Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Economie » Meer dan miljard kinderen leven in armoede

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Meer dan miljard kinderen leven in armoede
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Meer dan een miljard kinderen ondervinden de ondermijnende gevolgen van armoede. Dat blijkt uit een onderzoek van Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties.

Uit de studie blijkt onder meer dat eenderde van alle kinderen woont in een huis met een moddervloer of met meer dan vijf mensen op een kamer en dat één op de vijf geen veilige waterbron tot zijn beschikking heeft.

Het rapport is de eerste poging om op een wetenschappelijke wijze de armoede in de wereld te meten. Duidelijk is geworden hoe weinig het leven van de allerarmsten de laatste paar jaar is veranderd. Voor dit grootste onderzoek in zijn soort zijn gegevens gebruikt uit eind jaren negentig over 1,2 miljoen kinderen in 46 landen. De armoede is niet alleen gemeten naar inkomen, maar ook naar mensenrechten zoals onderkomen, voedsel en drinkwater, sanitaire voorzieningen, gezondheid en onderwijs.

Meer dan 90 miljoen kinderen in Zuid-Azië lijden iedere dag honger. Wereldwijd zijn 134 miljoen kinderen tussen zeven en 18 jaar nooit naar school geweest. De meesten van hen zijn meisjes.

Carol Bellamy, directeur van Unicef, laat weten dat het oplossen van de grootste prolemen 'op zichzelf te doen is, als het rijke westen eindelijk inziet dat er in kinderen geinvesteerd moet worden'. Internationale handelsafspraken en vermindering van ontwikkelingsgeld zijn volgens Bellamy verantwoordelijk voor de armoede onder kinderen.

In een VN-resolutie opgemaakt in 2000 is te lezen dat in 2015 het aantal mensen dat moeten rondkomen van minder dan een dollar per dag, gehalveerd moet zijn. Ook het aantal mensen dat dagelijks te maken heeft met honger moet met de helft naar beneden. Verder wil de VN het sterftecijfer van kinderen onder de vijf met tweederde terugbrengen en hebben alle kinderen minimaal recht op het afmaken van de basisschool.

Allemaal doelen die onhaalbaar zijn, volgens Shailen Nandy, een van de schrijvers van het rapport. "De manier waarop er nu gekort wordt op hulpgelden maakt het onmogelijk om de doelstellingen te bereiken. Armoede in de wereld lijkt alleen maar groter te worden, een feit dat ook is bevestigd door de Wereldbank".

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS