Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Cafe » De Kroeg » Jongeren verdwijnen in riool Brunssum

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Jongeren verdwijnen in riool Brunssum
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Jongeren verdwijnen in riool Brunssum

Zes tieners tussen de veertien en twintig jaar uit het Limburgse Brunssum hebben gisteravond voor enorm veel paniek gezorgd toen zij aan de Pastoor Hagenstraat in het ondergrondse rioolstelsel waren gekropen.

Het zestal had met gereedschap een putrand ontzet en vervolgens het loodzware riooideksel opengeklapt. Vervolgens zijn ze een voor een in het kilometerslange buizenstelsel afgedaald. In het riool, met een diameter van 1,25 meter, hebben ze daarna een wandeling van enkele honderden meters gemaakt totdat ze bij het open gedeelte, een overstort aan de Rode Beek, weer naar buiten waren geklommen.

Een aantal omwonenden in de straat, dat gestommel en geluiden had gehoord, waarschuwde de politie. Die sloeg groot alarm waarna hulpdiensten van brandweer, GGD en gemeentewerken snel ter plaatse waren. Een rioolspecialist van de gemeentelijke dienst openbare werken slaagde er door te roepen in een van de jongens te bereiken. Die vertelde dat zijn vijf kameraden al verder het gangenstelsel waren ingelopen.

Omdat het vermoeden bestond dat de overige vijf tieners vanwege de aanwezigheid van rioolgassen in levensgevaar verkeerden, zijn brandweerlieden met speciale uitrusting het riool ingegaan. Die troffen de jongens niet meer aan. Op basis van tekeningen werden diverse punten van het rioolstelsel gecontroleerd.

De andere vijf tieners bleken intussen bij de plaatselijke beek het riool te hebben verlaten en waren nietsvermoedend naar huis gelopen.

Na een speurtocht in de Brunssemse wijk Rozengaard werden de tieners alsnog door de politie aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Daar verklaarde het zestal dat ze uit baldadigheid naar beneden waren geklommen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS