Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Software & Games » Duitsland verbiedt computerspel C&C: Generals

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Duitsland verbiedt computerspel C&C: Generals
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Het Duitse Ministerie voor Familie, Senioren, Vrouwen en Jeugd, wil dat het oorlogsspel Command & Conquer: Generals uit de schappen wordt gehaald, en alleen nog stiekem, onder de toonbank aan volwassenen mag worden verkocht. Het spel verheerlijkt de oorlog volgens het ministerie.

Volgens een persbericht van het Bundesministerin für Familie, Senioren, Frauen und Jugend is C&C: Generals schadelijk voor jonge kinderen omdat het oorlogsgeweld verheerlijkt. Het spel mag niet langer zichtbaar in de winkels liggen. Onder de toonbankverkoop mag nog wel.

Vanaf 1 april 2003 zal er een nieuwe wet van kracht zijn in Duitsland die advertenties voor geweldadige spellen in kranten, tijdschriften en winkels verbiedt. Gamesuitgevers lopen kans op een boete van 50.000 euro als ze de regels overtreden.

In C&C:Generals kan een speler met Scud-raketten de tegenstander aanvallen, huizen vernietigen en terroristische aanslagen plegen. Het spel is zeer actueel: er zijn beeldfragmenten van George Bush en Kofi Annan in te vinden. In een van de scenes moet een speler een aanval op Bagdad plannen.

Tegenover de New York Times zegt een woordvoerder van Electronic Arts, de uitgever, dat het verbod vooral een politieke oorsprong heeft vanwege het conflict tussen Duitsland en de VS.

Maar het ministerie is zeer actief met verboden op computerspellen. Spellen die op de Duitse markt komen zijn vaak aangepast: zo wordt bloed vaak vervangen door groen bloed, wat minder schadelijk zou zijn voor de kinderen; alleen aliens hebben immers groen bloed. Daarnaast werden er al eens leeftijdsgrenzen voor 3D-shooters zoals Unreal verhoogd tot 18 jaar. Het spel Return To Castle Wolfenstein is verboden omdat er hakenkruizen en nazi-afbeeldingen in zitten: in Amerika, de belangrijkste markt voor 3-D shooters was het spel zeer populair.

CNN en andere media die live-videobeelden van de echte oorlog vertonen, zijn (nog) niet verboden.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS