Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » Particuliere patrouilles in woonwijk

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Particuliere patrouilles in woonwijk
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Proef start in Bloemendaal

In Nederland gaat een proef van start met een 24-uurs particuliere surveillancedienst in woonwijken.

Daar waar de politie door capaciteitsproblemen niet meer aan dit werk toekomt, met name in de landelijke gebieden, gaat een soort privé-politiepatrouille rijden.

Bij onraad gaat de patrouillewagen direct ter plaatse en wordt tevens meteen de politie ingelicht. De auto´s staan via een meldkamer in contact met de politie. De kans op ´heterdaad´ moet door de nieuwe dienst aanzienlijk toenemen.

In een gemeente met 17.000 inwoners bedragen de kosten voor woningeigenaren slechts tien euro per jaar per inwoner die via de ozb omgeslagen worden.

Het gaat vooralsnog om een proef inde gemeente Bloemendaal (Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout-Vogelenzang).

Het initiatief is afkomstig van de lokale partij Liberaal Bloemendaal (LB) en oud-Philips-topman Roel Pieper, zelf woonachtig in Aerdenhout.

Particuliere politie
In mei dit jaar werd de familie Pieper het slachtoffer van een moordaanslag, mede door nalatigheid van de politie.

De initiatiefnemers benadrukken dat de beveiligingsdienst er voor iedereen is en niet alleen voor de mensen met een inbraakalarm.

Pieper en LB hebben overeenstemming bereikt met het particuliere beveiligingsbedrijf NVD en VW-importeur Pon Holding voor de introductie van de privé-patrouilles in de gemeente Bloemendaal.

De stoere Volkswagens Touareg met NVD-kleuren en het wapen van de gemeente Bloemendaal zullen binnenkort een vertrouwd gezicht worden in die gemeente. Voor iedere woonkern komt er één surveillancewagen, 24 uur per dag.

Pieper en lokale politici in Bloemendaal verwachten dat dit voorbeeld door een groot aantal gemeenten waar de politie zich sinds de reorganisatie nauwelijks meer laat zien, zal worden overgenomen.

„Voor een paar eurocenten per dag krijgen de inwoners een 24-uurs surveillance met drie auto´s. De kans op heterdaadjes moet enorm toenemen want wij weten uit ervaring dat de politie in Bloemendaal gemiddeld 15 tot 30 minuten na een melding ter plaatse is. Dat is ook heel logisch want de politie komt niet meer in deze buurt.”

Pieper en LB benadrukken dat de nieuwe patrouilledienst géén privé-politie voor de rijken is. Gezocht is naar een betaalbaar product dat voor alle inwoners te betalen is.

D66-leider Boris Dittrich opperde gisteren tijdens een werkbezoek aan Rotterdam plannen in dezelfde richting. Ook wat hem betreft kan beveiligingspersoneel taken van de politie op straat overnemen.

Hij stelt voor particuliere beveiligingsdiensten in gemeenten ook de straat op te sturen, als ´oog en oor´ van de politie. Ze krijgen wapens noch speciale bevoegdheden en krijgen een puur preventieve functie.

De Nederlandse Politiebond doet het plan af als ´flauwekul´. Maandag wordt in de Kamer gedebatteerd over de politie.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS