Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Cafe » De Kroeg » 'Agenten mogen geen klant zijn van coffeeshop

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: 'Agenten mogen geen klant zijn van coffeeshop
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Minister Remkes van Binnenlandse Zaken vindt dat politiemensen zich niet mogen vertonen in coffeeshops om daar softdrugs te kopen, ook niet in hun vrije tijd. Agenten kunnen anders in een lastige positie komen als zij moeten optreden tegen de coffeeshophouder.

Dat zei de minister woensdag tijdens een overleg met de Tweede Kamer over het integriteitsbeleid voor de publieke sector. Remkes vindt dat sommige ambtenaren nu eenmaal een 24-uursfunctie hebben, zoals burgemeesters, ministers en ook de politie.

,,Een agent heeft een voorbeeldfunctie en moet gezag uitstralen'', aldus de bewindsman, die erop wijst dat coffeeshops gedoogd worden maar het feitelijk een overtreding is om daar te kopen. Volgend jaar moet een vernieuwde beroepscode klaar zijn voor de politie.

De Tweede Kamer steunt de voorgestelde vernieuwing van het integriteitsbeleid dat ervoor moet zorgen dat ambtenaren en openbaar bestuurders zich naar behoren gedragen en hun functie niet misbruiken.

Om corruptie tegen te gaan wordt onder meer de ambtseed en belofte voor ambtenaren weer verplicht. Dat moet het ambtsdragers weer laten stilstaan bij het belang van hun publieke functie. Remkes onderzoekt nog of de tekst van de ambtseed, die gelovigen afleggen, moet worden aangepast aan de huidige tijd.

De Nederlandse Politiebond (NPB) vindt het ,,vergezocht'' dat Nederlandse politiemensen zich in hun vrije tijd niet in coffeeshops mogen begeven. ,,Het bezoek aan een coffeeshop is niet verboden'', zegt een woordvoerder. ,,Daarom is het raar als zo'n gelegenheid wel verboden terrein zou worden voor een agent die op dat moment niet in functie is.''

De politievakorganisatie ACP kan zich wel ,,iets'' voorstellen bij de opvatting van Remkes. ,,Maar als politiemensen het niet mogen, dan moet het ook voor gewone burgers worden verboden'', meent de ACP.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS