Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Software & Games » SCO maakt gedeelte van gewraakte code openbaar

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: SCO maakt gedeelte van gewraakte code openbaar
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
SCO is in maart 2003 een rechtszaak gestart tegen IBM. Inzet van de strijd tussen de twee bedrijven is de beschuldiging van SCO dat IBM code uit System V naar Linux gekopieerd zou hebben. Sindsdien hebben verschillende organisaties en personen om opheldering gevraagd omdat SCO in het midden liet welk gedeelte van de Linux kernel-code gekopieerd zou zijn. Daar is echter sinds gisteren echter verandering in gekomen. Tijdens SCOForum heeft Darl McBride, SCO's CEO, laten weten dat er door een team van experts al veel dubbele code is ontdekt in vergelijkingen tussen de Linux-code en de System V-code. SCOForum is een jaarlijkse conferentie waar SCO zijn beleid en plannen toelicht. Daarnaast gaf hij nogmaals aan dat zijn bedrijf er niet op uit is Linux kapot te maken, maar juist wil bereiken dat ieder bedrijf op zijn eigen manier software kan verkopen.

In de presentatie die volgde op die van McBride, ging Chris Sontag, manager van SCOsource, verder in op de code-overeenkomsten tussen SCO's System V en de Linux-kernel. Een aantal experts op het gebied van patroonherkenning hebben de afgelopen weken de code van beide systemen vergeleken. De resultaten van die onderzoeken hebben meer dan 800.000 regels code en comments opgeleverd die gekopieerd zouden zijn naar Linux. Deze regels komen voor het grootste deel voor in een aantal enterprise features: NUMA (nonuniform memory access), RCU (read-copy update), SMP (symmetrical multiprocessing), schedulers, JFS (journal file system) en XFS (extended file system). Om de beweringen te ondersteunen liet Sontag een aantal dia's zien met daarop afbeeldingen van overeenkomsten tussen de Linux- en de Unix-code. Wie meer wil zien kan zich bij SCO melden en na ondertekening van een NDA de code inzien.

Op onder andere Ars Technica, Slashdot en Gentoo Forums is verontwaardigd gereageerd op het nieuws. Op Slashdot wordt een vergelijking gemaakt tussen de hoeveelheid regels met code in de verschillende kernelversies. Daaruit blijkt dat versie 2.2 1,8 miljoen regels heeft, versie 2.4 3,4 miljoen en versie 2.5 5,1 miljoen. Het zou er dan dus op neerkomen dat bijna twintig procent van de Linux-kernelcode in versie 2.4 bij SCO vandaan komt. Een onmogelijk feit omdat daarvoor niet genoeg kernelcoders toegang hebben tot System V-code. Ook wordt het bewijs van SCO in twijfel getrokken door een aantal Slashdot-gebruikers. De code zou een algemeen stukje Unix-code zijn dat zelfs in schoolboeken gebruikt wordt. Op de Gentoo Forums wordt tenslotte duidelijk gemaakt dat ditzelfde stukje code al erg oud is, en al in versie 2.11 van BSD terugkomt. Daar komt dan nog eens bij dat het stukje code niet meer in versie 2.6 van de Linux-kernel zit.

Tijdens het laatste gedeelte van de eerste dag van de conferentie presenteerde Erik Hughes, manager productmanagement bij SCO, een aantal nieuwe producten. In april had SCO zijn web service-plannen gepresenteerd onder de naam SCOx. Met de lancering van de SCOx WebFace Solution Suite heeft het bedrijf hieraan concrete invulling gegeven. Ontwikkelaars en klanten kunnen met deze suite applicaties ontwikkelen en uitvoeren. Ook werd afgelopen maandag UnixWare Office Mail Server 2.0, een pakket met soortgelijke features als Microsoft Exchange, gepresenteerd. Daarnaast werd ook versie 2.1 van SCO Authentication gelanceerd. Met dit pakket kunnen gebruikersprofielen gedeeld worden tussen Unix- en Windowsomgevingen. Tenslotte werden ook een aantal features van de nieuwe versie van OpenServer aangekondigd. Het systeem zal de nieuwste Java-versie bevatten, verbeterde hardware-ondersteuning, een aantal security-updates en betere compatibiliteit met Windows via Samba 3.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
In de soap rondom SCO is een nieuwe plotwending te melden. Eerder was al gesuggereerd dat Microsoft achter SCO zou staan en de acties van het bedrijf zou ondersteunen. Complotdenkers zagen dit dan ook bewezen toen Microsoft in mei een licentie nam bij SCO op de Unix-code. Darl McBride, CEO van SCO, heeft hieraan echter een volgend complot toegevoegd. Volgens McBride heeft IBM een verborgen campagne opgezet om SCO op meerdere punten aan te vallen. Novell zou door IBM zijn aangezet om te ageren tegen SCO's plannen. Ook Eric Raymond, president van het Open Source Initiative, zou door IBM zijn aangezet om SCO's bewijs af te kraken.

IBM deed de aantijgingen van McBride af als nonsens. Novell heeft tot op heden niet gereageerd. Eric Raymond daarentegen heeft een open brief geschreven aan Darl McBride. In die brief geeft hij aan niet door IBM betaald te worden, ook verklaart hij opnieuw dat Big Blue hem nooit heeft geholpen. In de rest van zijn brief vraagt Raymond McBride opnieuw om openlijk met duidelijke bewijzen te komen en niet in vage en niet ter zake doende feiten te blijven steken. Ook gaf hij opnieuw aan dat, wanneer SCO met harde bewijzen komt, de Linux-kernelprogrammeurs onmiddelijk aan het werk zullen gaan om de betreffende code uit Linux te verwijderen. De algemene verwachting is echter dat SCO niet met voldoende bewijzen zal komen.

Interessant is ook het feit dat er opnieuw aan de al gepresenteerde code wordt getwijfeld. SCO heeft tijdens SCOForum een stukje code laten zien uit het Berkeley Packet Filter (BPF) uit /sys/net/bpf.c. In het gedeelte wat SCO liet zien was echter de BSD-licentiemelding verwijderd. Die opmerking zou altijd aanwezig moeten zijn, volgens de BSD-licentie. Een aantal code-experts meenden hierop te kunnen zeggen dat SCO bestaande licentie-opmerkingen heeft verwijderd uit grote delen van zijn code. De schrijver van het stuk BPF-code is in dienst geweest van Caldera, een voorganger van SCO. Hij was dit echter nog niet op het moment dat hij de code schreef. Er zijn andere getuigen die beweren dat SCO op meer plekken in de System V-code licentiebepalingen heeft weggehaald. Deze situatie is voor SCO erg ongemakkelijk omdat hiermee bewijs nu tegen het bedrijf gebruikt kan gaan worden.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
LilWiz
life ain't hard, just don't make it hard


Beoordeeld:
5
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor LilWiz   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Open-sourcefan legt SCO-site plat

Een open-sourcehooligan heeft dit weekend een denial of service (DoS) aanval uitgevoerd op de site van softwaremaker SCO.

Dat schrijft Eric Raymond, president van het Open Source Initiative, op LinuxToday. Aanleiding voor de DoS-aanval was waarschijnlijk een interview met SCO-bestuursvoorzitter Darl McBride, waarover grote consternatie ontstond in de open-sourcegemeenschap.

Bij een DoS-aanval probeert een aanvaller een server te overvoeren met valse verzoeken om informatie. Het is de bedoeling dat bonafide informatieverzoeken - in dit geval van bezoekers van de SCO-site - er daardoor niet doorkomen.

Volgens Raymond was de DoS-aanval niet het werk van een 'script-kiddie', de term waarmee DoS-aanvallers in de hackersgemeenschap doorgaans worden aangeduid. "Hij heeft een subtiele, selectieve aanval uitgevoerd", aldus Raymond.

"Ik had gehoopt, en eigenlijk ook verwacht, dat de aanvaller een puber zou zijn met geen echte banden met de open-sourcegemeenschap. Dat is helaas niet het geval. Ik heb genoeg over zijn achtergrond gehoord en over de manier waarop hij het heeft gedaan om er vrij zeker van te zijn dat hij één van ons was - en ik voel me beschaamd namens ons allemaal."

Na een oproep van Raymond besloot de aanvaller te stoppen met het belagen van de SCO-site. Volgens de gegevens van NetCraft is de site echter nog steeds onbereikbaar.

Berichten: 3613 | Plaats: Venray | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
SCO waarschuwt open source-gemeenschap

SCO heeft in een open brief de open source-gemeenschap gewaarschuwd, zo lezen we bij C|Net. Darl McBride, CEO van SCO schrijft dat het bedrijf sympathisanten van de community verantwoordelijk houdt voor de recente DDoS aanvallen. De site van het bedrijf was door de aanvallen een tijd niet bereikbaar. De brief gaat verder in op de ontwikkeling van de open source-gemeenschap en de manier waarop er met zaken als copyright moet worden omgegaan. De gemeenschap is hard gegroeid, ze maakt producten die door grote bedrijven gebruikt worden. "Om door deze ondernemingen geaccepteerd te worden is een beleid nodig dat de wet respecteert", zegt McBride. Uit de brief blijkt verder dat SGI ook betrokken is in de problemen rond de Linux code. Stukken System V code zouden via Linux software van SGI verspreid zijn. Iemand die betaald wordt door SGI heeft de regels waarin de copyright van SCO stond eruitgehaald aldus de brief:

The second development was an admission by Open Source leader Bruce Perens that UNIX System V code (owned by SCO) is, in fact, in Linux, and it shouldn’t be there. Mr Perens stated that there is “an error in the Linux developer’s process” which allowed Unix System V code that “didn’t belong in Linux” to end up in the Linux kernel (source: ComputerWire, August 25, 2003). Mr Perens continued with a string of arguments to justify the “error in the Linux developer’s process.” However, nothing can change the fact that a Linux developer on the payroll of Silicon Graphics stripped copyright attributions from copyrighted System V code that was licensed to Silicon Graphics under strict conditions of use, and then contributed that source code to Linux as though it was clean code owned and controlled by SGI. This is a clear violation of SGI’s contract and copyright obligations to SCO. We are currently working to try and resolve these issues with SGI.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Oorlog SCO en Linux in open brieven

De Linux-gemeenschap moet de dader(s) bekendmaken van de Ddos-aanvallen op de SCO-website, zo eist SCO in een open brief. SCO wil ook onderhandelen, maar de Linux-gemeenschap vindt dat rijkelijk laat.

In een uitgebreide open brief toont SCO de tweeslachtige houding die het bedrijf steeds heeft gehad: aan de ene kant pogen om de ontwikkelgemeenschap te vriend te houden, aan de andere kant keiiharde beschuldigingen uitend aan het adres van Linuxbouwers.

SCO-chef Darl McBride beschuldigt Open Source voorman Eric Raymond dat hij weet wie in de Linux-gemeenschap de Denial of Service aanvallen op de site van SCO heeft uitgevoerd. Volgens SCO verplicht dit Raymond om de naam bekend te maken bij de politie zodat de aanvaller(s) gearresteerd kunnen worden.

Ten tweede zegt McBride dat een andere Open Source-voorman, Bruce Perens, heeft toegegeven dat er Unix System V code per ongeluk in Linux is terechtgekomen. Dat zou hij gezegd hebben in een interview met Computerwire.

In een antwoord aan SCO van Raymond en Perens ontkennen beiden de beschuldigingen.

Raymond zegt dat hij was benaderd door een derde persoon die wist wie de aanvaller was, maar geen naam heeft verschaft. Raymond heeft wel zijn invloed aangewend om de aanvallen te laten stoppen. Dat hielp en een SCO-chef bedankte hem daar nog voor.

Perens zegt niet met zoveel woorden dat hij nooit heeft beweerd dat er Unix V code in Lunx verzeild is geraakt, maar gaat in de tegenaanval: er is bewezen dat SCO zelf regelmatig software van anderen heeft overgenomen. En als code vaker openbaar wordt, zal blijken dat er nog veel meer wordt gepikt door gesloten softwaremakers.

De Linux-voormannen dagen SCO uit om aan te tonen wat er is overgenomen door Linux. Ze zeggen dat, zolang de claim van SCO niet is bewezen, het geen zin heeft om te onderhandelen.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Linus Torvalds reageert op open brief SCO

Bij PC Pro is een artikel verschenen waarin de reactie van Linus Torvalds op de open brief van SCO behandeld wordt. De met sarcasme overgoten reactie van de geestelijk vader van Linux maakt vrij goed duidelijk hoe de zaken er nu voor staan: Er is nog altijd enige angst, maar de meeste mensen nemen SCO niet meer serieus. Het bedrijf heeft immers nog steeds geen bewijs geleverd waaruit blijkt dat IBM schuldig is aan het schenden van auteursrechten op Linux.

Torvalds vroeg in zijn brief of CEO Darl McBride misschien volwassen wilde worden. Ook werd in de open brief van SCO voorgesteld om een business model op te stellen zodat bedrijven die Linux verkopen winst kunnen maken. Dit plan werd met een sarcastische ondertoon van tafel geveegd: 'We have to sadly decline taking business model advice from a company that seems to have squandered all its money... and now seems to play the US legal system as a lottery'. Wel bedankte Torvalds McBride voor de brief:

Torvalds thanks McBride for his letter. 'We are happy that you agree that customers need to know that Open Source is legal and stable, and we heartily agree with that sentence of your letter,' he writes, and continues: 'The others don't seem to make as much sense.'

(tweakers)

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
LilWiz
life ain't hard, just don't make it hard


Beoordeeld:
5
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor LilWiz   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
SCO: rechtszaak Red Hat is gebakken lucht

SCO, momenteel verwikkeld in een Linux-strijd, heeft de rechter gevraagd een door Red Hat aangespannen zaak niet-ontvankelijk te verklaren.

Volgens de Unix-fabrikant heeft Red Hat namelijk geen poot om op te staan, vooral omdat Red Hat zijn aanklacht zou baseren op een 'niet-bestaande wettelijke uitdaging' door SCO.

Red Hats actie is volgens SCO niets meer dan een verkapte poging om te kijken hoe een rechtbank zou oordelen over de vermeende rechten van SCO op sommige delen van Linux.

"Red Hats echte motief voor zijn aanklacht tegen SCO was om de hele Linux-industrie in het gelijk te stellen", zo schrijft SCO in zijn motivatie.

Een woordvoerder van SCO laat weten dat het verzoek om de rechtszaak te laten vallen, dan ook niet meer dan een logisch gevolg is op een ongerechtvaardigde aanklacht.

"We ontkennen simpelweg de dingen die Red Had in zijn aanklacht opvoert. We hebben nimmer aangegeven dat we Red Hat willen vervolgen of hiertoe plannen zouden hebben. We hebben ook helemaal geen plannen om dit te doen", aldus de woordvoerder.

In maart opende SCO de aanval op IBM. Via een rechtszaak eist de Unix-fabrikant minimaal een miljard dollar schadevergoeding. Dit omdat IBM volgens SCO delen van de broncode van SCO Unix illegaal zou hebben gebruikt voor de ontwikkeling van zijn Linux-broncode.

In mei waarschuwde SCO vervolgens dat Linux-gebruikers wel eens aangeklaagd zouden kunnen worden voor inbreuk op intellectuele eigendommen. Niet veel later liet SCO zich ontvallen dat het bedrijf mogelijk licentiekosten in rekening gaat brengen bij bedrijven die Linux gebruiken.

Linux-voorstanders reageerden woedend op de claim en uitlatingen van SCO. Zo diende Red Hat in augustsus een officiële aanklacht in tegen SCO wegens het zwartmaken van Linux en de voorstanders van dit besturingssysteem.

Berichten: 3613 | Plaats: Venray | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
SCO haalt 15 miljoen dollar op aan licenties

SCO zegt de afgelopen twee kwartalen ruim 15 miljoen dollar aan licentiegelden ontvangen te hebben. Met name Sun en Microsoft maakten miljoenen over.

Uit het kwartaalbericht van SCO blijkt dat via SCOsource, het licentiebedrijf van SCO, 15.300.000 dollar aan inkomsten genereerde met Unix-licenties. Het waren de eerste twee winstgevende kwartalen uit de geschiedenis van het bedrijf.

SCO zegt in totaal zo'n 30.000 licentieovereenkomsten te hebben gesloten. Het bedrijf bezit namelijk een groot aantal Unix-patenten die onder andere verwerkt zijn in Sun's Solaris, IBM's AIX, SGI's IRIX, HP's UX, Fujitsu's ICL DRS/NX, Siemens' SINIX, Data General's DG-UX, and Sequent's DYNIX/Ptx. Dit zijn alle Unix-derivaten, waarvoor SCO geld ontvangt.

Sun en Microsoft hebben toekomstige problemen afgekocht door miljoenen over te maken aan SCO. De inkomsten zijn echter eenmalig omdat het eeuwigdurende licenties zijn die Microsoft en Sun kochten van SCO.

SCO zal in 2003 en 2004 een internationale 'road tour' houden om het licentiebeleid toe te lichten. Ook Nederland wordt aangedaan.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
SCO versus Linux

De ‘sorry-saga’ van SCO en Linux duurt voort. Dit is weer iets waar de it-industrie niet op zit te wachten. Software voor eindgebruikers heeft de laatste jaren geen vooruitgang geboekt wegens het monopolie van Microsoft. Hierdoor was open broncode software (oss) de belangrijkste ontwikkeling van de afgelopen tien jaar. Die legde de basis voor een alternatief voor Microsoft; iedereen zou daarvan kunnen profiteren (behalve Microsoft, maar zelfs die zou betere producten maken in een concurrerende omgeving). Wie van Microsoft af wil, heeft een alternatief, en zij die aan het bedrijf vasthouden, zullen waardevollere producten krijgen dan nu.
Het besturingssysteem Linux heeft, hoewel het niet het enige oss-product is, wel de bal aan het rollen gekregen. Uiteindelijk zullen de servers en applicaties veel belangrijker worden. Linux heeft nu een flinke opmars gemaakt in de ondernemingswereld, vooral op de servers die op Intel gebaseerd zijn, zodat er al een enorme ‘installed base’ is. Het ligt in de aard van oss dat Linux-ontwikkelaars als Suse, Rad Hat en Caldera, en systeemleveranciers zoals IBM, HP en Dell, gebruikers niet zullen vrijwaren van claims van derden. Die situatie wordt nu uitgebuit door SCO.
Twee namen zijn speciaal belangrijk: IBM en Caldera. Van even groot belang is de ontbrekende naam, Microsoft, omdat het waarschijnlijk achter SCO staat in zijn actie tegen IBM. Caldera is van belang omdat het een van de eerste bedrijven was, samen met Red Hat, dat een commerciële versie van Linux verkocht. Het nam daarnaast het noodlijdende Unix-softwarehuis SCO over. Daardoor kreeg het zowel Linux- als Unix-producten én de controle over de broncode van Unix, die onder meer werd gedistribueerd aan IBM (AIX), Sun (Solaris) en HP (HP/UX).
Dit leek een goed idee, maar IBM, de belangrijkste Linux-klant, werd over het hoofd gezien. IBM was Suse en Red Hat gunstig gezind. Terwijl er steeds meer Linux-serverinstallaties kwamen, zakte de verkoop van op Intel gebaseerde Unix-servers in elkaar en raakte SCO in financiële problemen.
Ook werd de verkoop van op Intel gebaseerde Unix-systemen negatief beïnvloed door Windows NT, maar daar kon SCO niets tegen doen. Uit wanhoop kwam het op het idee om de gebrekkige verkoop te compenseren via inkomsten uit rechtszaken tegen bedrijven.
Het enige wapen van SCO is het feit dat het eigenaar is van de Unix-broncode. Die heeft een lange geschiedenis, die loopt van AT&T via Novell naar SCO.
Dit is de Achilleshiel van SCO, omdat de Unix-code zelf veel code uit verschillende bronnen bevat, inclusief code die het bedrijf eigenhandig in het publieke domein heeft geplaatst. SCO heeft geen rechten op deze code alleen omdat het in Unix is geschreven! SCO heeft IBM speciaal beschuldigd van het distribueren aan klanten van Linux dat regels code bevat die direct uit Unix zijn overgenomen, zonder daarvoor royalty’s betaald te hebben. In feite beschuldigt het IBM van het opzettelijk stelen uit de Unix-broncode waarvoor het een licentie heeft met betrekking tot AIX. Dat is belachelijk.
Het verachtelijkste wat SCO heeft gedaan, is het ‘waarschuwen’ van bekende gebruikers van Linux dat zij wellicht royalty’s en boetes moeten betalen, omdat ze de software gebruiken die ze in goed vertrouwen hebben gekocht. Dit is een grove aanval op de gehele oss-beweging, een slecht gecamoufleerde poging om haar opmars te stoppen.
Vanwege deze streek verdient SCO het om te verliezen. Ik hoop dat de gehele it-industrie ervoor zorgt dat dit gebeurt.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Linus Torvalds wijst SCO's copyright claims af

SCO heeft een lijst met 71 bestanden uit de Linux-code gemaakt waarin auteursrechtelijk beschermde code zou staan, zo meldt eWeek. Twee van deze bestanden zijn door Linus Torvalds zelf geschreven en hij heeft gekeken of de claims van SCO van toepassing zijn op deze bestanden. Het gaat om de bestanden 'include/linux/ctype.h' en 'lib/ctype.h'. Deze bestanden zijn al aanwezig sinds versie 0.01 van Linux en bestaan al sinds 1991. Torvalds geeft toe dat de verschillende functies niet bepaald mooi en efficiënt geprogrammeerd zijn, maar hij is wel de originele auteur en niemand anders. Er zijn genoeg details die laten zien dat de Unix-code van SCO niet is overgenomen in de Linux-code.

Een groot deel van code die SCO als de zijne ziet, bestaat uit declaraties en functies die nodig zijn om verschillende gestandaardiseerde technieken zoals POSIX, een standaardinterface voor besturingssystemen, te kunnen gebruiken. Deze code is dus in feite onderdeel van de standaard en daar is verder weinig aan gedaan door SCO. Verder is er voor verschillende problemen eigenlijk maar één triviale of efficiënte oplossing. Deze wordt dus logischerwijs door zowel SCO als de programmeurs van Linux gebruikt. Ditzelfde geldt voor de naamgeving van variabelen. Hoe kan aangeven worden of een naam upper case of lower case is? In de programmeertaal C lijken _U en _L erg logisch, vandaar dat deze namen in zowel Unix als Linux gebruikt worden:

"In short, there aren't that many ways you can choose the names, and there is lots of overlap, but it's clearly not 100 percent," he said.

[...] Eric Raymond, president of the Open Source Initiative, told eWEEK.com there was a good reason why some of the code looked similar. "Do you know that there is not one bit of executable code in those files? They're pretty much all macros and declarations forced by POSIX and other technical standards."

(tweakers)

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
SCO legt bewijzen op tafel

The SCO Group heeft IBM een specificatie gestuurd van de bestanden en code-onderdelen waarmee IBM volgens SCO inbreuk maakt op zijn intellectueel eigendom. Dat meldt IDG's nieuwsdienst.

SCO werd afgelopen december door de rechter in de zaak die tegen IBM is aangespannen, gesommeerd om IBM bewijzen te overleggen. De lijst die SCO nu heeft overhandigd, is echter nog niet volledig. Volgens SCO hebben vakanties van medewerkers tijdens de afgelopen feestdagen voor vertraging gezorgd.

IBM heeft bevestigd dat het documenten van SCO heeft ontvangen, maar onthoudt zich van commentaar over de inhoud daarvan. Een woordvoerder van SCO verklaarde dat de overlegde documenten geen voorbeelden van inbreuk op SCO's auteursrecht bevatten. Dat duidt erop dat SCO - anders dan het eerder deed geloven - in de rechtszaak niet in zal gaan op vermeende schending van het auteursrecht, maar zich zal concentreren op de aanklacht van contractbreuk. Daarbij gaat het om de vraag of de licentie die IBM destijds op Unix System V nam, IBM al of niet verbood om van zijn Unix-varianten AIX en Dynix/tp afgeleide code aan Linux te schenken.

De vraag of SCO überhaupt rechten kan doen gelden op de gewraakte code, wordt inmiddels ook steeds onduidelijker. Novell blijft volhouden dat The SCO Group niet het intellectueel eigendom heeft, en dat het los daarvan onder de overnameovereenkomst niet het recht heeft beperkingen te stellen aan wat Novell met de code doet dan wel anderen toestaat te doen. (jwy)

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS