Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Cafe » De Kroeg » Wonderdieet dé oplossing tegen vet

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Wonderdieet dé oplossing tegen vet
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Voor wie zich, bedwelmd door de oudejaarschampagne, heeft voorgenomen om in 2004 wat kilo's kwijt te raken, is er nu al goed nieuws, zo meldt de Independent on Sunday. Want nauwelijks is het jaar begonnen of uit de VS komt (alweer) een nieuwe vermageringsformule: het South Beach Dieet.

De afgelopen tijd was het dieet van wijlen dokter Atkins voor veel Bekende Wereldburgers dé sleutel naar een slanker lijf. U weet wel, het dieet waarbij je heel weinig koolhydraten en juist veel eiwitten moest verorberen om weer in zwemuitrusting onder de mensen te kunnen komen. Zoals Jennifer Aniston, Gery Halliwell en andere goedgevormde sterren dagelijks bewezen.

Maar met dat recept kun je voortaan niet meer uitpakken, want nu heeft een cardioloog die Arthur Agatston heet een nieuwe aanpak bedacht, die zo goed blijkt te werken dat de aan hamburgerverslaving lijdende Bill Clinton, zijn vrouw Hillary en enkele van hun Hollywoodvrienden zoals Barbara Streisand er wandelende reclameborden voor zijn geworden.

Dr Agatston heeft zijn South Beach dieet naar eigen zeggen niet in de eerste plaats bedacht om gebruikers mooier te maken, maar omdat hij zich als harstspecialist grote zorgen maakt over wat slechte eetgewoontes voor onze gezondheid kunnen betekenen.

Vanuit dat nobele uitgangspunt heeft hij een driepuntenstrategie uitgewerkt die vooral de oorlog verklaart aan verzadigde vetten en die een onderscheid maakt tussen goede en slechte koolhydraten.

In de eerste fase, die zo'n twee weken duurt, moet het lichaam goed gezuiverd worden en dat komt erop neer dat alle koolhydraten, alcohol, chocolade en dergelijke producten compleet zijn verboden. Daarna schrijft dr. Agatston zijn volgelingen voor zich te concentreren op goede koolhydraten en zaken als witte rijst, pasta, brood en aardappels te mijden. En vervolgens mag je van de dokter eigenlijk alles eten, zolang je de door hem uitgewerkte verhoudingen en hoeveelheden volgt.

Wie dat doet zal, zo verzekeren ook de gebruikers van het SB-dieet, in enkele weken tussen de 4 en 6 kilo verliezen en zonder buikje door het leven kunnen gaan. Het is maar dat u het weet wanneer Agatstons bestseller ook hier in de boekenwinkels ligt.

Ook de Britse regering gaat in 2004 werk maken van gezondere voeding, vooral voor de steeds zwaarlijviger jeugd. Blair heeft zo'n 3 miljoen euro uitgetrokken om in de voedselautomaten op scholen zaken als chips en chocoladerepen te vervangen door meer verantwoorde snacks. En ook op de veelal van het vet druipende schoolmaaltijden zal strenger worden gelet, zo meldt de Observer.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS