Dit is onderwerp Nieuwste fotosoftware weigert plaatjes van bankbiljetten in forum Software & Games bij Goedzo?! NiMS Forum.


Om dit onderwerp te bezoeken gebruik deze URL:
http://forum.goedzo.com/cgi-bin/ubb/ultimatebb.cgi/ubb/get_topic/f/4/t/000266.html

Gereageerd door NiMS op :
 
SlashDot bericht dat een gebruiker van het PhotoShop-forum heeft ontdekt dat het in de nieuwste versie van Adobe Photoshop niet mogelijk is om plaatjes van dollars of euro's te openen. Het lijkt erop dat Photoshop 8.0 ingebouwde functionaliteit heeft die de inhoud van een bestand analyseert op overeenkomsten met bankbiljetten; indien die overeenkomst te groot is, wordt een boodschap weergegeven dat reproductie van een dergelijk bestand illegaal is en wordt verwezen naar een informatiewebsite. Adobe is echter niet de enige die dergelijke functionaliteit heeft ingebouwd: Paint Shop Pro 8.0 weigert ook afbeeldingen van ECB- of dollarbiljetten te openen, en lijkt hierbij zelfs nog strenger te zijn dan Photoshop. Waarom beide bedrijven hebben besloten dergelijke analyseroutines in te bouwen in hun software is onduidelijk, zeker omdat het onwaarschijnlijk lijkt dat professionele geldvervalsers zich door dit soort maatregelen laten stoppen.
 
Gereageerd door LilWiz op :
 
Opzich wel een goede actie moet ik zegge van PS en PSP. Ik zal het eens gaan proberen of ik een melding ervan krijg.
 
Gereageerd door NiMS op :
 
Wel een rare melding ja, ben benieuwd of het echt waar is. Zal het zelf ook eens proberen.
 
Gereageerd door LilWiz op :
 
en heb je die melding al gekregen? Ik heb hier geen scanner [Frown]
 
Gereageerd door NiMS op :
 
quote:
Origineel van LilWiz:
en heb je die melding al gekregen? Ik heb hier geen scanner [Frown]

Geen id, heb ook geen scanner. Ik heb wel geprobeerd een plaatje te downloaden maar die gingen zonder problemen in PSP.
 
Gereageerd door LilWiz op :
 
Adobe weigert ingescande bankbiljetten

Een nieuwe technologie in Photoshop verbiedt het bekijken van bankbiljetten. Een verzoek van internationale banken en overheden.

Naar nu pas is gebleken, is in de laatste versie van Adobe's populaire beeldbewerkingspakket Photoshop stilletjes een technologie ingebouwd waarmee het bekijken, kopiëren en bewerken van diverse bankbiljetten ernstig wordt bemoeilijkt. Onder de geweigerde munteenheden bevindt zich ook de euro.

In de officiële handleidingen staat - op verzoek van de banken en de autoriteiten - niets vermeld over de beperkingen, maar Adobe heeft tegenover The Miami Herald toegegeven dat Photoshop CS de technologie in zich draagt. Gebruikers van de software klagen intussen op allerlei fora, ook die van Adobe zelf, steen en been.

Zij vinden dat er sprake is van censuur en zijn bang dat dit pas de opmaat is voor verdere beperkingen, zoals het weigeren van auteursrechtelijk beschermd materiaal of porno. Ook Stephen Burns van de Photoshop-gebruikersgroep uit tegenover de krant zijn ongenoegen: "Ik kan het nauwelijks geloven, dit is echt schokkend. Artiesten willen niet beperkt worden in hun bewegingsvrijheid."

Dagelijks gebruik

Adobe stelt in een reactie dat de technologie is ontworpen door een consortium van 27 centrale banken, waaronder de Europese. Verder doet de softwaremaker geen uitspraken over de werking ervan. Andere producten van Adobe zullen waarschijnlijk op termijn ook de beperkingen gaan kennen.

Volgens Adobe zal dit voor de normale klant echter weinig uitmaken. "De gemiddelde klant zal dit simpelweg in zijn dagelijkse gebruik niet tegenkomen. Het leek ons niet iets zinnigs om naar buiten te brengen", aldus Kevin Connor van Adobe tegenover The Miami Herald. Wel geeft Adobe toe dat de software 'een fractie van een seconde' langzamer werkt.

Het kat-en-muis-spelletje is inmiddels al begonnen. Op het forum van Dutch Photo Zone wordt bijvoorbeeld al uit de doeken gedaan hoe bankbiljetten met een omweg toch kunnen worden geopend.

De Europese Unie heeft overigens volgens de krant al een formeel voorstel klaarliggen om alle softwarebedrijven te verplichten de antipiratentechnologie in te bouwen.
 
Gereageerd door NiMS op :
 
Bankbiljetherkenning makkelijk te omzeilen

De maatregelen die Adobe in zijn Photoshop-software heeft getroffen tegen valsemunterij, blijken eenvoudig te omzeilen, meldt Wired News. Zo werkt de beschermingsmaatregel niet wanneer de afbeelding vanuit een ander grafisch pakket wordt gekopieerd of wanneer de scan eerst in een oudere versie van PhotoShop of een ander Adobe-product wordt geladen. De verminking van de afbeelding van bankbiljetten is eveneens te omzeilen door het biljet stukje bij beetje te scannen en de afbeeldingen in PhotoShop weer aan elkaar te plakken.

Een woordvoerder van Adobe erkent tegenover Wired News dat Adobes maatregelen tegen het kopiëren van bankbiljetten niet waterdicht zijn. Toch blijft Adobe achter de beslissing staan om het kopiëren van bankbiljetten te bemoeilijken. Volgens gegevens van het Amerikaanse Bureau of Engravings and Printing is het aandeel van digitale vervalsingen in de valse bankbiljetten tussen 1995 en 2002 gestegen van 1 naar 40 procent. (jwy)
 


Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS