Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Cafe » De Kroeg » Koningin 66 jaar: een profiel

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Koningin 66 jaar: een profiel
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
De koningin viert vandaag haar 66ste verjaardag. Ze werd geboren op 31 januari 1938 in Baarn, op paleis Soestdijk.
Van 1940 tot 1945 leefde Beatrix met haar ouders prinses Juliana en prins Bernhard en haar zusje Irene in Canada. In 1943 kwam daar nog een zusje bij, Margriet.

Na de oorlog keerde het gezin terug naar Nederland en in 1948 betrad haar moeder Juliana de troon om 32 jaar koningin te blijven.

Prinses Beatrix studeerde rechten in Leiden en studeerde in 1961 af in de vrije studierichting. In 1965 werd het bestaan van Claus von Armsberg in het leven van prinses Beatrix officieel bekend gemaakt toen koningin Juliana en prins Bernhard via radio en tv de verloving bekendmaakten.

Een klein jaar later, maart 1966, stapten prins Claus en Beatrix in het huwelijksbootje. Ze kregen drie zoons, Willem Alexander (1967), Johan Friso (1968) en Constantijn (1969).

Koningin Beatrix heeft altijd een grote belangstelling gehad voor Suriname en de Nederlandse Antillen. Als prinses bezocht zij de landen al meermalen. Zij reisde daarnaartoe om haar verloofde te laten zien en samen met hem was ze aanwezig bij de viering van de soevereiniteit van Suriname, toen het land in 1975 onafhankelijk werd.

Op 30 april 1980 trad Juliana af als koningin en nam dochter Beatrix de taak op zich. Deze dag, de verjaardag van prinses Juliana en de datum waarop prinses Beatrix koningin Beatrix werd is nog altijd een nationale feestdag.

Naast lintjes doorknippen en andere feestelijke openingen bijwonen heeft de Koningin zich ook altijd beziggehouden met de politiek in eigen land. Bij formaties van nieuwe kabinetten is de koningin betrokken en jaarlijks op de derde dinsdag in september, Prinsjesdag, maakt ze de nieuwe plannen van de regering bekend.

Jaarlijks legt de Koningin enkele staatsbezoeken af. Zo was ze recentelijk op bezoek in Thailand. De vrijlating van twee drugskoeriers viel samen met haar bezoek, maar of zij een goed woordje voor ze heeft gedaan is niet officieel bevestigd.

In haar vrije tijd houdt koningin Beatrix zich volgens de Rijksvoorlichtingsdienst het liefst bezig met beeldhouwen, paardrijden en zeilen. Ze zeilt graag op de lemsteraak De Groene Draeck, die zij voor haar achttiende verjaardag van het Nederlandse volk heeft gekregen. Ook tennist en skiet de koningin graag.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS