Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Veiligheid » Ballmer belooft betere Windows-beveiliging

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Ballmer belooft betere Windows-beveiliging
LilWiz
life ain't hard, just don't make it hard


Beoordeeld:
5
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor LilWiz   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Microsoft brengt binnen enkele maanden een service pack uit voor Windows XP en Windows Server 2003. Patches komen nog maar een keer per maand uit.

Steve Ballmer kondigde dit aan tijdens Microsofts Worldwide Partner Conference in New Orleans. De nieuwe technologieën en programma's zullen binnen enkele maanden beschikbaar zijn.

Een voorbeeld van de aangekondigde verbeterde technologieën betreft de zogeheten 'compiler checks' die software moeten beschermen tegen buffer overruns. Ook wordt de beveiliging verbeterd van bepaalde poorten. De Blaster-worm die onlangs pc's infecteerde, kon groot worden dankzij een lek in een poort van Windows.

Ook op het gebied van softwarepatches heeft Ballmer iets nieuws in het verschiet. Voortaan zal Microsoft elke maand een softwarepleister aanbieden. Het huidige systeem van wekelijks de software updaten is volgens de fabrikant onnodig ingewikkeld en bewerkelijk.

Het maandelijks patchen betekent dat het aantal beveiligingsupdates verder zal afnemen. Eerder besloot Microsoft tot het uitbrengen van patches op een vaste dag in de week; woensdag. Zo'n twee maanden geleden opperde Microsoft-topman Matt Pilla nog dat Microsoft mogelijk overstapt op automatisch patchen, omdat het installeren van updates vaak vergeten wordt.

Technieken

Verder wil Microsoft het aantal technieken waarmee updates worden geïnstalleerd op de SQL Server, Exchange en andere Windows-producten terugbrengen. Nu gebruikt Microsoft nog acht manieren om software te updaten. Microsoft streeft ernaar om dit halverwege 2004 te hebben teruggebracht tot twee manieren. Ook dit idee is niet nieuw, maar werd in juni van dit jaar al geopperd.

De aangekondigde inititiatieven van Microsoft om de beveiliging van Windows XP en Servers 2003 te verbeteren, wordt door Gartner-analist John Pescatore met gemengde gevoelens ervaren. "Hier hebben ze een jaar aangewerkt", zegt Pescatore teleurgesteld. "Ik dacht dat ze al veel verder zouden zijn."

Daarnaast is hij verbaasd over het feit dat Microsoft zich nu alleen richt op Windows XP en Windows Server 2003. "Er zijn heel veel bedrijven die alleen werken met desktops met Windows 2000." In een reactie laat Microsoft weten dat er met derden wordt gewerkt aan de beveiliging van Windows 2000 en oudere programma's.

Berichten: 3613 | Plaats: Venray | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS