Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Muziek » Algemeen » Offensief muziekindustrie tegen 'winkeldieven'

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Offensief muziekindustrie tegen 'winkeldieven'
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
De RIAA, waarin de muziekindustrie zich verzamelt, jaagt gebruikers van muziekruildiensten de stuipen op het lijf met een verklaring dat ze een grootscheepse klopjacht opent op degenen die illegaal uitwisselen. 'Duizenden rechtszaken' zullen volgen.

In een uitgebreide verklaring zegt de RIAA dat ze op ruildiensten namen en IP-nummers zal verzamelen van internetaanbieders (ISP's) en zal eisen dat deze de namen van overtreders verschaft. De RIAA zegt klaar te zijn voor 'duizenden rechtszaken', waarvan de eerste in augustus kunnen beginnen. Onder de Digital Millennium Copyright Act (DMCA) zijn ISP's verplicht om data van hun abonnees te verstrekken indien de RIAA bewijzen heeft dat ze auteursrechten schenden.

De RIAA zegt niet direct de tientallen miljoenen gebruikers als doelwit te wijzen, maar om te beginnen degenen die de meeste muziek beschikbaar stellen. De organisatie vindt de actie net zo gerechtvaardigd als optreden tegen winkeldieven, wat in Nederland hedentendage herkenning teweeg moet brengen.

Onder de verklaring noemt de RIAA, die zich gesteund weet door bonden van liedjesschrijvers, componisten en artiesten, de namen van een aantal componisten en musici, waaronder die van Shakira, Missy Elliott, Peter Gabriel, Richard Carpenter. Ze spreken in verschillende toonaarden van verlies van hun boterham en diefstal. In geen enkele verklaring staat dat de cd-prijzen wellicht te hoog zijn.

De RIAA geeft nog een (korte) toelichting op de jacht en een heldere vraag en antwoord met een verwijzing naar de vele online winkels voor legale muziek, zoals van Apple, Real en WindowsMedia, plus nog een aparte opsomming van deze bedrijven.

Ook schrijft de RIAA over de gepleegde inspanningen om het publiek voor te lichten dat ze illegaal ruilt via de Kazaa's en de cijfers over 'piraterij'. Daarin staat ook dat Kazaa elke minuut er 270 nieuwe leden bij krijgt, tot totaal ruim 230 miljoen.

Onder meer en Wall Street Journal (betaalde toegang) schrijven erover, benevens nog bijna 250 andere publicaties op internet. USA Today plaatste voor haar lezers een vraag en antwoord zodat ze weten of ze illegaal ruilen en nu gevaar lopen.

In een aantal verslagen ligt er de nadruk op dat de RIAA reeds met deze grootschalige publiciteit effect hoopt te bereiken, door aanbieders van muziek bang te maken zodat de ruil wordt verlamd.

Ook wordt gewag gemaakt dat de RIAA haar eigen klanten tegen zich in het harnas jaagt. Een kopersstaking hiertegen, om de muziekindustire te dwingen om wat aan de hoge prijzen van muziek te doen, wordt echter niet plausibel geacht.

Fred von Lohmann, jurist van de Electronic Frontier Foundation (EFF) zegt dat de RIAA met haar actie uiteindelijk het uitwisselen van muziek niet kan tegengaan, want dat gebruikers hun toevlucht zullen nemen tot meer besloten systemen en betere technologie waarmee ze niet te traceren zijn.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS