Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Economie » Xenon Webstore stopt schuldeisers in lege BV

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Xenon Webstore stopt schuldeisers in lege BV
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
In de Twentse krant Tubantia is te lezen dat de computerhandel Xenon Webstore een ongebruikelijke constructie heeft gekozen om onder zijn schuldeisers uit te komen. Xenon Webstore heeft onlangs uitstel van betaling aangevraagd wegens financiële problemen. Vervolgens heeft de eigenaar van de onderneming besloten een nieuwe B.V. op te richten onder de naam Xenon B.V. Alle bezittingen uit de onderneming, waaronder het personeel en contracten met afnemers, zijn vervolgens naar deze nieuwe B.V. overgeheveld. Uiteraard kan dit niet zomaar, en daarom is er vanuit de nieuwe B.V. een bedrag van 200.000 euro overgemaakt als zogenaamde koopsom naar de in de problemen verkerende B.V.

Alle schuldeisers, waaronder de belastingdienst, zijn in de oude B.V. achtergebleven. De totale schuld van 800.000 euro kan het bedrijf niet voldoen en daarom zullen de schuldeisers voor maart 2004 worden benaderd met een schikkingsvoorstel. Zij kunnen hoogstens tien tot twintig procent van het oorspronkelijk uitstaande schuldbedrag tegemoet zien, zo vermeldt de krant. Alle activiteiten van de onderneming worden voortgezet in de nieuwe onderneming en er zal voor de bestaande klanten van het bedrijf niets merkbaar zijn van de financiële problemen waarin het bedrijf verkeert:

De bestuurder van het Enschedese bedrijf heeft in september een vrij ongebruikelijke stap gezet door een nieuw bedrijf op te zetten: Xenon BV, waarin hij het personeel, contracten met kopers en andere activa heeft ondergebracht. Hiervoor heeft hij de oude BV circa twee ton betaald. De schuldeisers, waaronder de fiscus (dikke 20 mille), leveranciers en de bedrijfsvereniging zijn in de oude BV achtergebleven.

De curator schat hun totale schuld op zeker 800.000 euro exclusief de nog onbekende schuld van de bedrijfsvereniging.

De twee ton die is betaald wordt door Haafkes vooralsnog gezien als een reële prijs. Dit bedrag in de oude BV is beschikbaar voor de oude schuldeisers.

De problemen van Xenon zijn overigens veroorzaakt door de algehele malaise waarin de ICT-sector momenteel verkeert en door de hoge huisvestingskosten van het bedrijf. Xenon Webstore heeft tijdens succesvollere perioden in het verleden een pand gekocht onder het voetbalstadion van FC Twente.

(tweakers)

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS