Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Cafe » Liefde » Ovulerende vrouw ziet overal lelijkerds

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Ovulerende vrouw ziet overal lelijkerds
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Vrouwen roddelen tijdens hun ovulatie meer over andere vrouwen. Die conclusie is volgens seksuologen onvermijdelijk, nu duidelijk is dat vrouwen die in hun vruchtbare periode zitten andere vrouwen lelijker vinden.

Geroddel in het damestoilet, kwaadspraak door de telefoon en gesmiespel achter andermans rug. Een deel ervan kan misschien biologisch worden verklaard, denkt de Canadese psychologe Maryanne Fisher. Eenmaal per maand blijken vrouwen namelijk het uiterlijk van andere vrouwen opeens veel lager aan te slaan: tijdens de eisprong.

Fisher vroeg 57 vrouwen en 47 mannen het uiterlijk te beoordelen van een aantal mannen- en vrouwengezichten. Terwijl de mannen het min of meer eens waren over welke gezichten ze lelijk of mooi vonden, waren de vrouwen minder eensgezind. Hun oordeel bleek af te hangen van hun cyclus. Het verband dat Fisher vond is zwak, maar wel significant: wie tijdens de proef net in haar vruchtbare periode zat, was geneigd de vrouwengezichten lelijker te vinden.

In het dagelijks leven kan dat zich uiten in kwaadsprekerij over andere vrouwen, vermoedt Fisher. Het moet haast wel een strategie zijn om aan de man te komen. Volgens Fisher dringt een vrouw die het uiterlijk van andere vrouwen afkat zichzelf naar voren. Zoals de onderzoekster het verwoordt tegenover de nieuwsdienst van het Britse blad New Scientist: “In plaats van te zeggen: ‘Ik sla dat mens in elkaar omdat ze naar je keek’, zegt ze: ‘Moet je kijken wat een dikke enkels zij heeft!’”

Of misschien praten de vruchtbare vrouwen zichzelf gewoon moed in, oppert Fisher. Door haar concurrentes omlaag te halen, zou ze zich zelfverzekerder gaan voelen. Fisher wijst erop dat vrouwen wél moet oppassen hoe ver ze daarin gaan: geen man zit te wachten op een kijvende roddeltante.

Fisher kan rekenen op bijval van diverse experts, die spreken van ‘een erg interessante vondst’. Kritiek is er ook. Niet alleen is het verband dat Fisher aan het licht brengt statistisch gezien nogal zwak, het is ook denkbaar dat er iets heel anders aan de hand is. Eerder onderzoek wees uit dat ovulerende vrouwen zichzelf aantrekkelijker vinden. Misschien is het feit dat ze andere vrouwen lelijk vinden daarvan gewoon de keerzijde.

Een andere, bizarre mogelijkheid: misschien heeft de ovulerende vrouw gelíjk. Tijdens haar vruchtbare fase ondergaat een vrouw namelijk allerlei kleine fysieke veranderingen ondergaat, veroorzaakt door haar gewijzigde hormoonspiegel. Haar lippen en borsten worden iets voller, en haar lippen veranderen een beetje van kleur. “Misschien hebben die vrouwen dus aantoonbaar gelijk als ze andere vrouwen lelijker vinden,” zegt Ben Jones, een Engelse onderzoeker.

Vrouwen krijgen tijdens de eisprong niet alleen een ander beeld van andere vrouwen. Eerder onderzoek wijst uit dat vrouwen op het hoogtepunt van hun cyclus ook mannen anders gaan beoordelen. Rond de eisprong vallen vrouwen vooral op machoachtige, erg mannelijke types.

Ook daar hebben de vrouwen een punt. Hoekige, mannelijke gelaatstrekken duiden namelijk op een goed functionerend immuunsysteem. Als het op het krijgen van kinderen aankomt, heeft een vrouw aan zo'n man het meest.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS