Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Muziek » Algemeen » Napster is Apple te snel af in Europa

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Napster is Apple te snel af in Europa
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Wat Apple nog niet is gelukt, heeft Napster wel voor elkaar gekregen. De online muziekdienst is deze week in Europa van start gegaan.

Groot-Brittannië heeft de Europese primeur. Hier is donderdag Napster online gegaan, de betaalde muziekdienst die eerder al in de VS het licht zag. Eigenaar Roxio is hiermee zijn belofte nagekomen dat de dienst voor het eind van de zomer beschikbaar zou zijn.

Voor Napster 2.0 (de legale versie van de gratis oer-Napster) heeft Roxio in Engeland afspraken weten te maken met de vijf grote platenmaatschappijen (Sony, BMG, EMI, Universal en Warner) plus de independent AIM. In totaal omvat de catalogus op dit moment mee dan 500.000 songs. Verder is een samenwerking aangegaan met elektronicaketen Dixons.

Napster is alleen geschikt voor Windows. Er wordt gebruik gemaakt van Microsofts wma-technologie, inclusief digital rights management voor het beheer van de liedjes. Duidelijk is dat de dienst een stuk duurder is dan de iTunes Music Store van Apple in de VS.

Individuele tracks kosten bij Napster in Engeland 1,09 pond (1,65 euro), een heel album 9,95 pond (ruim vijftien euro). Hiervoor mogen de gebruikers de liedjes op maximaal drie pc's zetten (bij iTunes vijf) en op cd branden. Ook is er de mogelijkheid om voor tien pond per maand songs on demand te beluisteren.

Wanneer concurrent Apple de overstap naar Europa kan maken met zijn online muziekwinkel is nog altijd niet duidelijk. De dienst is al diverse malen uitgesteld. Apple wijt de problemen aan de onoverzichtelijke situatie in Europa, die vereist dat in elk afzonderlijk land afspraken met de belanghebbenden moet worden gemaakt.

Wanneer Napster ook in Nederland beschikbaar is, is nog niet bekend.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS