Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Uitgaan » Films » Disney test wegwerp-dvd's met levensduur van 48 uur

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Disney test wegwerp-dvd's met levensduur van 48 uur
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Heise schrijft dat Disney vanaf vandaag dvd's gaat verkopen die na 48 uur niet meer af te spelen zijn. Het Amerikaanse bedrijf Flexplay levert de techniek, genaamd ez-D, voor de nieuwe manier van films verhuren. Flexplay heeft een dvd ontwikkeld waarbij de datalaag beschermd wordt door een tweede laag die langzaam reageert met zuurstof. Wanneer de dvd uit de verpakking wordt gehaald duurt het zo'n 48 uur voordat de rode leeskant van de schijf veranderd is in een zwarte onleesbare oppervlakte. De komende tijd wordt getest met de verkoop van de schijfjes in vier Amerikaanse steden. Prijs per stuk: een kleine zeven dollar.

De techniek van wegwerp-dvd's bestaat al een tijdje. De onderneming SpectraDisc ontwikkelde in de jaren negentig schijfjes die onder invloed van de laser in cd- en dvd-spelers snel onleesbaar werden. In 2000 werd de oxiderende wegwerp-dvd gepresenteerd en Flexplay kocht begin dit jaar het bedrijf, waardoor het dus de technologie in handen kreeg. Een samenwerking met filmdistributeur Buena Vista, dochter van Disney, heeft nu geleid tot een testintroductie op de markt.

Het idee van wegwerp-dvd's zal zeker niet door de Amerikaanse videotheken met gejuich ontvangen worden. Omdat er geen systeem van registreren en terugbrengen meer is, zijn nu ook verkoopkanalen als gewone winkels en internetshops geschikt voor het uitlenen van films. Het te laat terugbrengen van films door klanten levert de videotheken tevens extra en niet onbelangrijke inkomsten op. Milieuorganisaties hebben intussen hun bezwaren tegen wegwerp-dvd's kenbaar gemaakt. Volgens hen zal het leiden tot extra vervuiling omdat de schijven bestaan uit metalen en niet-afbreekbaar plastic. Flexplay heeft een recyclingsprogramma aangekondigd, waarbij consumenten gebruikte dvd's weer kunnen inleveren.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS