Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Internet » AOL toont weblogdienst

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: AOL toont weblogdienst
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Amerika's grootste provider, AOL, begint later dit jaar een zelf ontwikkelde weblogdienst. AOL presenteerde de dienst, die gericht zal zijn op de abonnees van de provider, aan een groep Amerikaanse weblogkenners.

Voor het einde van het jaar kunnen 30 miljoen abonnees van AOL eenvoudig een eigen weblog opzetten, een internetdagboekje. De provider richt de schrijfdienst in als structureel onderdeel van zijn gebruikersgemeenschap, te vergelijken met LiveJournal, en niet als sec publiceersoftware. Abonnees kunnen zonder kennis van webschrijftaal HTML een site opzetten.

Jeff Jarvis schrijft over de nieuwe weblogdienst van AOL. Hij was samen met Blogger-maakster Meg Hourihan, Moreover-bedenker Nick Denton en Movable Type-medewerker Anil Dash uitgenodigd op het hoofdkantoor van AOL voor een presentatie.

De weblogdienst is AOL Journals gedoopt. Het is niet bekend of AOL zijn abonnees geld zal vragen voor de weblogdienst. Noch is bekend of niet-abonnees van de provider een AOL-blog op kunnen zetten.

Op zijn site meldt Jarvis enkele technische details. Alle weblogs zullen in syndicatie te brengen zijn via de standaard RSS, versie 1.0. Daarnaast kunnnen webschrijvers hun site bijwerken via AOL Instant Messenger, hetzij via de computer, hetzij via de mobiele telefoon. AOL lijkt met open standaarden te willen werken, zodat de gebruikers van AOL Journal op technisch vlak geaccepteerd zullen worden.

Volgens John Robb, de baas van weblogontwikkelaar Radio Userland, investeerde AOL 20 miljoen dollar in de ontwikkeling van Journals. De provider werkt er sinds ongeveer een jaar aan.

Eerder dit jaar werd bekend dat Lycos-dochter Tripod zijn gebruikers de mogelijkheid biedt om een weblog te starten. Ook het Belgische Skynet, de providerdochter van telecombedrijf Belgacom, lanceerde onlangs een weblogdienst. Nederlandse providers lijken nog niet besmet met het weblogvirus. Het onlangs gelanceerde 20six wil daar verandering in brengen, ondanks technische beperkingen van het systeem.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS