Dit is onderwerp Nog altijd gevaarlijke bacteriën in kippenvlees in forum Veiligheid bij Goedzo?! NiMS Forum.


Om dit onderwerp te bezoeken gebruik deze URL:
http://forum.goedzo.com/cgi-bin/ubb/ultimatebb.cgi/ubb/get_topic/f/32/t/000041.html

Gereageerd door NiMS op :
 
Mensen worden onnodig ziek en kunnen overlijden na het eten van kip, waarschuwt de Consumentenbond. Pogingen in de afgelopen jaren om de bacteriën campylobacter en salmonella in kippenvlees te verminderen hebben niets uitgehaald.

De Consumentenbond concludeert dit op basis van een donderdag gepubliceerd onderzoek. De belangenorganisatie eist van minister Veerman van Landbouw maatregelen, zodat er eindelijk kippenvlees in de winkels ligt zonder de ziekmakende bacteriën.

De Consumentenbond heeft 1500 monsters kipfilet en kippenpoten onderzocht op de ziekmakende bacteriën, reststoffen van diergeneesmiddelen, dioxines en pcb's. In zowel 'biologisch' als regulier gehouden kippen blijkt nog vaak campylobacter voor te komen. In bijna de helft van de onderzochte stukjes kip is de bacterie aangetroffen, die voedselvergiftiging kan veroorzaken.

De kans op besmetting met salmonella is volgens de Consumentenbond gedaald ten opzichte van eerder onderzoek. De bacterie werd aangetroffen in 6,5 procent van de stukjes zowel 'biologisch' als regulier gehouden kip. Antibiotica zat in 9 procent van het 'gewoon' gehouden pluimvee.

Volgens de Consumentenbond worden jaarlijks circa 150.000 mensen ziek na het eten van een stukje kip dat salmonella of campylobacter bevat. Van hen overlijden naar schatting honderd personen.
 
Gereageerd door LilWiz op :
 
Ja dat had ik vandaag ook gelezen in de Spits...wel vreemd dan want laatst had ik ook iets gehoord van 50% van de kip is gevuld met water/protiëne voor sneller dik te worden en zo naar sneller naar de consument
 
Gereageerd door NiMS op :
 
Dan houd je dus nog 50% over om te vullen met samonella
 


Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS