Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Cafe » De Kroeg » Het mysterie van je geboortedag. (Pagina 3)

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!   Dit onderwerp heeft 8 pagina's: 1  2  3  4  5  6  7  8   
Auteur Onderwerp: Het mysterie van je geboortedag.
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Leeuw 18 augustus
De dag van volharding

Op 18 augustus geborenen vinden soms problemen -ook uitdagingen -op hun weg die opgelost moeten worden omdat ze er niet omheen kunnen. Hoe succesvol en gelukkig ze ook zijn, hun pad is bezaaid met moeilijkheden die constant
de kop opsteken om hen als het ware steeds opnieuw op de proef te stellen. Door hun grote gevoeligheid, komen verdriet en tegenslagen bij op deze dag geborenen harder aan dan bij veel anderen. Toch laten ze zich hier zelden door van hun stuk brengen, omdat ze weten dat, juist door deze moeilijkheden te overwinnen, het leven meer inhoud krijgt.

Geen enkele discussie, op welk gebied ook, kan op deze dag geborenen ervan overtuigen dat er ook maar enig echt substituut bestaat voor eigen ervaringen. De strijd om hun persoonlijke levensvisie kenbaar te maken, kan moeilijk zijn, maar dat hebben ze er alleszins voor over.
Veel op deze dag geborenen worden geplaagd door verborgen angsten, en zelfs fobieën, die in het onderbewuste op de loer liggen als halfverborgen monsters. Wat hun bezigheden in het leven ook zijn -informatie of entertainment, productie of dienstverlening -, deze draken komen geheid op hun pad en dus worden ze genoodzaakt die te verslaan.

Het komt vaak voor dat de problemen die zich voordoen, veroorzaakt worden door partners of goede vrienden die zulke problemen aantrekken door hun persoonlijkheid of beroep. Een 18-augustus-mens kan van onschatbare waarde zijn als hulpverlener, gids of adviseur om de ander te helpen hoe bepaalde verantwoordelijkheden aangepakt en opgelost kunnen worden.

Op deze dag geborenen kunnen goed functioneren als leiders en beschouwen doorgaans een grote uitdaging als een mogelijkheid tot een nog groter succes. Een van deze uitdagingen of conflicten kan echter een centrale rol gaan spelen in hun leven, bijvoorbeeld in de meer permanente vorm van een onverzettelijke tegenstander.

Maar 18-augustus-mensen blijven volhouden. Hoewel hun strijd voortduurt en hun verantwoordelijkheden toenemen, kunnen ze er niettemin oud mee worden en een welverdiend geluk vinden. Deze mensen zijn geen klagers, noch zijn het professionele martelaars. Ze nemen elke uitdaging wals die komt en lossen het probleem zo snel mogelijk op. Hun levensvisie komt erop neer dat het leven geen lolletje is, maar dat ze het beste er van proberen te maken. Ze zijn optimistisch noch pessimistisch, expansief noch geremd, het zijn in de eerste plaats realisten die de dingen trachten te zien wals ze zijn en het beste maken van de situatie wals deze zich voordoet. Een ding is zeker -ze zijn op de wereld voor de lange duur, zelfs als het leven meer neerkomt op overleven dan op plezier hebben.

Gezondheid
In het algemeen zijn 18-augustus-mensen voor het in stand houden van een goede gezondheid en omdat ze geloven in ervaring staan ze meer open voor persoonlijke suggesties van vrienden en familie dan voor kennis uit boeken. Hun drukke schema's laten echter weinig tijd vrij voor praktische gezondheidszorg. Omdat ze zichzelf zo onder druk zetten en veel problemen moeten oplossen, zouden ze geregeld rustpauzes in hun dagschema moeten inlassen. Ook voldoende slaap is belangrijk als hun motor zo lang en hard moet werken. Vakanties zijn essentieel en geen luxe, evenals een evenwichtig dieet met de nadruk op graanproducten en verse groenten, en vlees en suiker in beperkte mate.

Advies:
Pijn is niet altijd noodzakelijk; problemen oplossen is niet de enige manier van leven. Wees niet te veel met jezelf bezig. Ga uit en geniet. Neem tijd voor jezelf en ontspan je.

Sterke kanten:
Plooibaar, geduldig en diepzinnig

Zwakke kanten:
Worstelend, geobsedeerd en vechtlustig

Meditatie:
De moeilijkste manier is niet altijd de beste.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Leeuw 19 augustus
De dag van de opzienbarende verassingen

Op 19 augustus geborenen hebben vaak levensthema's die betrekking hebben op het achterhouden, zowel als het blootgeven van informatie over henzelf, maar ook over anderen. Soms is deze informatie niet persoonlijk maar gaat het over objectieve onderwerpen van wetenschappelijke, filosofische of natuurlijke aard. Na lang iets geheim te houden kan een 19-augusrus-mens dit vaak op grootse wijze openbaar maken.

Op deze dag geborenen zijn soms nogal ongrijpbaar. Als je ze door denkt re hebben, blijken ze toch weer anders te zijn. Vandaar dat op deze dag geborenen -soms onterecht- de naam hebben onbetrouwbaar te zijn. De sleutel tot meer begrip ligt in de vraag waarom ze zich het ene moment gedekt houden, terwijl ze zichzelf het volgende moment volledig blootgeveo. Op 19 augustus geborenen met veel ambitie zorgen ervoor hun carrière stap voor stap op te bouwen, terwijl ze tegelijkertijd elk spoor van zwakheid of indiscretie, dat hun naam kan schaden, verbergen. De strijd om zo’n imago in stand te houden is een privé aangelegenheid, maar het kan hen van de onderste lagen van de samenleving opstoten naar de hoogste top.

Deze mensen weten ook hoe ze geheimen over anderen in hun voordeel kunnen gebruiken; wanneer deze openbaar te maken en wanneer ze geheim te houden. Ze hebben de vinger aan de pols van de tijd waarin ze leven en wel dusdanig dat ze niet alleen op de hoogte zijn van datgene wat er om hen heen gebeurt, maar daar soms ook zelf de hand in hebben. Op deze dag geborenen zijn vaak maatschappelijk of technisch actief, hun ontdekkingen kunnen hele nieuwe werelden openen waar anderen iets aan hebben. De combinatie van deze eigenschappen kan niet alleen trendsetters voortbrengen, maar ook echte uitvinders en architecten van de toekomst.

Meer ontwikkelde op deze dag geborenen hechten veel waarde aan de waarheid, maar hebben vaak tevens de indruk dat hun omgeving daar nog niet klaar voor is. Dus zwijgen ze erover, soms jarenlang. Pas als ze het gevoel hebben dat men er open voor staat zeggen ze het, vaak op een heel directe manier al vraagt men zich soms af waarom ze zo lang hun mond erover hebben gehouden

Besef wel dat deze mensen niet zo voorzichtig zijn vanwege een of ander minderwaardigheidscomplex. Ze weten heel goed wat ze waard zijn en bezitten voldoende zelfvertrouwen, maar doen niets voordat de tijd rijp is Hierdoor lopen ze het gevaar dingen zo lang uit te.stellen dat ze bepaalde kansen missen. Soms leven ze in een droomwereld waarin ze allerlei rancunes en gekwetstheid koesteren

Anderen interpreteren het zonnige uiterlijk van 19-augustus-mensen vaak als oprecht en open en ontlenen daaraan allerlei conclusies over hun karakter en kwaliteiten Deze onconventionele mensen zullen zich echter zelden voegen naar bepaalde ideeën over hen of aan andermans verwachtingen voldoen; daarvoor is hun persoonlijkheid te gecompliceerd en hun handelwijze te indirect

Gezondheid
Regelmatige medische checkups zijn belangrijk voor deze mensen; als ze die niet gestructureerd plannen, stellen ze het bezoek aan een arts soms zo lang uit dat kleine klachten chronisch kunnen worden. Door hun neiging te veel voor zich te houden, willen ze soms niet met een vreemde over zichzelf praten. Het is dus belangrijk een relatie op te bouwen met een arts die ze vertrouwen. Soms moeten ze eerst ziek worden voor ze bereid zijn zich te onderwerpen aan een streng gezondheidsregime met een verstandig dieet en voldoende lichaamsbeweging. Op deze dag geborenen gedijen het best op een simpel dieet met een tikkeltje sensualiteit om hen geïnteresseerd te houden. Ingewandsziekten voorkomen is beter dan ze te moeten genezen.

Advies:
Stel dingen niet te lang uit. Waarom al die geheimzinnigheid? Beslis jij alleen wat waar is? Tracht minder glad over te komen. Concentreer je en laat je niet afleiden.

Sterke kanten:
Geduldig, zelvertrouwen en invloedrijk

Zwakke kanten:
Overmoedig en stiekum

Meditatie:
Als een kind honger heeft, moet het eten

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Leeuw 20 augustus
De dag van het verborgen geheim

Op deze dag geborenen kunnen soms hun hele leven laten beheersen door dingen die gebeurd zijn in hun verleden en geheim zijn gehouden. Moedige 20-augustus-mensen lossen dit mysterie op door het onder ogen te zien en ermee in het reine te komen. Soms kan dat jaren duren. Behalve hun naaste vertrouwelingen, moeten velen van hen er niet aan denken dat ook maar iemand de waarheid over hen ontdekt. Vaak maakt hen dit reuze eenzaam, hoe succesvol ze verder ook zijn.
Soms is de aard van dit geheim onbekend en zijn ze zich er zelf evenmin van bewust. Hoewel ze vaak voelen dat er iets verontrustends is voorgevallen, weten ze niet altijd wat dit precies is. In zulke gevallen is het aftasten van hun geheugen van essentieel belang om sterk en onafhankelijk te worden en zich te bevrijden van hun emotionele bagage.

Dit betekent niet dat 20-augustus-mensen niet gezellig en vrolijk kunnen zijn. Wel worden ze vaak omringd worden door een aura van nadenkendheid, zelfs in hun opgewektste momenten. Ze nemen de gevoelens van anderen altijd serieus daar ze zich bewust zijn van de moeilijkheden die het leven voor elk mens in petto kan hebben.

Omdat de verbeeldingskracht van 20-augustus-mensen groot is, kunnen ze die beter op een constructieve manier gebruiken, dan zich erdoor te laten meeslepen. Dit aspect van hun persoonlijkheid kan dusdanig complex zijn dat ze er vaak moeilijk met anderen over kunnen praten. De geestverschijningen die op deze dag geborenen ontmoeten, hebben niet altijd de vorm van dromen of fantasieën, maar kunnen bij bijzondere, gekwelde of destructieve individuen ook menselijke vormen aannemen. Vaak trekken ze behoeftige of getraumatiseerde mensen aan door hun grote invoelingsvermogen en mededogen. Voor het lijden van anderen. Ze zijn vaak sterker dan de meeste mensen doordat ze niet alleen hun eigen angsten onder ogen hebben gezien en overwonnen hebben, maar ook anderen daarmee hebben geholpen.

Op 20 augustus geborenen geven zich graag over aan een staat van vervoering om zichzelf te kunnen vergeten. Euforie, zowel op natuurlijke als kunstmatige wijze tot stand gebracht, is iets wat ze graag willen ervaren. Als deze opwindende ervaringen binnen de perken worden gehouden en niet gebruikt worden om de werkelijkheid te ontvluchten, maar als emotionele uitlaatklep, kan dit zinvol zijn, hoewel ze rekening dienen te houden met de hachelijke en negatieve aspecten van zo'n intense ervaring op de lange duur. Ook moeten ze zich realiseren dat ze, door zo'n trip te maken, hun vrienden of geliefden in een positie manoeuvreren waarbij ze of eraan mee moeten doen of buitengesloten worden.
Doorgaans zijn 20-augustus-mensen kalm en zwijgzaam en willen ze niet de aandacht op zich vestigen. Daarnaast kunnen ze natuurlijk en ongedwongen zijn met hun naasten, in situaties waarin ze zich vertrouwd en bemind voelen.

Gezondheid
Als genoemd, moeten deze mensen oppassen voor allerlei vormen van verslaving. Hun behoefte om de pijn (en de verveling) van het dagelijks leven te ontvluchten, kan hen op het verkeerde pad brengen. Gezond blijven is voor deze mensen dus grotendeels een kwestie van zelfbeheersing. Aan voldoende lichaamsbeweging hoeft het op deze dag geborenen niet te ontbreken, want als ze er de energie voor hebben zoeken ze vanzelf activiteiten uit als wandelen en zwemmen. Deze mensen moeten oppassen voor problemen met hun ingewanden, lever en nieren en zich laten onderzoeken zodra ze klachten krijgen.

Advies:
Om het verleden los te laten moet men het eerst erkennen en begrijpen. Blijf er niet in vastzitten; vandaag kan een nieuw begin zijn. Gun jezelf alleen het allerbeste.

Sterke kanten:
Fantasierijk, invoelend en moedig/

Zwakke kanten:
Tobberig, eenzaam en vluchtgedrag

Meditatie:
We leven in het heden en daarmee moeten we het doen, hoe kort en van voorbijgaande aard het ook is.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Leeuw-Maagd 21 augustus
De dag van het onzichtbare.

Op 21 augustus geborenen vechten een op voorhand verloren strijd als ze zichzelf willen beschermen tegen de kritische blik van anderen. Deze teruggetrokken, individuen willen met rust worden gelaten, hoewel deze luxe hen zelden vergund is.
Hun diepere gevoelens, gedachten en ideeën houden ze meestal voor zich; daarover praten ze alleen met mensen die ze vertrouwen. Voorzover ze geen professionele performers zijn, kan te kijk staan iets weerzinwekkends zijn. Hoe meer ze zich verstoppen, hoe meer aandacht ze schijnen te trekken. Zo wordt hun leven beheerst door twee tegenstrijdige krachten; de behoefte zich te verstoppen en de toenemende vraag van de buitenwereld om zich te vertonen.

Soms maken alleen al hun uiterlijk en karakter het onmogelijk om aan de belangstelling van anderen te ontkomen. Zodra ze zich neerleggen bij hun lot en hun plaats innemen in de samenleving, zullen ze echter gaandeweg leren om zo nodig een deel van hun privé-leven te delen met anderen zonder hierdoor gekwetst te raken of in verlegenheid te worden gebracht. Ook zullen ze zich dan minder gedwongen voelen zich onnatuurlijk en extravert voor te doen. Als ze echter trachten de eisen die de buitenwereld aan hen stelt te ontvluchten, zoeken ze vaak troost in allerlei excessieve of bizarre relaties, waarmee ze zichzelf en hun familie schade kunnen berokkenen.

Als ze gewone mensen zouden zijn, zonder controversiële bemoeienissen en beroepen, zou dit minder conflicten opleveren tussen hun openbare leven en hun privé-bestaan. Vaak komen op deze dag geborenen over als nogal gesloten en moeilijk in de omgang, daar ze zelden de eerste stap zetten of het gesprek openen; ook doen ze niet hun best om het anderen naar de zin te maken, waardoor ze vaak de indruk wekken zich op de vlakte te houden. De reden voor dit gedrag is dat ze vrij willen zijn en zich liever niet met anderen willen inlaten. Toch gaat er achter hun ontwijkende houding, naar buiten toe, vaak een bijzonder mens schuil, wiens ideeën en werkelijke persoonlijkheid, eenmaal bekend, bewondering kunnen afdwingen van meer extraverte zielen.

In familieverband functioneren 21-augustus-mensen uitstekend, vooral vrouwen geboren op deze dag. Zowel mannen als vrouwen kunnen een rots in de branding zijn en aarzelen niet hun aanwezigheid voelbaar en hun mening kenbaar te maken en te staan op hun onafhankelijkheid, zelfs als dit leidt tot onmin. Sommige 21-augustus-mensen onderdrukken hun eigen gevoelens ten behoeve van anderen, maar nooit onder dwang. Ook verafschuwen ze tirannie, pseudo-verfijndheid of sociaal geslijm. Bepaald niet onnozel of vrijgevig met geld, zijn ze niettemin buitengewoon royaal zolang ze er niet toe worden gedwongen

. Zich sensueel zowel als seksueel kunnen uiten is belangrijk voor deze mensen, hoewel ze moeten oppassen voor excessief gedrag, daar ze zelf vaak bijzonder aantrekkelijk en verleidelijk zijn. Wat hun emotionele en spirituele behoeften betreft, kunnen familie en maatschappelijk werk hun bevredigingschenken.

Gezondheid.
Doorgaans zijn 21-augustus- mensen beschermend en koesterend wat de gezondheid van hun naasten ten goede komt Zodra ze zich echter zorgen maken over hun eigen welzijn en dat van hun dierbaren, kan dit onnodig veel stress opleveren.Vandaar dat ze moeten oppassen voor maagzweren en zweren aan de twaalfvingerige darm. Gelukkig zijn 21-augustus-mensen niet bang voor de tandarts of dokter: ze gaan geregeld voor controle en zoeken hulp bij ziekte,Aanvankelijk kunnen ze homeopathische remedies wantrouwen, maar ze zijn verstandig genoeg om deze niet zonder meer af te wijzen en maken er gebruik van als het helpt.

Advies:
Accepteer je sociale verplichtingen; tracht een evenwicht te vinden tussen je openbare leven en je privé-bestaan. Wees minder wantrouwend en stel je meer open. Sta niet meteen met je oordeel over anderen klaar: Heb niet het gevoel jezelf steeds te moeten bewijzen.

Sterke kanten:
Kalm, behulpzaam en beschermend

Zwakke kanten:
Overbeschermend, gesloten en ongrijpbaar.

Meditatie:
In de muziek is sprake van een ruimte tussen twee stemmen die tegelijkertijd hoorbaar zijn.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
LilWiz
life ain't hard, just don't make it hard


Beoordeeld:
5
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor LilWiz   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Jippie mijn 1e deel van mijn sterrenbeeld [Big Grin]
Berichten: 3613 | Plaats: Venray | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
quote:
Origineel van LilWiz:
Jippie mijn 1e deel van mijn sterrenbeeld [Big Grin]

Op welke dag van de maagd ben je jarig dan?

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
LilWiz
life ain't hard, just don't make it hard


Beoordeeld:
5
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor LilWiz   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
quote:
Origineel van NiMS:
quote:
Origineel van LilWiz:
Jippie mijn 1e deel van mijn sterrenbeeld [Big Grin]

Op welke dag van de maagd ben je jarig dan?
Ik hoorde dat ik maag/weegschaal was, 23 september...jajaja 2 maanden lezen voor me
Berichten: 3613 | Plaats: Venray | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Leeuw-Maagd 22 augustus
De dag van wereldwijsheid

Hoe ver geborenen op 22 augustus ook gaan in hun beeldende, fantasievolle en creatieve bezigheden, ze putten hun basiservaringen altijd uit de gewone dingen van het dagelijks leven. Deze mensen verloochenen hun achtergrond niet en zijn
realistisch aangaande hun eigen capaciteiten. Vandaar dat ze pretenties verafschuwen en mensen beklagen die zichzelf of anderen in gevaar brengen door overmoed of zelfoverschatting. Op basis van een degelijke levenservaring gebruiken 22-augustus-mensen doorgaans hun logisch verstand, zowel in lichamelijk opzicht als bij abstracte concepten en vergevorderde kennis.
Het is niet verbazingwekkend dat allerlei verzamelaars zijn geboren op deze dag; deze mensen hebben vaak een voorliefde voor alledaagse objecten en met hun geoefend oog zien ze de schoonheid van mooi gemaakte functionele voorwerpen, die anderen vaak ontgaat.

De meeste 22-augustus-mensen zijn bijzonder geduldig en hebben geen zin zich te haasten omdat anders hun mooie plannen misschien in duigen vallen. Ze plannen hun toekomst, vergroten hun vakmanschap of theoretiseren jarenlang in stilte en handelen vervolgens op het juiste moment met grote vastbeslotenheid, na jaren van voorbereiding. Kenmerkend is hun grote originaliteit (altijd op het hoogst professionele niveau).

Deze mensen zetten hun ideeën op onverschrokken wijze door. Of hun talent nu groot of klein is, ze benutten het ten volle. In dit opzicht zijn ze zelden afgunstig op anderen, omdat ze weten dat 'genialiteit bestaat uit één procent inspiratie en negenennegentig procent transpiratie'. Ook laten op deze dag geborenen zich niet van streek brengen door mensen die aan hun capaciteiten twijfelen, hun antwoord daarop is gewoon: goed werk afleveren waarvan de resultaten voor zichzelf spreken.

Op 22 augustus geborenen zijn bijzonder trouw aan hun vrienden, familie, zakenpartners en collega's. Niettemin laten ze niet de baas over zich spelen of zich commanderen. Terwijl ze uiterlijk oprecht, sterk en uitgesproken overkomen, tonen ze zelden hun diepste gevoelens.
Dingen ontdekken, mysteries oplossen en geheimen ontsluieren kan maniakale vormen aannemen bij de nieuwsgierige types geboren op deze dag. Veel 22-augustus-mensen zijn ook gefascineerd door de oudheid. Voor hen is de geschiedenis een uitgestrekt, onbekend avontuur dat onderzocht moet worden. Als ze zich echter met huid en haar aan hun hobby's en interesses overleveren, riskeren ze daarmee hun vrienden en familie te verwaarlozen.

Op deze dag geborenen moeten ook oppassen zichzelf geen goddelijke status aan te meten. In plaats van een imago van onfeilbaarheid op te bouwen, zou het beter zijn als ze hun fouten toegaven en hun motivaties eens kritisch onder de loep namen. De meest ontwikkelde 22-augustus-mensen doen het goed in leidende posities, maar ook als collega's, deelnemers en partners en kunnen hun autoritaire neigingen goed intomen.

Gezondheid
Op 22 augustus geborenen zijn gefascineerd door het avontuur en kunnen zichzelf daardoor in gevaar brengen of ongelukken riskeren. Daarnaast houden ze van lekker eten; niets is te dol voor hun geoefende smaakpapillen. Als ze de wilskracht kunnen opbrengen om te kiezen voor meer graanproducten, verse groenten en fruit en minder vlees, vet en suiker; zullen ze zich energieker voelen. lichaamsbeweging zou een topprioriteit moeten zijn, daar dit er vaak bij inschiet. Ze moeten dus serieus pogen om tijd vrij te maken en te ontdekken welke vorm van lichaamsbeweging het geschiktst voor hen is, bijvoorbeeld wandelen, zwemmen, joggen enzovoort.

Advies:
Stel je open voor advies en suggesties. Tracht je geliefden of zakenpartners niet af te troeven. Anderen vinden je aardiger als je je zwakheden toegeeft; je hoeft je niet altijd zo stoer voor te doen.

Sterke kanten:
Fantasievol, geduldig en wereldwijs

Zwakke kanten:
Dominant, egoïstisch en star.

Meditatie:
Causaliteit is iets wat we aannemen, maar meestal kunnen we van twee gebeurtenissen alleen maar vaststellen dat de een op de ander volgt.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Leeuw-Maagd 23 augustus
De dag van levendige precisie

Op 23 augustus geborenen staan enigszins afstandelijk in het leven, waardoor ze een nogal koele indruk maken. Of dit te maken heeft met hun geringe interesse in alledaagse dingen of een gepreoccupeerdheid met hun eigen noden en behoeften,
ze komen op anderen vaak over als egoïstisch In werkelijkheid zijn ze niet zozeer egoïstisch als wel met zichzelf bezig en worden ze volledig opgeslokt door hun interesses en datgene wat ze in het leven willen bereiken.

Veel 23-augustus-mensen zijn goed in het verdienen van geld en het verzamelen van materiële bezittingen Maar in feite is hun behoefte anderen te leiden en richting te geven belangrijker voor hen. Op deze dag geborenen zijn meestal! doelgerichte, no-nonsense gedreven, intense persoonlijkheden. De manieren waarop ze hun doel bereiken zijn meestal recht door zee en op het botte af, maar wel effectief, en ze dulden daarbij geen hinder of tegenspraak; natuurlijk zijn niet alle 23-augustus-mensen zo irritant.

Dit betekent echter niet dat op deze dag geborenen erg gezellige mensen zijn Integendeel, ze doen hun werk en projecten liefst zo veel mogelijk alleen. In onderlinge relaties en hun werk eisen ze echter autonomie en ze zijn nogal agressief als het erom gaat hun zin door te zetten; hun houding is er doorgaans een van leven en laten leven, zolang zij zelf tenminte voldoende aan hun trekken komen.

Op deze dag geborenen zijn vaak technisch aangelegd. Ze zijn handig in het uitvinden hoe dingen werken, zijn goede klussets en tonen, bij wat ze ook doen, de nodige expertise en vakmanschap. Ze zijn in staat hun scherpe verstandelijke vermogens te focussen op de wereld van materie waarmee ze zo nauw verbonden zijn. Ze zijn echter nogal bezitterig als het om objecten of mensen gaat en moeten daarom leren minder heerszuchtig te zijn. Hun behoefte om vriendelijkheid en liefde te uiten vindt een uitlaat in de vorm van onbaatzuchtige daden, vooral omdat ze graag behulpzaam zijn in bepaalde situaties.

Deze mensen hebben, behalve vechtlust, een enorme hoeveelheid energie; ze deinzen zelden terug van een confrontatie. Vaak zien ze zichzelf als verdedigers van de zwakken en minder bedeelden, maar ze moeten niet al te enthousiast worden met dit beschermende gedrag. Het is essentieel dat op deze dag geborenen hun energie in de hand Ieren houden en op constructieve wijze leren gebruiken, hopelijk al tijdens hun pubertijd Ook kan hun agressie worden gesublimeerd in sportieve activiteiten en allerlei vormen van lichaamsbeweging. Hun hang naar opwinding kan 23-augustus-mensen in contact brengen met opwindende mensen, types met een vrije geest die hun wilde kant tonen, of solide individuen met wie ze zich kunnen ontspannen.

Gezondheid
Op 23 augustus geborenen kunnen kampen met diverse psychische moeilijkheden, meestal in de vorm van emotionele geremdheid. Vaak uiten ze hun gevoelens abrupt of in extreme gevallen klappen ze dicht en worden ze ongevoelig. Psychotherapie is in dat geval aan te bevelen. Soms reageren ze niet goed op te veel suiker; hoewel ze er vaak behoefte aan hebben. Met deze gevoeligheid plus potentiële voedselallergieën dient rekening te worden gehouden. Zoals gezegd is veel en geregelde lichaamsbeweging belangrijk voor deze intense mensen, vooral wedstrijdsporten die niet alleen voor de opwinding van de overwinning zorgen, maar hun ook de kans geeft te tonen dat ze sportieve verliezers zijn.

Advies:
Tracht begrip op te brengen voor de gevoelens van anderen maar ook voor je eigen diepste behoeften. Houd je agressieve neigingen in bedwang zonder dicht te klappen. Probeer onbaatzuchtig te geven. Verlies jezelf niet in materiële aangelegenheden.

Sterke kanten:
Intens, evenwichtig en technisch

Zwakke kanten:
Met zichzel bezig, afstandellijk en emotioneel geblokeerd.

Meditatie:
Gewoon aardig zijn kan voor een werkelijk ambitieus mens een grootse prestatie zijn.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Maagd 24 augustus
De dag van scherpzinnige observatie.

Op 24 augustus geborenen hebben de behoefte mysteries, die hun interesse wekken, te ontrafelen. Ze voelen zich aangetrokken tot alle duistere, onbegrepen, niet in kaart gebrachte gebieden van de menselijke kennis. Op deze dag geborenen zijn niet alleen geïnteresseerd in de menselijke conditie, maar verwerven ook gaandeweg objectieve praktische of theoretische kennis op het gebied van filosofie of wetenschap. In hun niet aflatend zoeken naar informatie en details die hen helpen zin aan het leven te geven en het te verrijken, gaan ze heel ver

Het ontrafelen van moeilijkheden is iets natuurlijks voor 24-augustus-mensen; ze zijn dol op allerlei soorten puzzels, paradoxen en raadsels. Te beweren dat ze zelf soms ook moeilijk te volgen zijn is een understatement. Soms verdwalen ze praktisch in een labyrint van gedachten, of een netwerk van ingewikkelde ideeën. Maar hoewel op deze dag geborenen moeilijk te vatten zijn, voelen ze zichzelf zelden verloren.

Helaas zijn 24-augustus-mensen zich er vaak niet van bewust dat zijzelf in feite even ingewikkeld in elkaar zitten als hun werk, onderzoeksgebieden of creaties; doorgaans zien ze, zichzelf als simpel en direct. Dit kan problemen opleveren voor hun naasten. Hun familieleden, vrienden en geliefden hebben vaak het gevoel in het duister te tasten naar hun motieven, werkelijke gevoelens en behoeften. Als men hen echter beticht van verwarring stichten, het bemoeilijken van iets of van het geven van ontwijkende antwoorden, reageren 24-augustus-mensen vaak met verbijstering en ontkenning.

Teneinde de waarheid bloot te leggen, is het mogelijk dat een 24-augustus-mens niet alleen spit in boeken en het menselijk karakter, maar ook Ietterlijk in de grond of het bos speurt, de hemel verkent en in de diepte van de oceaan de wonderen van de natuur ontdekt. Op vakantie doen 24-augustus-mensen niets liever dan dingen ontdekken die volledig nieuw voor hen zijn. Hun hobby's en soms ook hun carrière weerspiegelt vaak deze behoefte.

Op deze dag geborenen kunnen goede ouders zijn vanege hun enorme interesse in de ontwikkeling van hun kinderen. Niettemin moeten ze daarbij de privacy en ruimte die elk mens nodig heeft, respecteren. Dit betekent dat ze hun neiging het gedrag van hun kinderen te veel te analyseren, binnen de perken moeten houden en het leven van hun kroost niet moeten overstructureren
.
Het zou goed zijn als 24-augustus-mensen niet alleen hun eigen leven zo veel mogelijk zouden vereenvoudigen maar ook veel van de eindeloze ingewikkeldheden, die ze niet alleen ontdekken, maar zelf ook creëren. Tevens moeten ze proberen zich zo min mogelijk te bemoeien met het leven van de mensen om hen heen; hun relaties zullen opmerkelijk verbeteren als ze hun vrienden en geliefden af en toe hun eigen gang laten gaan.

Gezondheid
Sommige 24-augustus-mensen zijn zwartkijkers en maken zich zorgen over elk detail van hun anatomie of psyche. Hierdoor kunnen ze in paniek raken bij de geringste afwijking. Voor hun dierbaren kan het moeilijk zijn als ze over diens gezondheid net zo obsessief bezorgd zijn. Het is essentieel dat op deze dag geborenen leren zich te ontspannen en zich niet zo veel zorgen te maken over gezondheidsaangelegenheden. Proberen te genieten van een goede maaltijd is beter is dan eindeloos getob over wat wel en niet goed is om te eten. Ook hebben deze mensen voldoende slaap en ontspanning nodig. Al leen lichte vormen van lichaamsbeweging zijn aan te bevelen.

Advies:
Tob niet over kleinigheden. Laat dingen af en toe op hun beloop. Je observaties worden niet al tijd gewaardeerd. Volg vaker je hart, maar respecteer daarbij de wensen van anderen. Sommige geheimen kunnen onontdekt blijven.

Sterke kanten:
Onderzoekend, opmerkzaam en degelijk.

Zwakke kanten:
Overanalystisch, verstikkend en duister.

Meditatie:
Onze vrienden uit het dierenrijk zijn vaak de beste dansers en musici.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Maagd 25 augustus
De dag van de onbeschaamde extravert.

Op 25 augustus geborenen hebben een onweerstaanbare behoefte zichzelf bloot te geven, zowel in het openbaar als privé. Ze kunnen jarenlang geheimen met zich meedragen, dan ineens deze plotseling onthullen en er zelfs mee pronken in het openbaar. De meeste 25-augustus-mensen zijn van nature exhibitionistisch, maar kunnen ook bijzonder gereserveerd zijn als hun dat uitkomt.

Hoewel ze doorgaans gezegend zijn met een actieve intelligentie, zijn ze ook heel lichamelijk; seksueel zowel als emotioneel zijn ze vaak verbazend vroeg rijp. Op deze dag geborenen zijn niet bang hun wensen op een dramatische manier kenbaar te maken en vooral als een 25-augustus-vrouw haar zinnen op een man heeft gezet, is ze daar niet makkelijk vanaf te brengen. Zowel mannen als vrouwen, geboren op deze dag, weten hoe ze hun beste eigenschappen kunnen gebruiken om een eventuele partner voor zich te winnen, met hun schoonheid, hersens of persoonlijkheid.

Soms echter, door een verborgen minderwaardigheidscomplex vanwege hun achtergrond of intellectuele, dan wel maatschappelijke achterstand, zullen 25-augustus-mensen de nadruk leggen op hun lichamelijke kwaliteiten of aantrekkelijke uiterlijk om hun ingebeelde verstandelijke tekortkomingen te compenseren. Vandaar dat deze dag nogal wat vamps en playboys telt.

Niettemin ligt de werkelijke kracht van 25-augustus-mensen meestal op het verstandelijke vlak, en hoe sneller ze zich dit realiseren, hoe beter. Hoe minder ze zich richten op hun fysieke aspecten, hoe beter ze in staat zullen zijn tot een realistische carrièrekeuze te komen en hoe duidelijker hun zelfbeeld zal zijn. Het conflict tussen hun verstandelijke en fysieke kant is niettemin vaak het steeds terugkerende, centrale probleem in het leven van op deze dag geborenen. Zo hebben 25-augustus-mensen er bijvoorbeeld grote behoefte aan bewonderd te worden om hun lichamelijke en verstandelijke kwaliteiten, iets wat soms moeilijk ligt vanwege de stereotiepe opvatting: 'hoe knapper het uiterlijk, hoe minder hersens' en vice versa.

Op deze dag geborenen weten hoe ze hun charme kunnen gebruiken om de aandacht te trekken van mensen die ze bewonderen. Daarnaast moeten ze, los van de goedkeuring van anderen, een gevoel van eigenwaarde trachten te ontwikkelen als ze verder willen komen in het leven. Zo niet, dan kunnen ze geplaagd worden door eindeloze liefdesaffaires, instabiele relaties en allerlei andere emotionele afleidingsmanoeuvres.

Belangrijk is dat 25-augustus-mensen hun werkelijke talenten ontdekken, deze ontwikkelen en de moed hebben om, zo nodig, hun eigen weg te gaan. Als verliefd worden een zelfdestructief patroon wordt, moeten op deze dag geborenen de eerstvolgende keer dat dit weer dreigt te gebeuren, beschouwen als een mogelijkheid om in te zien hoe ze zichzelf voor de gek houden.

Gezondheid
Door hun extraverte aard moeten geborenen op 25 augustus oppassen voor geweld en seksueel overdraagbare ziekten. Belangrijk is. dat ze de consequenties van hun daden inzien, niet alleen met betrekking tot hun gezondheid maar ook ten opzichte van hun familie. Op 25 augustus geborenen die hun hersenen en wilskracht gebruiken. zullen de zin inzien van een gezonde leefstijl. zo niet. dan kunnen ze daar zowel lichamelijk als psychisch onder lijden. Een dieet met zo min mogelijk vlees, dierlijke en andere vetten en voldoende groente en fruit helpt tegen gewichtsproblemen. Geregelde seks met een vaste partner doet hun goed.

Advies:
Je bent als mens waardevol. Tracht niet altijd de goedkeuring van anderen te krijgen. Leer jezelf beter kennen. Houd je van jezelf? Zo niet, werk er dan aan.

Sterke kanten:
Flamboyant, sexy en energiek.

Zwakke kanten:
Behoeftig en onzeker.

Meditatie:
Herhaaldelijk verliefd worden kan duiden op iemands onvermogen om van zichzelf te houden.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Maagd 26 augustus
De dag van de behulpzame partner

Op 26 augustus geborenen ambiëren zelden een hoge positie in een zaak, familie of in de maatschappij en werken liever samen met anderen voor een gemeenschappelijk doel. Daarbij komt dat 26-augustus-mensen vaak emotioneel gebonden
zijn aan een sterker, meer naar buiten gericht individu, zoals een broer of zus, partner of vriend, die de aandacht opeist.
Daardoor moeten 26-augustus-mensen soms hun best doen om aandacht te krijgen. Hoewel ze zich bewust zijn van hun eigen waarde, is de buitenwereld niet altijd even snel om die te erkennen. Als geborenen op deze dag tevreden zijn met een ondersteunende rol of geduldig kunnen afwachten tot het hun tijd is om de leiding op zich te nemen, kunnen ze gelukkig en productief zijn; zo niet, dan kunnen ze gefrustreerd raken en tot weinig komen.

Op deze dag geborenen die in hun eentje werken, lijken soms eenzaam en geïsoleerd. Het is waar dat sommige 26-augustus-mensen worden beheerst door gevoelens van zelfmedelijden en uiterst gevoelig zijn voor allerlei vormen van negativiteit of afwijzing. Als deze individuen echter over een sterke wil beschikken en hun leefwijze jarenlang volhouden, of ze
daar wel of niet voor beloond worden, kunnen ze zonder klagen een stabiel bestaan leiden.

Deze mensen zijn vaak uitstekende ouders, daar ze het belang inzien van structuur en overzichtelijkheid in het leven van hun kinderen. Degenen van hen met weinig ambitie stellen meestal geen onmogelijk hoge eisen aan hun kinderen. Als ze echter gefrustreerd zijn door gebrek aan talent of erkenning in hun eigen carrière, moeten ze oppassen dat ze hun eigen, meer getalenteerde kinderen niet opzadelen met de last van hun eigen onverwezenlijkte dromen en hen niet te veel onder druk zetten.

Veel 26-augustus-mensen werken graag achter de schermen en kunnen, in sommige gevallen, de drijvende kracht zijn achter een bekende persoonlijkheid of groepering. Het zijn niet alleen teamspelers, maar ook vinden ze het meestal beter om onzichtbaar en anoniem te blijven dan zich op te winden over een gebrek aan aandacht; in hun ogen genieten ze van een weelde aan vrijheid en kunnen ze hun werk doen zonder dat hun ego hen daarbij in de weg staat. Zulke toegewijde mensen zijn vaak hun gewicht in goud waard voor een familie of bedrijf.

Vroeg of laat (vaak als ze in de vijftig of zestig zijn) kunnen deze mensen zich afvragen: 'En ik dan, wat schiet ik ermee op?', of: 'Mijn God, wat is er gebeurd met mijn leven? Tegen die tijd zijn ze prima in staat om de brui te geven aan hun onzelfzuchtige activiteiten en een heel nieuwe weg in te slaan. Hoewel dit als een schok kan komen voor hen die afhankelijk van hen zijn of degenen die dat als vanzelfsprekend beschouwden, menen 26-augustus- mensen meestal dat ze hun hervonden vrijheid verdienen en voelen ze zich allerminst schuldig over deze verandering.

Gezondheid:
Op 26 augustus geborenen moeten oppassen lichamelijke symptomen van ziekten niet te negeren. Hoewel ze meestal verstandige keuzen maken, kan angst hen ervan weerhouden medische of psychische hulp te zoeken. Hoewel ze veel aandacht besteden aan de gezondheid van familie en vrienden, negeren ze vaak hun eigen welzijn. Een oplettend en behulpzaam familielid of collega kan waardevol zijn door hen te attenderen op hun symptomen. Deze van nature ordelijke mensen hebben meestal gezonde, regelmatige slaappatronen, eetgewoonten en lichaamsbewegingroutines. Om hun culinaire horizon te verbreden zouden ze kunnen experimenteren met nieuwe gerechten, in plaats van genoegen te nemen met fantasieloze kost.

Advies:
Te tolerant zijn is niet altijd goed. Leer voor jezelf op te komen; wees sterk en sta op je rechten voor het werk dat je doet. Leef niet bij de gratie anderen; neem zelf ook eens het initiatief.

Sterke kanten:
Onafhankelijk, tolerant en coöperatief

Zwakke kanten:
Passief, verdringend en opofferend

Meditatie:
Twee gelijktijdig waarneembare vormen op een schilderij creëren een soort ritme.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Maagd 27 augustus
De dag van maatschappelijke idealen

Wat hun maatschappelijke positie ook is, op 27 augustus geborenen hebben de neiging zich te identificeren met de gewone man, de underdog en de vertrapten. Ze zijn zich pijnlijk bewust van de tekortkomingen van deze werelden vragen zich constant af hoe ze daar verbetering in kunnen brengen. Hoe onzelfzuchtig hun idealen ook zijn, de meeste op deze dag geborenen hebben een persoonlijke interesse in de bewondering of adoratie van degenen die ze koesteren of verdedigen.

Op 27 augustus geborenen lopen uiteen van intellectuelen die het om bepaalde principes te doen is, tot meer pragmatische types die gericht zijn op tastbare verbeteringen in het leven om hen heen. Beide types gaat de mens en zijn behoeften het meest ter harte, zowel in materieel als spiritueel opzicht. Ze lopen dan ook hetzelfde gevaar, namelijk in hun strijd tegen de tekortkomingen van de samenleving gefrustreerd en negatief ingesteld te raken.

Veel 27-augustus-mensen hebben het gevoel nodig onmisbaar te zijn voor het welzijn van hun familie of sociale groepering. Ze kunnen niet tegen het idee dat bepaalde dingen ook zonder hen vlekkeloos verlopen. Meer ontwikkelde op deze dag geborenen creëren een steeds groter vermogen tot onbaatzuchtig geven en vragen daar weinig of niets voor terug.

Voor 27-augustus-mensen is maatschappelijke betrokkenheid zo fundamenteel, dat ze zelden in staat zijn een carrière op te bouwen in isolement, macht te verwerven zonder meer of rijkdom te vergaren. Een overmatige hang naar macht leidt bij op deze dag geborenen meestal tot een zenuwinstorting en frustraties. Het is essentieel dat zulke 27-augustus-mensen beseffen hoe nauw hun lot verbonden is met dat van hun medemensen en dat ze hun opmerkelijke maatschappelijke vaardigheden daarvoor kunnen gebruiken.

Sommige 27-augustus-mensen zijn in hun jeugd geconfronteerd met de harde realiteit van het leven en verdringen of negeren daardoor soms hun idealistische aard opdat niemand erachter komt hoe idealistisch ze eigenlijk zijn. Hoewel zo iemand geen illusies heeft over de goedheid van anderen en soms heel cynisch kan zijn over het mensdom, weet die persoon niettemin van zichzelf dat hij/zij een fatsoenlijk mens is, waardoor diegene uiteindelijk toch op een pragmatische manier in staat is bij te dragen aan het welzijn van anderen.

Deze dag houdt de belofte in van grote spirituele evolutie en groei, maar een even groot gevaar om toe te geven aan egoïstische verleidingen. De keuze is aan de 27-augustus-mens zelf. Op deze dag geborenen die last hebben van depressies en negatieve gedachten -zogenaamde realisten die in feite pessimist zijn -, doen er goed aan hun mouwen op te stropen en mee te werken aan het gezamenlijk welzijn van hun familie en vrienden. Zich aansluiten bij een vereniging of instantie die zich bezighoudt met het welzijn van de gemeenschap is bijzonder aan te bevelen voor hen, zodat ze zich bewust worden van hun menselijke vermogens.

Gezondheid
Op deze dag geborenen zijn vaak absoluut niet geïnteresseerd in hun eigen gezondheid of uiterlijk. Erger nog, ze putten zichzelf uit door te veel voor anderen te doen. Als ze zich niet gewaardeerd voelen, moeten ze oppassen voor depressies; die kunnen plotseling opduiken, bijvoorbeeld als kinderen opgroeien en 27-augustus-ouders het gevoel hebben overbodig te zijn. Voor dat soort op deze dag geborenen houdt een goede gezondheid direct verband met de stabiliteit van hun eigen innerlijke spirituele en religieuze waarden, maar uiteraard ook met gezonde eet- en slaapgewoonten en voldoende lichaamsbeweging. Bij depressies kunnen ze alcohol beter vermijden.

Advies:
Blijf niet steken in je eigen problemen. De energie die je put uit het helpen van anderen. zal je leven verlichten en je helpen je plaats in de samenleving te vinden. Laat je ideeën en creativiteit niet afremmen door vastgeroeste opvattingen.

Sterke kanten:
Maatschappelijk bewust, zorgzaam en idealistisch.

Zwakke kanten:
Te betrokken, depressief en gestrest.


Meditatie:
Alles houdt verband met elkaar

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Maagd 28 augustus
De dag van de taal.

Op 28 augustus geborenen zijn meesters op het gebied van taal. Normaal gesproken slaat dat op het geschreven zowel als het gesproken woord en de meesten van hen zijn daar goed in. In bredere zin houdt dit echter verband met de eigen taal
die spreekt uit. bijvoorbeeld. technisch vakmanschap; op deze dag geborenen die minder verbaal georiënteerd zijn beheersen meestal de technische aspecten van hun vak tot in het kleinste detail. Daarnaast zijn 28-augustus-mensen overtuigend, wat ze zeggen stemt anderen vaak tot nadenken of bewondering voor datgene wat ze doen en soms tot instemming daarmee.

Deze mensen zijn gevatte sprekers en niet alleen goed in hun redenaties maar ook in het manipuleren van bepaalde concepten. Hun argumenten zijn soms zo waterdicht dat er weinig tegenin valt te brengen. Op deze dag geborenen vermijden meestal hoogdravend taalgebruik of pretentieuze technieken zonder meer; voor hen is technische beheersing zinloos, tenzij die ten goede komt aan een zaak of idee die, naar hun mening. de moeite waard is. De bedoeling van 28-augustus-mensen is om door het gebruik van theoretische vaardigheid hun ideeën te verhelderen en daarmee anderen zo nodig. te overtuigen van hun zienswijze.

Soms kunnen 28-augustus-mensen anderen overweldigen met de overtuigingskracht van hun kennis en ideeën. die vaak diepgaand zijn en veelzijdig. Ook kunnen ze hun redenaties staven met voldoende feiten. Vaak echter zijn ze zo van hun gelijk overtuigd dat ze hun gehoor en de behoeften en wensen daarvan verkeerd inschatten; vandaar dat familie, vrienden en het grote publiek het soms met hen eens zijn tijdens een discussie. maar later van gedachten veranderen, of erger nog, de hele zaak vergeten.

Op 28 augustus geborenen die hun intellectuele vermogens niet voldoende hebben ontwikkeld. misschien door hun opvoeding of een te vroege carrièrekeuze. kunnen zich van hun talent voor woordgebruik en ideeën bewust worden door lezen en studie. Veel op deze dag geborenen hebben eveneens aanleg voor vreemde talen.

Het is een natuurlijke zaak dat familie en vrienden 28-augustus-mensen om advies vragen; op deze dag geborenen zijn vaak goede raadgevers, geestelijken, maatschappelijk werkers, politici en dergelijke. Vandaar dat het verantwoordelijkheidsgevoel van een 28-augustus-mens ten opzichte van familie of de samenleving. groot is en ze voorzichtig moeten zijn ; de problemen van anderen niet verkeerd te beïnvloeden met hun uitgesproken mening. Onscrupuleuze individuen die op deze dag zijn geboren. kunnen uitstekende bedriegers, leugenaars en oplichters zijn en op een destructieve manier zeer overtuigend.

Het is belangrijk dat 28-augustus-mensen hun adviezen niet alleen aan anderen geven, maar ze ook zelf ter harte te nemen. dat ze niet te puriteins worden en bepaalde vormen van plezier afwijzen door hun eigen, rigide. intolerante houding en zich beter wat flexibeler kunnen opstellen en rekening houden met de gevoelens van anderen.

Gezondheid
Op 28 augustus geborenen houden er doorgaans vele theorieën op na over gezondheid waardoor ze niet erg openstaan voor advies en andermans raad niet gemakkelijk opvolgen, maar eerder een bron van kennis zijn voor familie en vrienden.Als op deze dag geborenen geïnteresseerd zijn in voedsel en de bereiding ervan, kunnen hun naasten daar profijt van hebben, omdat koken en de keuze van voedsel doorgaans gebaseerd zijn op een fundamentele kennis van voeding. Lange wandelingen doen deze mensen goed vanwege het bekende verband tussen nadenken en bewegen. Plezier in seks kan puriteinse neigingen de kop indrukken.

Advies:
Denk niet dat jouw antwoord het enige juiste is, leer te luisteren naar de mening van anderen. Kom niet aan met eindeloze feiten en voorbeelden als je daarmee het grote beeld uit het oog verliest. Blijf op het rechte pad.

Sterke kanten:
Overtuigens, welbespraakt en intellectueel.

Zwakke kanten:
Onbuigzaam, puriteins en intolerant.

Meditatie:
Witgensteins openingszin "De wereld is een feit" is een uitgangspunt.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Maagd 29 augustus
De dag van gestructureerde actie.

Op 29 augustus geborenen hebben bovenal een afschuw van chaos, vandaar dat ze in hun werk structuur en helderheid nastreven. Dit betekent absoluut niet dat ze star zijn of saai. Integendeel ze zijn actiegericht, maar ondanks hun gedrevenheid uiten ze zich op een ordelijke en georganiseerde manier.
Improvisatie is een steeds terugkerend thema in het leven van 29-augustus-mensen. Dit betekent niet alleen dat ze zelden met hun handen in het haar zitten, maar ook dat ze voor een probleem ter plekke nieuwe oplossingen bedenken. In dit opzicht zijn het positieve denkers en doeners, steeds op zoek naar een efficiënter, eleganter of consequenter functioneren.

Op deze dag geborenen liggen echter vaak overhoop met hun gevoelens; emotioneel als ze zijn, is hun privé-leven vaak een chaos. Typisch voor 29-augustus-mensen is dat ze enorm hun best doen hun publieke leven (vaak bijzonder succesvol) en hun privé-leven (doorgaans tumultueus) gescheiden te houden, maar dat dit onafwendbaar uit de hand loopt als ze zich laten leiden door hun emoties, waardoor ze behoorlijk in de problemen kunnen komen. Soms lijkt het erop dat 29-augustus-mensen zich beter alleen op hun werk kunnen concentreren en hun privé-leven maar moeten vergeten, maar hun behoefte aan familie, vrienden en een liefhebbende partner is bijzonder groot. Weinig sociaal als ze zijn, is het belangrijk dat ze, tegenover hun dierbaren, in staat zijn hun liefde op een intieme manier te uiten. Dit is waar de conflicten beginnen vaak worden ze verscheurd tussen enerzijds hun werk en anderzijds hun behoefte aan een bevredigend privé-leven.

Een groot probleem voor naasten of partners van 29-augustus-mensen is, dat ze soms te weinig aandacht krijgen en zich daardoor nogal eenzaam kunnen voelen. In dat geval werkt een direct beroep op hun gevoelens meestal het best. Op deze dag geborenen zijn doorgaans heel lichamelijk ingesteld, seks is bijzonder belangrijk voor hen evenals andere lichamelijke uitingsvormen. Door hun emotionele inslag zijn het vaak opwindende, maar zelden de meest betrouwbare partners.

Vaak zijn 29-augustus-mensen slecht opgewassen tegen te veel stress. Ze zijn geneigd te vluchten in alcohol of andere verdovende middelen. Andere op deze dag geborenen kunnen hun toevlucht nemen tot bizarre gewoonten en fantasieën, of omgaan met vreemde mensen, als een soort uitlaatklep voor hun frustraties. Verscheurd door de eisen die de buitenwereld en hun privé-leven aan hen stellen, kiezen 29-augustus-mensen soms voor deze 'derde' mogelijkheid, die natuurlijk geen oplossing is, maar wel een steeds grotere rol kan gaan spelen in hun leven. Uiteindelijk leidt dit tot tragedie en desintegratie. Als op deze dag geborenen echter greep kunnen krijgen op de vele afzonderlijke eisen van hun intense openbare leven en hun privé-bestaan en deze op een creatieve wijze met elkaar weten te verwennen, kunnen ze succesvol zijn als mens. Improvisatie en aanpassingsvermogen zijn hiervoor de sleutels.

Gezondheid
Door hun gevoelige zenuwen hebben deze mensen de neiging bij stress te vluchten in verslavende middelen. Ook verslaving aan seks en liefde is gevaarlijk daar dit misschien tijdelijk kalmeert maar later kan leiden tot emotionele desintegratie. Hun hersens gebruiken en orde scheppen in hun emotionele chaos. kan leiden tot geluk en voorspoed. Anders opgepast! Hoewel dit vaak hun lot is, verafschuwen ze een chaotisch privé-leven. Daarom moeten ze leren hun leefstijl en leven te nemen zoals het is, in plaats van negatieve kritiek te uiten of hun problemen te ontvluchten. Gevarieerd en lekker eten kan een gevoel van welzijn en stabiliteit geven en is een effectieve afweer tegen potentiële verslavingen.

Advies:
Leer jezelf kennen en van jezelf houden. Neem het leven zoals het is. Leer makkelijk "te switchen van werk naar privé leven; eis niet het onmogelijke van jezelf. Ga er geregeld tussenuit met dierbaren.

Sterke kanten:
Meegaand, fantasievol en gestructureerd

Zwakke kanten:
Vluchtgedrag, behoevend en instabiel/

Meditatie:
Zoals gezegd is: "We hebben de vijand ontmoet en we zijn het zelf".

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
  Dit onderwerp heeft 8 pagina's: 1  2  3  4  5  6  7  8   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS