Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Uitgaan » Feesten & Concerten. » Miljoenen feestgangers vieren jaarwisseling

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Miljoenen feestgangers vieren jaarwisseling
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Miljoenen feestgangers over de hele wereld hebben het begin van het nieuwe jaar 2004 gevierd. Door incidenten bij de viering van de jaarwisseling op de Filipijnen zijn zeker 28 mensen gedood. Zo'n 600 anderen raakten gewond.

Ongevallen met vuurwerk eisten hun tol op de Filippijnen, evenals door vuurwerk veroorzaakte branden. Ook kwam het er tot schietpartijen en verkeersongelukken.

Bij ongevallen met vuurwerk in Denemarken zijn tijdens oud en nieuw zeker twee doden gevallen. Een derde man raakte zwaargewond, zo maakte de politie bekend. In één geval werd het hoofd van een man door exploderend vuurwerk weggeblazen.

In Parijs hadden zich al een uur voor middernacht honderdduizenden feestgangers verzameld op de Champs-Elysées, gewapend met vuurwerk en champagneflessen. Duizenden agenten moesten de orde handhaven.

In Berlijn zijn zo'n een miljoen feestgangers samengestroomd bij de Brandenburgse Poort, het historische centrum van de Duitse hoofdstad. Ook in Berlijn werd, volgens de traditie van de 'Sylvesternacht', een groot vuurwerk afgestoken.

Een uurtje later dan op het Europese vasteland werd op de Britse Eilanden het nieuwe jaar ingeluid. Zeker 100.000 feestgangers bevolkten de straten van Londen.

In Moskou was het Rode Plein voor het Kremlin bedekt met sneeuw, terwijl de feestgangers, deels van ver buiten de Russische hoofdstad, er samenstroomden.

Om 06.00 uur Nederlandse tijd is het nieuwe jaar 2004 ook in het oosten van de Verenigde Staten begonnen. ongeveer 750.000 mensen woonden de viering bij op Times Square in New York, zo meldt CNN.

Op het wereldberoemde Copacabana-strand in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro waren woensdagavond (plaatselijke tijd) meer dan 2 miljoen mensen samengestroomd om de jaarwisseling te vieren.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS