niet verwaarlozen. Geregelde medische check-ups bij een huisarts zijn aan te bevelen. Hun neiging om zichzelf op te offeren voor een bepaalde zaak of te leven voor anderen, kan hun gezondheid schaden en op de lange duur ook tot psychische frustraties leiden omdat ze hun eigen behoeften verdringen. Sociaal gerelateerde afhankelijkheden als roken, het drinken van alcohol en koffie dienen in de hand te worden gehouden of geëlimineerd als ze lichamelijke problemen veroorzaken. Teamsporten en wandelen zijn voor hen goede vormen van lichaamsbeweging.

Advies:
Laat je niet zo meeslepen door jezelf. Aarzel niet om, indien nodig, om spiritueel advies te vragen. Verwaarloos je alledaagse taken niet. Struikel niet over een steen terwijl je kijkt naar een verafgelegen berg.

Sterke kanten:
Rechtvaardig, levenslustig en sociaal

Zwakke kanten:
Verstrooidm zorgelijk en angstig

Meditatie:
We werken voor God. Zij is een strenge baas en de betaling is niet altijd even goed, maar er is altijd een beloning.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Weegschaal 6 oktober
De dag van het goede leven

Op 6 oktober geborenen willen vaak hun eigen leven en dat van hun naasten verbeteren met voorschriften of daden. Deze bijdrage leveren ze meestal niet op een dagelijkse basis, omdat ze niet, zoals zij dat zien, de slaaf van anderen zijn. De motivatie voor hun bijdrage komt neer op genoegen scheppen in wat ze doen, hun voorliefde voor het aangename en hun mening dat de levensstandaard verbeterd zou moeten worden.

Deze mensen halen zo veel mogelijk uit het leven. Voor hen is het leven een groot avontuur en alledaagse saaiheid de vijand. Vandaar dat ze het niet zo nauw nemen met noodzakelijke, vermoeiende, alledaagse taken, die ze zien als een verspilling van hun energie. Op deze manier blijft er meer tijd over voor recreatie en opwindende dingen doen. Ze lopen daarbij het risico steeds meer sensatie en nieuwe kicks nodig te hebben om aan hun trekken te komen.

Op 6 oktober geboren vrouwen hebben alles over voor de liefde. Geen huwelijk of ander maatschappelijk instituut kan tussen hen en hun romantische ideaal komen. In dit opzicht zijn ze immoreel en lopen ze op een schaamteloze manier met hun gevoelens te koop. Op deze dag geboren mannen zijn minder romantisch in liefdesaangelegenheden en voelen zich meer aangetrokken tot de romantiek van avontuur, verkenning en lichamelijk gevaar.

Als vrienden scoren 6-oktober-mensen hoog, niet omdat je zo veel aan hen hebt of omdat ze trouw zijn, maar omdat je plezier met hen kunt hebben. Aan elk sociaal samenzijn geven ze een vrolijk tintje en zelf staan ze graag in het middelpunt van de belangstelling. Ze willen het liefst geadoreerd worden en putten energie uit hun publiek.

Hoewel 6-oktober-mensen ontegenzeggelijk aanleg hebben om hun vrienden, familie en collega's te entertainen en hun positieve levensinstelling doorgaans werkt als oppepper voor anderen, kan dit na verloop van tijd gaan vervelen en zelfs deprimerend werken. Soms lijkt het of op deze dag geborenen iets dwangmatigs hebben om de serieusheid en diepere betekenis van het leven te ontlopen. Minder ontwikkelde 6-oktober-mensen kunnen zich zo laten meeslepen door het najagen van plezier met een soort lang-leve-de-lol-houding, dat ze het risico nemen te verliezen wat ze in deze wereld hebben.

De meeste 6-oktober-mensen zijn echter redelijk optimistisch. Hoewel ze een opgewekte levensinstelling hebben, zit er een onderliggende kant aan hun karakter die hen in staan stelt datgene wat ze doen en hun succes op de juiste waarde in te schatten. Sommige op deze dag geborenen kunnen tamelijk meedogenloos zijn als het aankomt op het doordrijven van hun zin.

Op 6 oktober geborenen houden van efficiency en modern gemak, maar zijn tegelijkertijd traditioneel in hun interesses en voorkeuren. Ze zijn goed in het creëren van een elegante en plezierige leefstijl en moeten oppassen zich niet te veel te hechten aan comfort en luxe.

Gezondheid
Op 6 oktober geborenen moeten oppassen voor allerlei vormen van exces. Hoewel plezier een positief effect kan hebben op hun geest, laten ze zich daarbij soms zo volledig gaan, dat dit hun gezondheid kan schaden. Doordat ze zich aangetrokken voelen tot opwinding en gevaar; zijn ze als de spreekwoordelijke mot die op de vlam van de kaars afgaat. Door hun zorgeloze houding kan het hun ontbreken aan de innerlijke reserves die nodig zijn voor het omgaan met tragedies als die zich voordoen in hun leven, of om op een diepgaande manier medeleven en sympathie op te brengen voor anderen.

Advies:
Het is noodzakelijk dat je je eigen schaduwzijde leert kennen. Wees niet bang om' verdrietig te zijn als dat nodig is. Eindeloos optimisme kan vermoeiend zijn en behoorlijk deprimerend. Besteed aandacht aan de kleine details van het dagelijks bestaan, ook die zijn belangrijk.

Sterke kanten:
Optimistisch, avontuurlijk en opgewekt.

Zwakke kanten:
Verdiept in zichzelf en sensatiebelust

Meditatie:
Als men weet wat lijden is, is men in staat meer van het leven te genieten.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Weegschaal 7 oktober
De dag van de trotsering

Op 7 oktober geborenen hebben een sterk rebelse kant die zich, vroeg of laat in hun leven, doet gelden. Ze geloven heilig in hun eigen overtuigingen, die vaak in strijd zijn met de geldende opvattingen in de samenleving waarvan ze deel uitmaken.

Hun neiging om te protesteren heeft vaak te maken met hun behoefte dingen in positieve zin te veranderen; zo zien zij dat tenminste. Vandaar dat ze vaak een machtspositie ambiëren die hen in staat stelt zulke veranderingen te bewerkstelligen. Op deze dag geborenen zijn in feite zelden ambitieus om persoonlijke redenen, maar willen macht om hun maatschappelijke idealen te kunnen verwezenlijken.

De kritische aard van 7-oktober-mensen is vaak niet meteen duidelijk bij een eerste ontmoeting, vanwege hun charmante voorkomen. Soms lijkt het of ze het middelpunt zijn van hun eigen drama. Niet lang daarna wordt hun indringende, inzichtvolle visie duidelijk. Ze wegen hun woorden doorgaans niet op een gouden schaaltje, maar zeggen recht voor z’n raap hoe ze over bepaalde dingen denken, maar wel vaak doorspekt met een grote dosis humor en een zekere mate van tact. Ze beschikken over voldoende mensenkennis en hebben snel in de gaten hoe degene, waar ze op dat moment mee te maken hebben, in elkaar zit. Meestal verspillen op deze dag geborenen geen tijd aan het rechtvaardigen van hun gedrag, maar gaan gewoon hun gang en doen de dingen op de, huns inziens, meest passende manier.

Deze mensen hebben een sterke wil. Problemen kunnen ontstaan als op deze dag geborenen deel uitmaken van een organisatie. Hoewel zo'n groepering kan staan voor de idealen die ze zelf aanhangen, is het belangrijk dat ze eerst hun aandeel daarin duidelijk definiëren. Wanneer hun eigen principes en politiek een proces van evolutie doormaken, kunnen vragen aangaande leiderschap, samenwerking en loyaliteit bijzonder dringende vormen aannemen.

Een ander strijdpunt in het karakter van 7-oktober-mensen is dat van moreel en immoreel gedrag. Op deze dag geborenen zijn niet immoreel; als ze zondigen zijn ze zich daarvan ten volle bewust. Maar in hun wereld van veranderende opvattingen is het hun soms niet helemaal duidelijk wat, in hun ogen, goed of fout is. Daarom kunnen ze beter niet hun rebelse kant te veel ophemelen of degenen die de status quo handhaven veroordelen, daar ze het standpunt van de ander naderhand vaak beter begrijpen.

Soms willen 7-oktober-mensen gewoon met rust gelaten worden. Hoe solitair ze zichzelf ook zien of zouden willen zijn, het lot wil dat ze steeds opnieuw met hun medemensen te maken krijgen. Daar ze door anderen vaak als buitenbeentjes worden beschouwd kan de, meer conventionele, samenleving hen soms onterecht buitensluiten. Daarom moeten op deze dag geborenen trachten hun basis van sociale contacten te verbreden door niet alleen contact te zoeken met mensen die ze respecteren, maar ook met degenen waarmee ze warmte en intimiteit kunnen delen.

Gezondheid
Op 7 oktober geborenen kunnen op de lange duur moeite hebben met het dagelijks functioneren. Dit kan komen door frustraties of verdrongen boosheid en uiteindelijk leiden tot angsten en depressies. Voor deze mensen is het belangrijk dat ze zich niet bedreigd voelen of gaan uithalen naar iemand bij wijze van preventie: een ik-pak-hen-voor- ze-mij-pakken-houding. Stabiele eetgewoonten en slaappatronen kunnen een kalmerend effect hebben en zijn dus van groot belang, evenals voldoende lichaamsbeweging. Ook is het verstandig overmatig yang- of yin-voedsel, zoals rood vlees enerzijds en suikers anderzijds, te vermijden.

Advies:
Doe iets aan je problemen met autoriteit; verbeter de relatie met je ouders. Heb meer vertrouwen in degenen die je je vertrouwen schenkt. Kom voor jezelf op, wees geen speelbal. Houd je rebelsheid in de hand. Het gaat om evenwicht.

Sterke kanten:
Betrokken, idealistisch en charmant

Zwakke kanten:
Zorgelijk, onrealistisch en afgezonderd

Meditatie:
Net als een baby moet de geest overdag soms even slapen.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Weegschaal 8 oktober
De dag van het fabuleuze avontuur

Voor geborenen op 8 oktober is het leven een fabuleus, romantisch avontuur. hebben alles over voor de liefde, die ze ophemelen of waarmee ze niets te maken willen hebben. Hun romantische gevoelens hebben echter niet alleen te maken
de liefde. Hun dagdromen kunnen variëren van de wonderen van de natuur tot buitenaardse mysteries, van de getijden der zee tot de omwenteling der planeten. Op deze dag geborenen beschikken niettemin over een goed verstand en hebben vooral een scherpe opmerkingsgave wat betreft de menselijke psyche. Toch hebben veel 8-oktober-mensen wel inzicht in hun eigen persoonlijkheid. Volgen hen doen ze gewoon hun werk en wel met grote efficiency, terwijl omstanders vol verbazing kijken naar hun vreemde bokkensprongen.

Binnen hun familie- of vriendenkring voelen op deze dag geborenen zich doorgaans vrij. Toch twijfelt men vaak aan hun gezond verstand en beoordelingsvermogen, vooral al zichzelf als uiterst praktisch beschouwen. Niettemin kunnen 8-oktober-mensen goed met geld omgaan, zijn ze goed in het runnen van een gezin, en kwijten zich verantwoordelijk] consciëntieus van hun verplichtingen, tot op zekere hoogte! Want er bestaat altijd de kans dat ze zich laten meeslepen naar elders. Hun levensfilosofie kent weinig beperkingen of grenzen, vandaar dat ze uit pure sensatielust en hang naar opwinding volledig uit hun dak kunnen gaan.

Het zal daarom niemand verbazen dat 8-oktober-mensen in allerlei moeilijkheden verzeild kunnen raken, vooral in de emotionele sfeer. Hun relaties zijn niet alleen complex maar soms ook gevaarlijk. Ze kunnen in contact komen met allerlei vreemde en soms twijfelachtige figuren, maar daartegenover ook met mensen die te aardig zijn en totaal niet geschikt voor hen. Hun interesse in ongewone mensen en noodlottige, soms bizarre, omstandigheden, maakt hen tot prooi van figuren die hen voor hun eigen karretje willen spannen. Hoe dan ook, het lukt deze briljante 8-oktober-vlinders altijd weer om te ontsnappen aan zogenaamde gijzelaars en door te vliegen naar de volgende prachtige bloem. Hun ervaringen raken hen diep, vooral als het gaat om het verdriet en de pijn veroorzaakt door de scheiding van een geliefde, maar tegelijkertijd zijn ze onverwoestbaar, misschien door hun vermogen om zich te concentreren op de essentie, dit onder ogen te zien en er wijzer tevoorschijn te komen. Vandaar dat op deze dag geborenen, hoeveel ze ook lezen of nadenken, uiteindelijk leren van hun ervaringen, die ze hoger aanslaan dan al het andere.

Deze mensen moeten nooit hun achtergrond uit het oog verliezen. Er kleeft duidelijk het gevaar van machtswellust aan deze dag, door misbruik te maken van hun autoriteit, of door met alle geweld te trachten hogerop te komen, wat vaak leidt tot ongelukkigheid. Het geluk en de stabiliteit van 8-oktober-mensen zijn evenredig met hun vermogen zichzelf te blijven. De monsters of draken die ze op hun weg tegenkomen, moeten worden verslagen, of wellicht getransformeerd tot makkers en raadslieden.

gezondheid
Op 8 oktober geborenen hebben minder problemen met hun lichamelijke gezondheid dan met hun geestelijk welzijn vooral wat betreft hun emotionele ervaringen in de vorm depressies. moeite met verdriet, door het enerzijds te negeren en anderzijds hun leven erdoor te laten domineren. Emotioneel zitten 8-oktober-mensen ingewikkeld in elkaar vandaar dat psychotherapie hen kan helpen hun leven op de rails te houden. Esthetische vormen van lichaamsbeweging met name dansen, zijn goed voor 8-oktober-mensen. Op deze dag geborenen moeten zich niet inlaten met extreem eigenaardige diëten; beter is voedsel dat hen grondt, zoals graanproducten, brood, stoofpotten en knolgewassen.

Advies:
Bewandel het rechte pad en ga stap voor stap vooruit Laat je niet afleiden. Gebruik je wijsheid om jezelf en andere te helpen. Ervaringen zijn er niet alleen om te beleven, maar ook om ervan te leren; blijf er niet in steken.

Sterke kanten:
Verbeeldingskracht, romantisch en competent

Zwakke kanten:
Onberekenbaar, labiel en machtswellust

Meditatie:
Astrologie is de psychologie van het universum

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Weegschaal 9 oktober
De dag van de doordringende blik

Op 9 oktober geborenen hebben een scherpe kijk op de levens en gebeurtenissen om zich heen. Toch leven ze eerder met hun hart dan hun hoofd en houden ze van alles wat de mens eigen is. Ze kunnen enorm aantrekkelijk zijn en een sterke
uitstraling hebben. Hun intuïtie met betrekking tot anderen is vaak juist, maar soms hebben ze een blinde vlek als het henzelf betreft, vooral als ze uit hun evenwicht zijn door een emotionele ontmoeting.

In zekere zin is alles een open boek voor 9-oktober-mensen; hun inschattingsvermogen van wat er om hen heen gebeurt is bijzonder accuraat, al kunnen ze bijzonder onrealistisch zijn over hun eigen aandeel daarin en niet zien wat voor anderen overduidelijk is. Soms zijn ze begoocheld, verward, gekwetst of laten ze zich meeslepen door hun gevoelens voor een bepaald persoon. Later kunnen ze zich realiseren dat dit een onjuiste keuze was, waarbij ze een waardevol deel van zichzelf hebben opgeofferd in ruil voor liefde en affectie. Op deze dag geborenen bevinden zich soms in een soort Faustiaans contract, niet alleen in romantische aangelegenheden, maar ook in andere opzichten, wanneer ze een deel van hun eigen controle opgeven (niet noodzakelijkerwijs aan de Duivel, maar misschien aan Ahriman, die 'materieel gemak belooft in plaats van Luciferaanse macht).

Hoewel 9-oktober-mensen enorm gevoelig zijn en vaak over artistiek potentieel beschikken, valt hun lichamelijke kant evenmin te ontkennen. Seksuele aantrekkingskracht vormt een belangrijk thema in hun leven. Soms in aanvulling op, of in tegenspraak met hun religieuze of spirituele opvattingen. Ze zijn vaak multigetalenteerd; de diverse facetten van hun karakter verstandelijk (scherp observeringsvermogen), verbaal. begaafd, spiritueel (devoot) , en lichamelijk (een aantrekkelijke, seksuele of sportieve aanwezigheid) kunnen hen diverse kanten op trekken, en dienen vroeg of Iaat met elkaar in evenwicht te worden gebracht. Evenmin makkelijk is het feit dat mannen, geboren op deze dag een sterk ontwikkeld anima (gevoelige, ontvankelijke, vrouwelijke kant) hebben en vrouwen een sterke animus (een extraverte, agressieve, mannelijke kant).

Deze mensen hebben vaak beroepen waarbij hun mensenkennis goed van pas komt. Ze hebben een groot talent om anderen te helpen bij het ontplooien van hun mogelijkheden en hun te tonen hoe bepaalde doelstellingen kunnen worden bereikt. Daar ze uiterst bemoedigend en positief zijn voor anderen, moeten 9-oktober-mensen leren op dezelfde manier hun eigen koers te bepalen en niet bang zijn om hulp te vragen. Hun blinde vlek voor hun eigen gedrag kan worden overwonnen door geduld en introspectie. Ook moeten ze geen open psychische of spirituele wonden met zich meedragen, niet constant dingen uitstellen,
luisteren naar hun innerlijke stem en actie ondernemen als de omstandigheden daarom vragen.

Gezondheid
Op 9 oktober geborenen moeten oppassen voor depressie, woede en verslagenheid als dingen anders gaan dan ze verwachten. Ze moeten leren hard op te treden tegenover machtige figuren die misbruik van hen willen maken. Op deze dag geborenen houden niet van moeilijkheden en offeren vaak hun eigen gevoelens en wensen op terwille van de harmonie. Positieve spirituele, religieuze en assertieve training kan hen soms daarbij helpen. Op deze dag geborenen kunnen het beste hun eigen instinct volgen in zaken als dieet en lichaamsbeweging.Met het gebruik van antidepressiva en kalmeringsmiddelen moet grote voorzichtigheid worden betracht in verband met verslavingsgevaar.

Advies:
Ontwikkel wilskracht. Tracht niet altijd anderen te plezieren. Zet je oogkleppen af en maak harde keuzen. Verkoop jezelf nooit met huid en haar en gooi niet weg wat het waardevolst voor je is; je bent het gelukkigst als je je dromen behoudt.

Sterke kanten:
Veelzijdig, begaafd, alert en inspirerend

Zakke kanten:
Verward, kortzichtig en zelfingenomen

Meditatie:
Ik zag een boot langzaam z'n weg door een bevroren rivier snijden; op datzelfde moment zei een vriend: "Liefde breekt het ijs".

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
  Dit onderwerp heeft 8 pagina's: 1  2  3  4  5  6  7  8   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS