Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Muziek » Algemeen » Chello grijpt in op verzoek van filmstudio's

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Chello grijpt in op verzoek van filmstudio's
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Providers Chello en Tiscali kunnen en willen nu niet optreden tegen Kazaa-gebruikers wanneer de Stichting Brein daarom vraagt. Maar UPC waarschuwt abonnees die films uitwisselen, op aandrang van Nederlandse vertegenwoordigers van filmstudio's.

Dat zeggen de woordvoerders van Chello's moeder UPC Nederland en van Tiscali op vragen naar aanleiding van het bericht Brein spreekt providers aan op MP3-ruil.

Planet Media Group zei gisteren niet op vorderingen van de Stichting Brein te zullen ingaan daar de wettelijke basis daarvoor ontbreekt.

Tiscali zegt na een zorgvuldige afweging: "We gaan zorgvuldig om met de gegevens van onze klanten, want die zijn het belangrijkst voor ons. De wet biedt geen richtlijnen voor opsporing en Brein heeft geen juridische bevoegdheden, dus kunnen we op de eisen niet ingaan. Mocht een rechter Brein wel de opsporingsbevoegdheden geven, dan zullen we ons uiteraard aan de dan nieuwe wettelijke omstandigheden houden."

UPC huldigt in principe hetzelfde standpunt, maar wil zich coöperatief opstellen. De tv-kabelprovider wil wel samenwerken met Brein om schending van auteursrecht aan te pakken:

"Op dit moment kunnen we op eisen van Brein inzake illegaal gebruik van Kazaa niet ingaan. Kazaa is legaal in Nederland en gebruik daarvan door klanten monitoren is niet toegestaan. Met de nieuwe Telecomwet zullen we wel aangesproken kunnen worden, maar momenteel is er een juridisch vacuüm."

Chello vindt dat in de club van providers NLIP er afspraken met Brein moeten komen hoe te handelen: "We willen helpen om schending van auteursrecht aan te pakken maar niet als een soort politie namens Brein voortdurend moeten bewaken en optreden."

Verrassend is dat UPC wel met regelmaat zegt in te grijpen op verzoek van filmstudio's: "Ze klagen soms over excessieve vormen van het downloaden van films. Als die gebruiker dat doet en daarmee ingaat tegen onze 'abuse policy' dan sturen we een waarschuwing."

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS