Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Internet » Professor online geëlimineerd na Sims-kritiek

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Professor online geëlimineerd na Sims-kritiek
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
De Amerikaanse professor Peter Ludlow verloor zijn huis, katten en zelfs zijn leven toen hij diefstal en kinderprostitutie via internet aan de kaak wilde stellen.
Ludlow's digitale leven werd hem ontnomen toen hij op zijn internetkrant het misbruik signaleerde in de virtuele wereld van The Sims Online.

Afgelopen weken maakte de professor in de Filosofie herhaaldelijk melding van financiële en seksuele wanpraktijken in zijn woonplaats Alphaville. Alphaville is een virtuele stad die enkel bestaat in de niet-fysieke wereld van de online-variant van rollenspel The Sims.

Voor een nog te verschijnen boek onderzoekt de Amerikaanse professor de wettelijke aspecten van online werelden. Als speler en onderzoeker van het spel geeft Ludlow een 'internetkrant' uit, de Alphaville Herald, met daarop zijn bevindingen van het spel.

De uitgever van The Sims, Electronic Arts, elimineerde Ludlow's account omdat hij vanuit het spel verwees naar zijn internetkrant. Volgens de spellenmaker is dat verboden in de algemene voorwaarden waar het spel aan onderworpen is.

Op zijn site spreekt Ludlow zijn verbazing uit over het feit dat Electronic Arts niet optreedt tegen minderjarigen die prosttuitienetwerken onderhouden, of die medespelers afpersen en via webveilingen als eBay handelen in geld.

De Sims-wereld heeft 80.000 bewoners, die tegen een maandelijkse vergoeding er virtueel een tweede identiteit op nahouden. Enkele duizenden internetters spelen het spel dagelijks. De populatie van The Sims-wereld is behoorlijk maar staat in geen verhouding tot bijvoorbeeld het online-spel Ultima Online, dat 650.000 betalende netwerkspelers herbergt.

Spellenuitgevers, en met hen de makers van computers als Xbox en Playstation2, richten zich steeds meer op het uitgeven van netwerkspellen. Ze leveren een maandelijks vaste stroom van inkomsten op en kennen een betrekkelijk trouwe spelersgroep.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS