Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Veiligheid » Helft scholieren kent mede-leerling met wapen

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Helft scholieren kent mede-leerling met wapen
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Bijna de helft van de Nederlandse scholieren kent leerlingen die een wapen meenemen naar school. Toch zeggen ze bijna allemaal zelf geen wapen op zak te hebben en voelt desondanks veruit de meerderheid (94 procent) zich veilig op zijn onderwijsinstelling.

Dat blijkt woensdag uit een internetonderzoek van het bureau Continental Integrated Marketing, het tijdschrift Pauze en onderzoeksbureau Signs of the Time.

De ondervraagden die zich niet veilig voelen, gaven daarvoor allerlei oorzaken aan. Zo noemen zij dat er vaak wordt gevochten, of omdat op school verschillende bendes actief zijn en omdat er veel allochtonen op zitten.

vmbo

Het is het jongste en grootste schooltype in het voortgezet onderwijs. Sinds 1999 gaat ruim 60 procent van alle leerlingen naar het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs, kortweg vmbo. En het is de onderwijsvorm waarover de meeste klachten klinken. Uitgerekend op de vmbo-afdeling van het Haagse Terra College schoot dinsdag een leerling een conrector dood.

Mavo en voorbereidend beroepsonderwijs (vbo) versmolten vijf jaar geleden tot een grote school, die de leerlingen beter zou voorbreiden op de rest van hun schoolcarrière. Met vier leerwegen, uiteenlopend van sterk beroepsgericht tot meer theoretisch (voor de vroegere mavo-leerlingen), zouden leerlingen van zeer uiteenlopende snit het goed moeten doen op deze school.

In de praktijk blijkt het vmbo het afvalputje van het voortgezet onderwijs, zo luidt veelgehoorde kritiek, waar zwakke leerlingen tussen wal en schip vallen. Er zijn te weinig leraren en te veel leerlingen haken voortijdig af omdat de praktijk toch te veel plaats zou maken voor de theorie.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS