Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Veiligheid » Kritiek op passwordprotectie Microsoft Office-documenten

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Kritiek op passwordprotectie Microsoft Office-documenten
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
De heren van News.com weten te melden dat de schrijfbeveiliging voor Office-documenten middels een wachtwoord eenvoudig te verwijderen is met behulp van een hex editor. Als het document veranderd is kan de originele beveiliging weer teruggezet worden en is er naast de veranderde inhoud niets aan het bestand te zien dat erop wijst dat het toch gewijzigd is. Begin december heeft Microsoft in een Knowledge Base-artikel bekend gemaakt dat er helemaal geen probleem was, omdat het schrijfwachtwoord nooit bedoeld was als waterdichte beveiliging. Het was oorspronkelijk bedoeld om het per ongeluk overschrijven door anderen te voorkomen.

Om gebruikers die dit niet weten te waarschuwen is voor de duidelijkheid afgelopen vrijdag de tekst "When you are using the 'Password to Modify' feature, a malicious user may still be able to gain access to your password." toegevoegd aan het artikel in de Knowledge Base. Thorsten Delbrouck, hoofd van de informatieafdeling van Guardeonic Solutions, verwacht niet dat Microsoft dit probleem gaat oplossen. Daarvoor moet de structuur van de Office-documenten zo worden aangepast dat ze niet meer in oudere versies van Office te gebruiken zijn en dat is niet gewenst. Als mensen documenten tegen schrijven willen beschermen moeten ze digitale certificaten of Adobe Acrobat gebruiken, volgens David Bennie, Microsoft's marketing manager in het Verenigd Koninkrijk:

"If you are looking for secure encryption, you should not be using this feature. We have lots of customers out there using password protection, but the reason they are doing that is to stop general users changing the text or whatever--and it works perfectly well for that," Bennie said.
(tweakers)

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS