Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Cafe » De Kroeg » Rouwwagen verliest kist

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Rouwwagen verliest kist
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Rouwwagen verliest kist

De medewerkers van PC Uitvaartzorg zijn er nog altijd ondersteboven van. Vorige week vrijdag verloor één van hun rouwwagens in Amsterdam-Osdorp onderweg een lijkkist. Het stoffelijk overschot, dat van het ene naar het andere uitvaartcentrum werd gebracht, kwam daardoor midden op een druk kruispunt terecht.

Op die plek verloor één van de chauffeurs van het uitvaartcentrum in een bocht op de Ookmeerweg de kist met het stoffelijk overschot. Pas minuten later merkte hij dat zijn ´passagier´ verdwenen was.

Een buschauffeur van het GVB was getuige. Hij stopte en tilde de kist zijn bus in. Een toevallig passerende medewerker van het Uitvaartbedrijf wist vervolgens de nietsvermoedende chauffeur te pakken te krijgen, die direct terugkeerde om de kist op te halen.

„Dit is werkelijk nog nooit eerder gebeurd”, zegt manager Erik Meijer van PC Uitvaartzorg. „We zijn er nog altijd van ontdaan. Intern hebben we er de afgelopen week ontzettend veel over gesproken. Maar wat valt er nog meer over te zeggen?

Het is erg vervelend”, aldus de uitvaartmanager. Hoe de deuren van de auto open konden gaan, is volgens Meijer nog een raadsel. Het bedrijf onderzoekt de zaak. Door het incident hoefde de uitvaart overigens niet te worden uitgesteld. Ook raakte het stoffelijk overschot tijdens de val niet beschadigd.

Volgens Meijer was het inlichten van de familie misschien wel de zwaarste klus. „Dit is natuurlijk het laatste wat je aan nabestaanden wilt vertellen, al hebben we volledig open kaart gespeeld. De familie reageerde uiteindelijk begripvol”, aldus de manager.

Opmerkelijk is dat, terwijl de toedracht van de zaak nog wordt onderzocht, de 30-jarige chauffeur van de rouwwagen Lucien van Wijngaarden gistermiddag plotseling werd ontslagen. Hij is ontstemd over de gang van zaken, vooral omdat de directie niet hem, maar de GVB-chauffeur op zijn woord gelooft.

„De man heeft tegenover de politie verklaard dat ik met een snelheid van 80 kilometer door de bocht was gescheurd en bovendien zijn bus had afgesneden. Maar dat is absoluut niet waar”, benadrukt Van Wijngaarden die, toen de kist uit de wagen viel, nog in zijn proeftijd zat.

Volgens hem is de oorzaak duidelijk. „Het bedrijf kampt al langer met kapot materiaal. Dit is door mij en collega´s meerdere malen gezegd. De wagens moesten soms wel twee keer per week naar de garage. Er werd echter niets structureels aan gedaan. Totdat dit gebeurde. Gisteren hebben ze plotseling de boel opgeknapt”, aldus de bestuurder.

[ 16.08.2003, 11:36: Bericht ge-edit door: Maria ]

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Hij had nog geen zin om te "rusten" [Smile]

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Nieuwe Enquete  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS