Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Economie » Heineken verkoopt meer bier en vergroot winst

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Heineken verkoopt meer bier en vergroot winst
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Heineken heeft in het eerste halfjaar ruim 45 miljoen hectoliter bier verkocht. Dat is 9 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het bierconcern woensdag voorbeurs bekendgemaakt.

De nettowinst steeg met 21 procent tot 400 miljoen euro, mede dankzij de bijzondere bate van 71 miljoen euro door de verkoop van de Argentijnse brouwer Quilmes. Zonder de eenmalige post ging de winst met slechts 1 procent omhoog.

De omzet steeg met 6 procent naar 4,6 miljard euro. Het bedrijfsresultaat groeide op eigen kracht met 7 procent.

,,Heineken ontwikkelt zich goed. Wereldwijd hebben we de positie van onze onderneming verder versterkt'', constateerde bestuursvoorzitter A. Ruys. Heineken kocht in het voorjaar de Oostenrijkse brouwer BBAG, die in veel landen in het oostelijk deel van Europa bier verkoopt. Deze transactie is nog niet helemaal afgerond.

Heineken verwacht dat de nettowinst exclusief wisselkoerseffecten in de tweede helft van dit jaar zeker zoveel zal groeien als de 6 procent in de eerste zes maanden. Maar de sterke euro zal het resultaat weer drukken, waardoor de stijging van de winst exclusief bijzondere posten ongeveer gelijk zal zijn aan die in het eerste halfjaar. De resultaten van BBAG zijn in die prognose nog niet meegenomen.

De omzet groeide autonoom met 5 procent door een betere verkoopmix, hogere prijzen per flesje en meer verkochte hectoliters. In de cijfers zijn opgenomen de eerdere aanwinsten Al Ahram in Egypte, CCU in Chili, Karlsberg in Duitsland en Karlovacka in Kroatië.

Heineken verkocht beter in Nigeria, Rusland, Polen, Spanje en Italië. De verkopen in Frankrijk, Griekenland, de Verenigde Staten en Nederland liepen wat terug. Heineken maakte vorige week voor het eerst in zijn bestaan ontslag van personeel bekend. In de Nederlandse organisatie verdwijnen 450 banen.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS