Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » Bank wordt overvallen via plafond

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Bank wordt overvallen via plafond
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
In Amsterdam is vanmorgen een bank op een wel heel opmerkelijke manier overvallen: de overvallers kwamen binnen via het plafond.

De twee mannen hadden hun intrek genomen in een leegstaande woning boven de bank en daar een gat in de vloer gemaakt. Vervolgens kwamen ze, gewapend en gemaskerd, via het plafond de nog gesloten bank binnen.

Het personeel, dat al wel aanwezig was, werd bedreigd met een vuurwapen en een aantal van hen werd vastgebonden. De twee mannen gingen er vervolgens met een nog onbekend geldbedrag vandoor. De zaak wordt inmiddels door de recherche onderzocht.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Boeven kijken kunst af van bioscoopfilms

´Bankroof in Amsterdam komt zo van witte doek´

Criminelen lijken in toenemende mate televisie- en filmbeelden te gebruiken als lesmateriaal voor het plegen van misdrijven.

Zo is de spectaculaire bankoverval van deze week op een filiaal van de ABN Amro in Amsterdam een exacte kopie van een scène uit de nieuwe film ´Shouf Shouf Habibi´ van regisseur Albert ter Heerdt. In deze multicultikomedie bereiden vier jongens een bankoverval voor door de vloer balken van een leegstaand bovenhuis door te zagen.

Zo komen ze door een gat in het plafond het bankkantoor binnen, precies zoals bij de overval van afgelopen maandag.

Hoewel ´Shouf Shouf Habibi´ volgende week pas officieel in première gaat, is hij inmiddels al in diverse bioscopen als ´sneakpreview´ te zien geweest. Regisseur Ter Heerdt, die de overval in de film achter zijn bureau bedacht, houdt het niettemin op toeval. „Zelfs als iemand het een goed idee vond, moest diegene eerst nog een lege woning boven een bank vinden. Dat lijkt me in zo´n korte tijd heel onwaarschijnlijk.”

Toch is het opvallend dat vorige week op Discovery Channel ook al uitgebreid werd uitgelegd hoe overvallers door een plafond een bank binnen kunnen komen.

Een ingewijde in de politiewereld noemt sommige programma´s „de hogeschool voor criminelen”.

Vorige week werd een leraar op een school in Den Haag doodgeschoten door een leerling. Kort daarvoor was op televisie de film ´The Principal´ te zien, waar nietsontziende leerlingen de school onveilig maken door medeleerlingen en onderwijzers met wapens te lijf te gaan.

„Het is té toevallig”, aldus een politieman. „Steeds vaker zien we scènes uit de bioscoop of van de televisie in het echt terug.”

Politiewoordvoerder Rob van der Veen van Amsterdam denkt dat het onvermijdelijk is dat criminelen tips opdoen bij televisieprogramma´s. „Dat geldt natuurlijk ook bij opsporingsprogramma´s. Daar kun je niet omheen.”

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS