Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Economie » Goudkoorts rondom beursgang Chinese verzekeraar

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Goudkoorts rondom beursgang Chinese verzekeraar
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Lange rijen voor de bank. Dat was het beeld deze week in Hongkong, waar kleine beleggers hoopten een graantje mee te pikken in de goudkoorts die rondom de beursgang van China Life Insurance heerst.

Het wordt 's werelds grootste beursgang van 2003. De Chinese verzekeraar haalt in eerste instantie 23,5 miljard Hongkong-dollar (2,5 miljard euro) op voor 25 procent van de aandelen. De Britse telefoonboekengroep Yell kwam eerder dit jaar niet verder dan 1,6 miljard euro. Vrijdag sloot de inschrijving, die 170 keer was overtekend. Lokale effectenhuizen kwamen zelfs tijdelijk zonder geld te zitten, omdat vele beleggers bereid waren hun kredietlimieten helemaal op te souperen voor wat aandelen China Life.

,,De geur van gratis geld verdienen hangt weer in de lucht'', zo stelde een analist van Morgan Stanley vast. ,,Kerstmis komt vroeg dit jaar in Hongkong.'' Dit geldt ook voor de zakenbanken zelf. China International Capital, Citigroup, CSFB en Deutsche Bank kunnen mogelijk bijna 90 miljoen euro verdelen door de beursgang van China's grootste afsluiter van levensverzekeringen.

De goudkoorts is niet zo vreemd. Recente beursnieuwelingen stegen op de eerste dag fors in koers en van China Life wordt hetzelfde verwacht. De index van Chinese aandelen in Hongkong is dit jaar al in waarde verdubbeld. Angst voor een zeepbel is er niet, omdat China hard bouwt aan een status van economische grootmacht. Berichten over een wankele financiële sector worden eenvoudigweg in de wind geslagen.

China Life krijgt niet alleen een notering in China. Ook op Wall Street kan het aandeel vanaf volgende week worden verhandeld. New York krijgt woensdag zelfs de primeur, Hongkong volgt een dag later.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS