Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Wetenschap » Geniet je gezond

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Geniet je gezond
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Deskundigen: sigaretten, koffie, bier en wijn niet alleen slecht!

We kennen ze onderhand wel, die ontelbare onderzoeken van voedingsdeskundigen, wetenschappers en diëtisten over wat wel en niet gezond voor ons is. Zangeres Marjol Flore zong het jaren geleden al verwijtend in haar ´Lijflied´: ´Hoor maar wat je niet meer mag eten van die diëtendik(ke)tatuur´. Maar veel van de dossiers van de afgelopen jaren geven juist een heel ander beeld: grijp rustig naar de sigaretten, erwtensoep, koppen koffie, bier, wijn en.... eet en geniet je gezond!

7.00 uur. Goedemorgen! Met slaapoogjes schuifelend naar het aanrecht om daar aan een kom magere yoghurt te beginnen of een gezonde bruine boterham met runderrookvlees? Niet meer doen! Smeer in plaats daarvan een stapeltje boterhammen met flink wat smeuïge pindakaas en zet een lekkere pot koffie. Een kop of zeven om mee te beginnen kan absoluut geen kwaad. Want met dit kerngezonde ontbijt, zo kon u gisteren in deze krant lezen, heeft u maar liefst vijftig procent minder kans om suikerziekte te ontwikkelen.

Chocolade maakt zelfs vrolijk
Drink er nog wat thee naast, want dat beschermt het hart. Aspirientje heeft hetzelfde effect, en helpt behalve tegen hoofdpijn ook nog om de kans op borstkanker te verminderen. Goed gemutst en preventief ingegeten op pad naar het werk.

Parkinson
10.00 uur. Koffietijd! Nog maar een bakkie blakende gezondheid. En neem er een sigaret bij. Ja, u leest het goed. Rokers hebben een drie keer kleinere kans op de ziekte van Parkinson dan niet-rokers. De Rijksuniversiteit Limburg kwam na uitvoerig onderzoek ook nog tot de conclusie dat nicotine de aftakeling van het geheugen tegengaat. Geldt ook voor pijp- en sigarenrokers. De brand erin dus!

12.30 uur. Lunch. Slurp elke dag een lekkere vette kop erwtensoep. Is goed voor de bloedsomloop en kan meehelpen om een te hoge bloeddruk forste verlagen.

16.00 uur. Nee, niet het bekende soepje maar een ander tussendoortje doet hier wonderen: chocolade. Britse onderzoekers kwamen tot de conclusie dat liefhebbers van deze zoetigheid zich gelukkiger voelen én... langer leven. De plezierige bijwerking komt doordat de lekkernij fenol (carbolzuur) bevat. Deze stof gaat de verbinding van vet met zuurstof in het lichaam tegen. Het voorkomt tevens verstoppingen in de bloedvaten. En chocolade zorgt voor het afscheiden van bepaalde stoffen in de hersenen waardoor mensen een goed gevoel krijgen.

18.00 uur. Na een drukke werkdag is het tijd voor een neut. We beginnen met een biertje. Dit biedt bescherming tegen hart- en vaatziekten. Ook het drinken van een liter droge witte wijn per dag leidt tot een gezonder gestel en kan hersenaandoeningen als Alzheimer en Parkinson voorkomen. En... het maakt je slim! Uit een Japans onderzoek kwam naar voren dat het IQ van een wijndrinker beduidend hoger ligt dan dat van een geheelonthouder. Ontkurken maar, die fles.

Tel daarbij ook nog eens de diverse psychologen op die koekjes, snoepjes, zakken patat, vette haring, pizza´s en een lekkere bal gehakt juist propageren omdat die ons geestelijk welzijn bevorderen en u begrijpt: niks mis met een vette maaltijdschijf. Toch? Patricia Schutte van het Voedingscentrum braakt bij de gedachte: „Dit leidt uiteindelijk tot de dood! Wat een eenzijdigheid! Chocolade bijvoorbeeld heeft wel goede effecten op de mens, maar het spul barst van het verzadigd vet en dat is zeer risicovol voor hart- en vaatziekten. En dan een liter wijn per dag? Niet doen!!! Bij twee tot drie glazen per dag ligt voor ons de grens. Daarna wordt het ronduit schadelijk voor het lichaam.” Alle onderzoeken noemt de voedingsdeskundige verwarrend. „Je ziet door de bomen het bos niet meer. Wij geven de voorkeur aan goede, evenwichtige én afwisselende voeding.”

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS