Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Wetenschap » Vreemd schedelachtig object bij Opportunity

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Vreemd schedelachtig object bij Opportunity
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
In de nieuwe panoramafoto van de Marsrover Opportunity, is een vreemd object te zien dat veel weg heeft van een gefossiliseerde schedel van een geitachtig wezen. Hier wees een Fok!ker op op het forum.

Het object bevindt zich middenrechts in de foto, en het lijkt op een steen met twee hoornachtige uitsteeksels. Ook lijkt er nog iets als tanden aan te zitten. Er is duidelijk een schaduw te zien die door een uitstekende hoorn veroorzaakt wordt. Op onderstaande afbeelding is te zien waar het object ligt. Het contrast in de uitvergroting is voor de duidelijkheid verhoogd:
 -

Het object toont een grote gelijkenis met een gefossiliseerde schedel van een geit. De onderste foto toont een gefossiliseerde schedel van 20 miljoen jaar oud, gevonden in China:
 -

Het gebied waar de Opportunity geland is heet Meridiani Planum, en is rijk aan het mineraal hematiet, dat normaal geproken alleen ontstaat in waterrijke gebieden. Sedimentlaagjes in de achterliggende rotsen kunnen ook duiden op wateractiviteit in het verleden. Over wat het schedelachtige object werkelijk is, is nog geen uitspraak gedaan.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
"NASA deed geheim onderzoek schedelobject"

Nadat de NASA beschuldigd werd van het niet correct weergeven van de kleuren op Mars, beschuldigen NASA-sceptici de NASA er van bewijs voor organisch leven achter te houden. Ze hebben deze beschuldigingen gebaseerd op foto's van de Marsrover Opportunity die door de NASA zelf zijn uitgegeven.

De NASA-sceptici zeggen nu, dat er een merkwaardig object met twee hoornachtige uitsteeksels te zien is op de foto, en dat de NASA dit object tegen het publiek hier niets over zegt, maar intussen wel onderzoek naar dit object gedaan heeft. Ze baseren dit op foto's die de Marsrover gemaakt heeft.

Op de onderstaande afbeelding is het traject afgelegd waar de rover is langs gereden. De rover nadert hierbij een merkwaardig object, wat in de panoramafoto duidelijk een 3D-object met twee hoornachtige uitsteeksels is. Het object is op onderstaande foto ingezoomd. De pijl geeft aan waar de rover langsgereden is.

 -

Op de volgende afbeelding is de uitgestrekte robotarm van de rover te zien, ongeveer op de positie waar het merkwaardige object ligt. Het object zelf is op de foto niet te zien, wellicht omdat deze zich nog naast de rover bevindt, of vlak voor de camera in de robotarm.
 -

De volgende foto is vanuit de achterkant van de rover genomen. De sporen die de wielen hebben achtergelaten, laten zien dat de rover op de plek waar het merkwaardige object lag, bepaalde draaiingen heeft uitgevoerd, wellicht om met de robotarm het object beter te kunnen bereiken, aldus NASA-sceptici. De NASA zegt dat de rover hier "testdraaiingen" heeft uitgevoerd.
 -

Op de onderstaande foto heeft de rover het geplande rotsgebied bereikt. In de foto is een deel van de foto helemaal bovenaan te zien, waaruit blijkt dat de rover inderdaad langs het merkwaardige object gereden moet zijn:
 -

Eerder beschuldigden sceptici de NASA ervan de ware kleuren van Mars te verbergen. Ze baseerden dit op foto's van de Hubble telescoop die een blauwe atmosfeer toont. Ook zijn er blauwe kleuren op de Marsrover die rood weergegeven worden. Sceptici zeggen dat de NASA opzettelijk het infrarood kanaal gebruikt in plaats van het rood-kanaal bij de gereleasde foto's. Door het gebruik van het infrarode kanaal in plaats van het rode kanaal, zijn de kleuren groen en blauw niet correct weergegeven, waardoor eventueel groen op de planeet niet zichtbaar is, en de lucht een rode tint krijgt in plaats van een, volgens hen, blauwe.

De NASA heeft het merkwaardige object in zijn geheel niet genoemd, noch een verklaring gegeven voor de aanwezigheid hiervan op de panoramafoto. De foto's zijn terug te vinden in het Marsrover foto-archief. http://www.jpl.nasa.gov/mer2004/rover-images/images.html

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS