Dit is onderwerp Stekkers nu echt uit KPNQwest netwerk in forum Nieuws bij Goedzo?! NiMS Forum.


Om dit onderwerp te bezoeken gebruik deze URL:
http://forum.goedzo.com/cgi-bin/ubb/ultimatebb.cgi/ubb/get_topic/f/21/t/000069.html

Gereageerd door NiMS op :
 
Vanavond gaat dan waarschijnlijk echt de stekker uit het KPNQwest netwerk. De KPN-stichting Stichting Customer Support KPNQwest van klanten die met geld het netwerk nog enkele weken draaiende hield, stopt met haar steun. Colt Telecom, die klanten overneemt, noemt het bankroet onnodig.

Die klanten zijn echter niet te spreken over de manier waarop KPNQwest en haar curatoren de klanten op de hoogte heeft gehouden, kennelijk bang om deze kwijt te raken.

Zo laat Jan Dekker, directeur van weerbureau HWS (Meteoplaza) weten 'dramatisch slecht te zijn geinformeerd' door de curatoren. Daardoor konden de klanten geen inschatting maken om wel of niet over te stappen naar een ander netwerk.

Dekker: 'Uit de pers hebben we moeten distilleren hoe slecht het wel niet ging. Toen hebben we als de wiedeweerga alternatieven gezocht en zijn we uiteindelijk in zee gegaan met Versatel. Dat was de partij die het snelst kon leveren, 1 juli zijn we officieel overgestapt.'

Het weerbureau is sterk afhankelijk van een breedbandige internetverbindingen. Iedere minuut, 24 uur per dag, worden er FTP-sessies onderhouden met klanten (zoals RTL Nieuws). Het uitvallen van dat netwerk zou inhouden dat het bureau haar werk niet kan doen en klanten verstoken blijven van weerinformatie.

Een andere grote (ex-)klant van KPNQwest is de Rabobank. Die is enkele weken geleden ook overgestapt op de netwerken van andere aanbieders, de Rabobank heeft haar verbindingen namelijk verdeeld.

Colt Telecom, die samenwerkt met KPN Telecom voor de levering van netwerkdiensten in Europa, heeft 30 van de grotere KPNQwest klanten overgenomen, welke wil directeur Richard Oosterom niet zeggen. Volgens hem is de overstap goed verlopen, al moest Colt Telecom wel extra backbone capaciteit inkopen om aan de vraag te kunnen voldoen.

Oosterom is van mening dat de industrie zelf fouten heeft gemaakt en deze hele tragedie had kunnen voorkomen. 'Dit was niet nodig geweest. Als we enkele jaren geleden beter samen hadden gewerkt, dan had KPNQwest nu niet failliet hoeven te gaan.

Nu zijn we noodgedwongen om met elkaar samen te werken, om KPNQwest klanten een nieuwe haven te geven, en blijkt dus samenwerking ineens wel mogelijk.' Oosterom doelt daarmee met name op onderlinge afspraken over verbindingen.

'Waarom moet iedereen Amsterdam-London aanbieden? Waarom kan de een niet Amsterdam-London, en de ander daaraan vastgekoppeld Brussel-Amsterdam aanbieden. Volgens mij is dat juridisch zonder meer mogelijk'.

Over de informatievoorziening van de curatoren naar de KPNQwest klanten geeft ook Oosterom toe dat deze 'matig' was. 'Maar de curatoren hebben een heel ander doel voor ogen. Zij vertegenwoordigen KPNQwest. Nee, ik denk niet dat ze het beter hadden kunnen doen.'

Met de sluiting van het netwerk wil met name KPN Telecom haar bod op de netwerken in Nederland en Duitsland meer gewicht geven. Voor een 'leeg netwerk' ontvangen de banken bij een verkoop namelijk een stuk minder. De curatoren gingen al akkoord met het KPN-bod maar de banken houden de verkoop aan KPN nog tegen. Volgens het Parool zijn de curatoren al wel akkoord met de verkoop. De banken vinden dat ze te weinig krijgen. Eerder ging Telia al aan de haal met het Franse KPNQwest netwerk.

Op grafieken die het verkeer van AMS-IX leden naar en van het KPNQwest-netwerk tonen is al enkele weken een sterke daling te zien.
 


Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS