Dit is onderwerp Eerste mobiele telefoon met harde schijf in forum Hardware bij Goedzo?! NiMS Forum.


Om dit onderwerp te bezoeken gebruik deze URL:
http://forum.goedzo.com/cgi-bin/ubb/ultimatebb.cgi/ubb/get_topic/f/31/t/000118.html

Gereageerd door LilWiz op :
 
De ontwikkeling is al langer gaande: telefoons gaan steeds meer op computers lijken. Samsung voorziet mobieltjes nu van een harde schijf.

Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern begint later deze maand met de verkoop van de mobiele telefoon met harde schijf. Samsung heeft het apparaat maandag gepresenteerd op een grote telecombeurs in Azië. Het is naar eigen zeggen het eerste mobieltje dat voorzien is van een harde schijf.

De schijf van de SPH-V5400 heeft een capaciteit van 1,5 GB. Deze ruimte kan onder meer benut worden voor het opslaan van de foto's die genomen zijn met de geïntegreerde camera. Ook kan het apparaat mp3-bestanden afspelen.

De noodzaak voor een harde schijf bij mobieltjes wordt steeds urgenter nu de apparaten niet meer alleen gebruikt worden om te bellen. Daarbij komt het gegeven dat harde schijven steeds kleiner in omvang worden. Bedrijven als Hitachi en Toshiba zijn in staat om zeer kleine schijven te produceren. In januari van dit jaar demonstreerde laatstgenoemde een schijf met een diameter van slechts 0,85 inch (2,16 centimeter). Deze is echter nog niet op de markt.

Het toestel van Samsung komt in de thuismarkt voor omgerekend zo'n 670 euro in de handel. Het is nog niet bekend of en wanneer het apparaat ook naar Europa komt.
 


Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS