Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Cafe » De Kroeg » Man wurgde vrouw uit angst voor falen verzorging

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Man wurgde vrouw uit angst voor falen verzorging
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Uit angst dat hij zijn dementerende vrouw niet langer zou kunnen verzorgen, liepen de spanningen bij de 83-jarige G. H.uit Assen zo hoog op, dat hij zijn echtgenote op 31 mei in zijn woning wurgde. Dat zei M. Walvius, de raadsman van de Assenaar, woensdag.

De rechtbank in Assen besloot de zaak op verzoek van de officier van justitie maximaal drie maanden aan te houden. Het Openbaar Ministerie heeft bij het Pieter Baan Centrum een onderzoek van de man aangevraagd, maar de wachttijden lopen daar inmiddels op tot vier maanden, waardoor H. op zijn vroegst half november aan de beurt is. Het is dus de vraag of de rechtbank de zaak de volgende keer wel inhoudelijk kan behandelen.

Ondertussen blijft de man, die volgens het ministerie van Justitie de oudste gedetineerde van Nederland is, in voorlopige hechtenis in De Grittenborgh in Hoogeveen. De rechtbank wilde niet voldoen aan het verzoek van zijn advocaat om hem voorlopig op vrije voeten te stellen. De rechtbank wees het verzoek van de advocaat om de zaak gezien de omstandigheden en de leeftijd van de verdachte achter gesloten deuren te behandelen ook af.

Tijdens de zitting bleek dat de man grote moeite had om zijn evenoude echtgenote te verzorgen. De Assenaar is aan een hand gehandicapt en probeerde met zijn goede hand zo goed en kwaad als het ging zijn vrouw te verzorgen. De twee leefden rustig en op zichzelf, ze waren al ruim vijftig jaar gelukkig getrouwd.

Toen de vrouw zich door de dementie anders ging gedragen, werd H. bang dat zijn goede hand het ook zou begeven en hij de verzorging niet meer aankon. Op 31 mei kreeg H. het te kwaad. Hij kneep de keel van zijn vrouw dicht en de vrouw kwam met haar rug tegen een hard voorwerp, waarna ze overleed. De Assenaar meldde de dood van de vrouw bij de huisarts, die vervolgens de politie inschakelde. Sindsdien zit H. vast.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS