Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Cafe » De Kroeg » Geen mms-cijfers Oud en Nieuw

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Geen mms-cijfers Oud en Nieuw
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
GSM-aanbieders noemen nog altijd geen cijfers over verkeer van multimediaberichten, mms, ook niet voor Oud en Nieuw.

Dat blijkt uit een rondje langs KPN, Vodafone, T-Mobile, Orange en Telfort. Overigens was Orange niet bereikbaar, had T-Mobiel nog geen cijfers over het Oud en Nieuwverkeer en viel bij bellen binnen het Telfortnet de verbinding twee keer weg door de kwaliteit van het netwerk.

KPN en Vodafone hadden cijfers bij de hand. Geen van beide partijen wilde of kon echter cijfers geven over het mms-verkeer. Onze conclusie dat de reden hiervan de geringe omvang is, wilden ze niet bevestigen. Vodafone wilde wel kwijt dat het mms-verkeer 'een factor vijf' hoger lag dan normaal.

Het vaste net van KPN verwerkte op de top om 0.15 uur op 1 januari 2004 5.300 gesprekken tegelijk. Dat is elf keer zo veel als de piek op een normale werkdag, aldus de woordvoerder. Vast belverkeer lag 20 procent hoger dan een jaar terug.

Bij mobiel was het aantal gesprekken op de top 1.500 oproepen per seconde, zes keer zo veel als de normale piek op een werkdag. Er zijn 25 procent meer sms-berichten verstuurd door KPN-abonnees. Tussen 22.00 uur op 31 december 2003 en 04.00 uur op 1 januari verwerkte KPN 4,5 miljoen berichten, uitgaand van de eigen abonnees plus inkomende berichten. De piek lag direct na de jaarwisseling.

Dat laatste gold ook voor Vodafone. Die verwerkte tussen 10.00 uur en 04.00 uur 2 miljoen berichten over zijn netwerk. Op de piek waren dat er bijna 19.400 ofwel circa 325 per seconde. De piek met bellen lag op 36.000 gesprekken tegelijkertijd, rond 00.15 uur. "We hadden minder congestie dan voorgaande jaren, eigenlijk nauwelijks nu, doordat het netwerk beter was geconfigureerd", aldus de woordvoerder van Vodafone.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS