Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Cafe » De Kroeg » Grondig onderzoek alle Nokia-gsm's

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Grondig onderzoek alle Nokia-gsm's
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
De Consumentenbond eist dat gsm-producent Nokia een diepgaand onderzoek gaat instellen naar al zijn mobiele telefoons vanwege de kans op ontploffingsgevaar.

Daarnaast heeft de bond ook een verzoek ingediend bij de Keuringsdienst van Waren om Nokia-mobieltjes te onderzoeken.

Aanleiding is een incident met een Nokia 7210, die vorige week in een broekzak van een 15-jarige Hengelose scholier Jacob Coskum ontplofte. Daarbij raakte de jongen aan zijn bovenbeen gewond en vatte zijn kleding vlam.

De Consumentbond spreekt van „een zeer ernstige situatie” omdat nog steeds niet duidelijk is hoe het mobieltje zomaar kon ontploffen. „Wij eisen dat er een grondig onderzoek komt naar alle typen”, aldus een woordvoerder. Voor zover bekend was het de tweede keer in ons land dat een gsm van Nokia ontplofte.

In augustus liep een 33-jarige vrouw in Amsterdam brandwonden in haar gezicht en nek op toen haar Nokia ontplofte. De Finse fabrikant verklaarde toen dat het door een niet-originele batterij kwam.

De telefoon van de Hengelose scholier had volgens de Consumentenbond echter wél een originele batterij. De jongen had het mobieltje nog maar een paar weken in gebruik.

Nokia heeft gisteren aangekondigd eerst het geëxplodeerde toestel te willen onderzoeken. „We willen vaststellen of het daadwerkelijk om een originele batterij gaat. Daarna zullen wij een reactie geven.”

Nokia heeft nog geen maatregelen aangekondigd om huidige bezitters van het type toestel te waarschuwen.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Nokia: Batterij in Hengelo was vals

Het Finse telecombedrijf Nokia heeft uit eigen onderzoek geconcludeerd dat de ontploffing van een gsm, waardoor een jongen in Hengelo onlangs gewond raakte, is veroorzaakt door een nagemaakte Nokia batterij. Al eerder schreven kranten naar aanleiding van TNO-onderzoek dat Nokia niet verantwoordelijk was voor het ontploffen van mobiele telefoons van dat merk.

Nokia wijt het probleem van de ontploffingen aan het gebruik van niet-originele batterijen. De Consumentenbond had gevraagd om diepgaand onderzoek omdat het had vernomen dat diverse telecomconcerns op de hoogte waren van het gevaar, maar dit niet naar buiten brachten. Zij eisen via de Keuringsdienst van Waren een lijst met gevaarlijke combinaties van telefoons met niet originele batterijen.

Een dag nadat de Consumentenbond een onderzoek eiste naar het ontploffingsgevaar van Nokia toestellen, ontplofte wederom een Nokia. Ditmaal betrof het een Vietnamese vrouw. De vrouw liep brandwonden op aan haar been.

Eerder werden twee Nederlanders getroffen door exploderende Nokia telefoons. Een 33-jarige vrouw bleek geen originele Nokia batterij te gebruiken, evenals het Vietnamese slachtoffer. De Hengelose jongen die werd getroffen, verklaarde wél een originele accu te gebruiken.

Dick Schmal van TNO vindt de uitleg van Nokia ‘redelijk overtuigend’. “Meestal zijn naleverbatterijen niet afgestemd op de mobiele telefoons.” Zowel fabrikanten als onderzoeksinstellingen en TNO zijn druk bezig om zowel de elektronica in het mobieltje als de chemische samenstelling van de batterij te verbeteren. Wat deze veiligheidsverbeteringen lastig maakt, stelt Schmal, is dat ze ten koste kunnen gaan van de kwaliteit en de duurzaamheid van de batterijen.

TNO deed onderzoek naar de verantwoordelijk gehouden lithium batterijen. De batterijen worden wereldwijd geprefereerd vanwege hun hoge energiedichtheid. “Maar omdat deze energie is opgeslagen in een klein volume kan de batterij bij kortsluiting, bijvoorbeeld ten gevolge van een val, gaan smelten of branden. Of zo u wilt, ontploffen”, vertelt Schmal.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS