Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Economie » FNV vreest honderden ontslagen bij DSM

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: FNV vreest honderden ontslagen bij DSM
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Vakbond FNV Bondgenoten vreest een grote ontslagronde bij DSM in Geleen. Volgens FNV-bestuurder H. van Rees bereidt het chemieconcern een reorganisatie voor die honderden werknemers overbodig zou maken.

Het gaat om een plan ,,Copernicus'', waarbij DSM kijkt naar het efficiënter maken van de organisatie op het bedrijventerrein Chemelot in Geleen. De ontslagen vallen volgens FNV niet bij het productiepersoneel, maar bij de ondersteunende diensten van het bedrijf. De bond vermoedt dat die diensten volgens het bedrijf te gedecentraliseerd en versnipperd werken. ,,De vraag is, wil DSM deze bedrijven nog langer onder eigen vlag voeren of gaat het die verkopen'', aldus Van Rees, die spreekt van een zeer ingrijpend reorganisatieproces.

,,DSM leed in het derde kwartaal verlies en dat maakt de raad van bestuur zenuwachtig. Er moet goedkoper en efficiënter geproduceerd worden'', aldus Van Rees. FNV Bondgenoten verzet zich tegen de dreigende ontslagronde en wil dat DSM de eigen ondersteunende diensten ook voor andere bedrijven laat werken, zodat er meer geld in het laatje komt.

Het gaat hierbij om diensten als de ARBO en het Chemisch Lab van DSM. Daarnaast wil de vakbond dat DSM bedrijven aantrekt op de honderd hectare braakliggende grond van het 800 hectare grote DSM-terrein op Chemelot in Geleen. Dat zou de kosten spreiden, vindt Van Rees, die hierover binnenkort in gesprek gaat met DSM.

Een woordvoerster van DSM zei in een reactie dat er inderdaad gezocht wordt naar een verbetering van de efficiency bij Chemelot. De plannen hiervoor, in grove lijnen uitgewerkt in de zogenoemde blauwdruk Copernicus, worden over twee of drie weken voorgelegd aan de ondernemingsraad. Voor die tijd wil DSM hierover geen mededelingen doen. Ook wilde de woordvoerster niet zeggen of er bij de reorganisatie ontslagen vallen.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS