Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Veiligheid » Symantec: Sobig.F-virus blijft een bedreiging

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Symantec: Sobig.F-virus blijft een bedreiging
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
De intensiteit van het e-mailvirus Sobig.F neemt volgens computerbeveiliger Symantec af. Dat betekent niet dat de dreiging van het snelst verspreidende virus ooit definitief is afgeslagen, waarschuwde het computerbedrijf vrijdag.

De overlast van Sobig.F is afgenomen. Volgens een expert van Symantec komt dat doordat de meeste e-mailgebruikers hun beveiligingssoftware hebben vernieuwd en de inmiddels grote bekendheid van het virus. Sinds 19 augustus, toen Sobig opdook, heeft het computerbedrijf 16.234 meldingen gekregen. Dat aantal loopt nog steeds op, maar wel een stuk langzamer.

Daarnaast zijn de meeste door Sobig geïnfecteerde systemen gevonden en uitgeschakeld. Het virus gebruikte die computers om grote hoeveelheden ongewenste e-mail te verzenden naar adressen over de hele wereld.

Ook internetprovider XS4ALL merkt een daling in het aantal Sobigmailtjes. Een woordvoerster deelt vrijdag mee dat dagelijks ongeveer 11 procent van de inkomende mail (385.000 berichten) besmet is. Op het hoogtepunt was dat 30 procent.

Beveiligingsbedrijven hebben ontdekt dat het virus zich na 10 september niet meer zal verspreiden. ,,Maar het zal weinig problemen meer veroorzaken'', zegt de Symantec-expert. Volgens hem bestaat wel de kans dat Sobig.F voor de tiende muteert in een G-variant. ,,Of die agressief is, kan ik nu niet zeggen.'' Wie achter Sobig.F zit, weet Symantec niet. Politieorganisaties wereldwijd zijn op zoek naar de hacker die het virus maakte.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Virus Sobig. F uitgeschakeld

De dreiging van het e-mailvirus Sobig. F is voorbij. Na drie weken is er geen risico meer voor overbelaste e-mailsystemen door een stortvloed aan elektronische post. Informaticabeveiligers ontdekten woensdag dat het virus zich niet meer verspreidt.

Het programma verstuurt sinds woensdag geen geïnfecteerde e-mails meer. Het grootste probleem van Sobig. F, actief sinds 18 augustus, was de overlast die de zogenoemde worm veroorzaakte. Concreet betekende die overlast enorme hoeveelheden mailtjes en het risico van overbelasting en ernstige verstoring van het e-mailverkeer. Nog nooit was er een e-mailvirus geweest dat zich zo snel verspreidde.

Vooral internetaanbieders hadden met het virus te kampen. Zo ontving XS4ALL ruwweg 10 miljoen virusmailtjes in drie weken. Een speciaal geïnstalleerd filter voorkwam dat 7,5 miljoen van die Sobig-berichten bij klanten terechtkwamen. Een woordvoerster van XS4ALL meldde woensdag dat het virus er niet in geslaagd is het e-mailsysteem te overbelasten.

Virusbestrijder Symantec verwacht dat er spoedig een nieuwe versie van Sobig zal ontstaan. Een expert wijst erop dat iedere keer na het deactiveren van één variant binnen korte tijd een nieuwe actief was. ,,Maar dat hoeft niet te betekenen dat die net zo veel problemen zal opleveren als F'', aldus een woordvoerder van Symantec.

Internationale politieorganisaties zijn naarstig op zoek naar de maker van Sobig. De programmeurs van twee andere virussen, die in augustus actief waren (Blaster en Welchia), liepen onlangs tegen de lamp.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS