Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Economie » Huwelijk hangt af van economie

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Huwelijk hangt af van economie
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Afgelopen jaar zijn drie procent minder mensen in het huwelijksbootje gestapt dan het jaar daarvoor.

Ongeveer 83.000 stellen verbonden zich in 2003 in de echt, terwijl dat er in 2002 nog ongeveer 85.000 waren. Dat blijkt uit een onderzoek Gezinsvorming 2003 van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het aantal huwelijken neemt al een paar jaar af. Dat hangt volgens dr. J. Latten van het CBS samen met de economie. Hoe minder vertrouwen mensen in de economie hebben, hoe minder geneigd ze zijn om te trouwen. In 2001 noemde Latten het huwelijk daarom al een consumptieartikel.

Uit een onderzoek van het blad Bruid & Bruidegom zou juist blijken dat het huwelijk in populariteit toeneemt en steeds uitbundiger gevierd wordt. Dat meldt de Volkskrant vandaag.

Mogelijk heeft het blad een iets minder onafhankelijk uitgangspunt dan het CBS. Anderzijds merkt Latten wel op dat de stellen die wat te besteden hebben wel trouwen. Mogelijk doen zij het dan ook meteen goed en heel uitbundig.

Uit hetzelfde onderzoek van het CBS blijkt dat mensen ook steeds later gaan samenwonen, na hun 25ste. In de leeftijdscategorie 18 tot 24 jaar woont de meerderheid van diegenen die een vaste relatie hebben niet samen (80 procent van de mannen en ruim 60 procent van de vrouwen). In de groep van 35 tot 29-jarigen woont nog maar 24 procent van de mannen en 18 procent van de vrouwen met een vaste relatie niet samen.

Toch kiezen ruim 125.000 mensen voor een LAT-relatie. Dit aantal is geteld onder 30 tot 59-jarigen. Met name de veertigplusser kiest bewust voor het apart samen leven. De belangrijkste reden die de latters gaven voor hun keuze was behoefte aan vrijheid. Ook kinderen uit een vorig huwelijk en slechte samenwoonervaringen zijn bepalend geweest, aldus de ondervraagden.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS