Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Software & Games » Monsterpact AOL en Microsoft

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Monsterpact AOL en Microsoft
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
America Online, onderdeel van AOL Time Warner, en Microsoft, staken hun conflict over internetsoftware. AOL neemt een licentie op Internet Explorer en Media Player voor zeven jaar, en praat met Microsoft over ICQ en Messenger. Microsoft betaalt 750 miljoen dollar schade voor het dwarszitten van Netscape.
Dit hebben Micosoft en AOL Time Warner samen bekendgemaakt. Onder meer Reuters en MSNBC berichtten erover.

Het pact tussen AOL en Microsoft is het belangrijkste tot nu toe in 2002 op de internetmarkt. De overeenkomst lijkt vooral grote gevolgen te hebben voor het betaald distribueren van content over internet. Dat laatste is een groot belang van Time Warner, dat het concern in de armen drijft van Microsoft die immers met Media Player een stringente bescherming van rechten hanteert.

Ook willen de partijen samenwerken met instant messaging - direct chatten - waardoor waarschijnlijk de concurrentiestrijd tussen ICQ van AOL en MSN Messenger beeindigd zal worden. Details zijn niet bekendgemaakt, maar duidelijk is dat de programma's compatibel worden waardoor gebruikers van ICQ en MSN Messenger ook onderling kunnen babbelen.

De overeenkomst lijkt ook een volgende strijd binnen AOL Time Warner te beslechten. Stelde AOL zich aanvankelijk op als een echte internetpartij waar de technologische mogelijkheden het beleid bepaalden, nu komen de contentbelangen van Time Warner voorop te staan in de strategie.

Niet langer is Netscape het paradepaard van AOL voor het browsen, maar Internet Explorer zal naar voren dringen, met name vanwege de distributie van film, muziek en nieuws van AOL Time Warner die eindelijk aan online distributie van content wil gaan verdienen.

Het digital-rights management (DRM) komt centraal te staan in de samenwerking tussen beide partijen. Dit zal er wellicht toe leiden dat AOL actief de illegale uitwisseling van bestanden over haar netwerk zal aanpakken. In elk geval lijkt het lot bezegeld voor Netscape. In de markt stelt Netscape buiten AOL nauwelijks nog iets voor tegenover de overmacht van Internet Explorer.

De 750 miljoen dollar bloedgeld voor het ombrengen van Netscape kan AOL Time Warner ook goed gebruiken. Het bestuur moet een schuld van 26 miljard dollar terugbrengen tot 20 miljard dollar.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS