Dit is onderwerp Kroeg populair bij jongeren in forum De Kroeg bij Goedzo?! NiMS Forum.


Om dit onderwerp te bezoeken gebruik deze URL:
http://forum.goedzo.com/cgi-bin/ubb/ultimatebb.cgi/ubb/get_topic/f/8/t/000187.html

Gereageerd door LilWiz op :
 
VOORBURG (ANP) - Een groot deel van de jongeren tussen de 15 en 24 jaar bezoekt regelmatig cafés. Dat blijkt uit maandag uitgebracht onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) naar het gedrag van de jeugd.

Ruim tweederde van de jeugd is minstens een keer per maand in de kroeg te vinden terwijl eenderde van de jongeren een keer per week een bar bezoekt. Vooral onder jonge mannen vanaf 18 jaar is het café populair. De helft van hen zit wekelijks in de kroeg en drie van de tien doen dit een tot drie keer in de maand. Van de vrouwen boven de 18 zegt ongeveer 35 procent wekelijks een café te bezoeken.
 
Gereageerd door NiMS op :
 
Ik zit ook regelmatig in de kroeg [Smile] is ook erg gezellig.
 
Gereageerd door NiMS op :
 
Van de jongens en meisjes tussen de vijftien en zeventien jaar bezoekt respectievelijk 25 en 21 procent wekelijks een bar. Ook de disco is populair onder de jeugd. Van de meisjes tussen de 15 en 17 gaat 55 procent minstens een keer per maand naar een dansgelegenheid. Bij jongens doet 42 procent dat. Bij de mannen en vrouwen tussen de 18 en 24 jaar liggen die percentages bij mannen en vrouwen op respectievelijk 65 en 55 procent.

Seks en drugs

Uit het onderzoek blijkt dat jongeren gemiddeld zeventien jaar oud zijn als ze voor het eerst met iemand naar bed gaan. Ruim 80 procent van hen zegt bij die eerste keer een voorbehoedsmiddel te hebben gebruikt. De meeste jonge vrouwen gebruiken de pil. In 2001 gebruikte 74 procent van de vrouwen tussen de 18 en 24 jaar deze vorm van anticonceptie terwijl 55 procent van de meisjes van 16 en 17 jaar het middel gebruikte. Driekwart van de jongeren van 12 tot en met 24 jaar vindt dat hij of zij veilig vrijt.

Het CBS onderzocht ook het drugsgebruik onder jongeren. Een kwart van de jongeren heeft ooit marihuana of hasj gebruikt. Ongeveer 8 procent heeft ooit XTC gebruikt en 6 procent heeft ooit zijn of haar geest verruimd met paddestoelen. Heroïnegebruik wordt door jongeren nauwelijks gemeld. Meer jonge mannen dan vrouwen hebben ooit drugs gebruikt. Ruim 30 procent van de mannen heeft ooit marihuana of hasj gebruikt tegen 18 procent van de vrouwen. XTC en geestverruimende paddestoelen zijn ooit gebruikt door 5 en 9 procent van de mannen. Bij vrouwen is dit 6 en 3 procent.
 
Gereageerd door LilWiz op :
 
quote:
Origineel van NiMS:
Ik zit ook regelmatig in de kroeg [Smile] is ook erg gezellig.

Maar wat versta je onder een kroeg he
 
Gereageerd door NiMS op :
 
quote:
Origineel van LilWiz:
quote:
Origineel van NiMS:
Ik zit ook regelmatig in de kroeg [Smile] is ook erg gezellig.

Maar wat versta je onder een kroeg he
De schavuit bijvoorbeeld, das voor mij een kroeg.
Bier, Bar, stoelen en mensen.
 
Gereageerd door NiMS op :
 
Wie van jullie gaat liever naar de kroeg dan een discotheek?
 
Gereageerd door Budha op :
 
Jaaaa!! Maar ben ook alweer 27 [Wink]

Nou ga ik altijd al naar de kroeg. Sinds 4e jaar middelbare school ofzo.
 
Gereageerd door Sweetammy op :
 
Nee naar een kroeg ga ik bijna nooit, ik vind dat nix de hele avond stilzitte... Als je wat met vrienden wil gaa drinke kan he net zo goed bij iemand thuis gaan zitten.. Ik ga liever naar een discotheek of een feest gewoon lekker dansen, de hele avond/nacht..
 
Gereageerd door NiMS op :
 
Voor mij liever feesten, en daarna de kroeg. Als ik zin heb om gezellig te ouwehoeren dan liever het cafe. Ben er tegenwoordig eigenlijk niet zo vaak meer.

Iig ouwehoer ik lekker veel in de Sauna [Smile] als het meezit 2x per week, maar iig minstens 1x per week [Big Grin] .
 
Gereageerd door LilWiz op :
 
kroeg kom ik zelden meer en discotheek ook zelden...tijden vliegen [Embarrassed] zo nu en dan zit ik wel es in een poolcentra of een hangplekje in het centrum bij ons...daar ken ik de mensen en is het rustig...gezellig babbele en wat poolen
 
Gereageerd door Mar op :
 
Ik kom nooit in de kroeg,trekt me totaal niet aan, Btje hangen aan de bar en dronken worden..Kan opzich leuk zijn... en die muziek naar mijn mening, vreselijk (nahja iig in de kroegjes hier in alphen) Mijn voorkeur gaat uit naar n discotheek, Dansen tot dat je er bij neer valt..(mijn motto)
 
Gereageerd door LilWiz op :
 
een kroeg/cafe is niet meer wat het geweest is...de muziek staat er gewoon te hard dat je ligt te schreeuwen tegen elkaar en je kunt er niet meerr rustig zitte, maar noodgedwongen moet je staan..verder zijn hier de laatste tijd veel allochtonen jongeren in de kroeg en dat loopt vaak uit op ruzies, althans hier bij ons. En de muziek is vaak hetzelfde als in een discotheek onderhand.

Mis gewoon de gezelligheid van vroeger
 
Gereageerd door NiMS op :
 
Ik heb ook zeker de voorkeur voor een normale "praat" kroeg. Niet zo eentje waar de muziek zo enorm hard aan staat je elkaar niet meer kunt verstaan. In Zeist zijn er gelukkig nog van die kroegen te vinden [Smile]
 
Gereageerd door Budha op :
 
We waren laatst 'noodgedwongen' in de Irish Pub. Ook leuk moet ik zeggen.

Nou ja, totdat Frans Bauer over de speakers gilde. Br....
 
Gereageerd door NiMS op :
 
Je bent toch nooit gedwongen om ergens te moeten zijn waar je niet wilt zijn? (Behalve dan familie verjaardagen [Wink] )
 
Gereageerd door LilWiz op :
 
Jawel...blijf jij maar es thuis van je werk sjuul..dan merk je het wel [Razz]
Nee maar ik begrijp Budha's punt wel...hij wilde gewoon leuk wat gaan drinken in een kroegje, nu wassie vol of weet ik het en dan ben je wel gedwongen om ergens anders dat te gaan doen, want naar huis had ie geen zin in denk ik zo
 
Gereageerd door Budha op :
 
Er was een optreden van een Blues band in onze stamkroeg. Dat motten we niet [Smile]
 
Gereageerd door kuin op :
 
ik vind er eigenlijk geen drol aan...
 
Gereageerd door Lotje op :
 
ik ook niet..

ja, voor het stappen ff wat drinken in de kroeg ofzo, maar om nou de hele avond in zo'n volgepropt boere tentje te zitten?

nee.. mij niet gezien.
 


Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS