Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Economie » Ryanair verwacht hogere vliegtarieven

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Ryanair verwacht hogere vliegtarieven
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
De zeer lage tarieven van sommige luchtvaartmaatschappijen zijn waarschijnlijk voorbij. Ryanair, de grootste goedkoop vliegende luchtvaartmaatschappij van Europa, verwacht dat tickets duurder worden.

De maatschappij meldde dat zondag, vooruitlopend op een beslissing van de Europese Commissie dinsdag. De commissie maakt dan waarschijnlijk een einde aan de vergaande kortingen die de maatschappijen nu krijgen van sommige overheidsvliegvelden. De kortingen zijn nu de basis van de lage tarieven. De Europese Commissie beschouwt die kortingen vrijwel zeker als ongeoorloofde staatssteun, stelt Ryanair.

De Europese Commissie treedt op naar aanleiding van het contract van Ryanair met vliegveld Charleroi ten zuiden van Brussel. Maar volgens Ryanair raakt het oordeel veel andere maatschappijen, zoals easyJet die soortgelijke kortingen krijgt van de vliegvelden Berlijn Schonefeld en Marseille.

Ryanair noemt ook Duitse goedkope maatschappijen die voordelige contracten zouden hebben met enkele luchthavens, evenals Aer Lingus met Dublin en Cork. Ryanair-topman Michael O'Leary kondigde aan deze andere maatschappijen zonodig met rechtszaken te dwingen om hun onterechte kortingen ook terug te betalen.

De Ierse luchtvaartmaatschappij beschuldigt de Europese Commissie alvast van 'ongekende politieke bemoeienis met een vrije markt'.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Ryanair moet staatssteun terugbetalen

Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft illegale subsidie gekregen. Het bedrijf moet over de periode 2001 tot en met 2003 minstens 4 miljoen euro terugbetalen aan de Belgische deelstaat Wallonië, zo heeft de Europese Commissie dinsdag beslist.

De uitspraak heeft vergaande gevolgen voor goedkoop vliegende bedrijven zoals Ryanair. De beslissing beperkt de fikse kortingen die de maatschappijen nu bij regionale vliegvelden krijgen. Die kortingen zijn een van de oorzaken van de lage kosten voor de maatschappijen.

Ryanair, dat tickets soms voor maar enkele euro's verkoopt, vliegt altijd vanaf relatief onbekende vliegvelden. Daar bedingt de maatschappij enorme kortingen en hulp bij advertenties. Deze luchthavens zijn vaak in handen van overheden. Het onderzoek van de Europese Commissie richtte zich op de luchthaven van Charleroi, 40 kilometer ten zuiden van Brussel.

De prijsvechter hoefde daar veel minder heffingen te betalen dan andere maatschappijen. Zo droeg Ryanair voor de grondafhandeling 4 euro per passagier af, terwijl concurrenten daar meer dan 8 euro voor moesten betalen. Dit lag vast in een contract met een looptijd van vijftien jaar.

De overheid van Wallonië betaalde bovendien voor de vlieglessen en hotelovernachtingen van het Ryanair-personeel, aldus Europese Commissie. Dat kostte meer dan 1 miljoen euro. Verder draaide de overheid op voor een deel van de reclamekosten.

Topman O'Leary van Ryanair liet weten te beslissing van de commissie te zullen aanvechten. Volgens hem gaat het om ,,een aanval op alle goedkope maatschappijen''. Het besluit leidt tot hogere tarieven en minder concurrentie, aldus O'Leary.

Eindhoven Airport is er niet bezorgd over, aldus directeur B. de Boer. Hij vindt dat Ryanair steun van de luchthaven verdient. De goedkope tarieven die de maatschappij vanaf Eindhoven hanteert hebben volgens hem niets te maken met verkapte staatssteun. ,,De lage tarieven zijn gewoon het gevolg van kwantumkorting''.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS