Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Economie » 100.000 banen midden- en kleinbedrijf op de tocht

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: 100.000 banen midden- en kleinbedrijf op de tocht
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Middelgrote en kleine ondernemingen verwachten dit jaar in totaal 96.000 werknemers te moeten ontslaan. Een kwartaal eerder gingen de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf er nog vanuit 60.000 banen te moeten schrappen.

MKB-Nederland maakte maandag bekend dat de verwachtingen van ondernemers voor het eigen bedrijf ,,ronduit belabberd'' zijn. De organisatie voor middelgrote en kleinere ondernemingen heeft aan de vooravond van prinsjesdag het onderzoeksbureau NIPO de verwachtingen laten peilen onder de leden.

,,Hieruit valt geen enkele hoop op betere tijden af te leiden. Zowel de verwachtingen voor de eigen omzet, als orderpositie en winst bevinden zich op nieuwe laagterecords'', aldus MKB-Nederland.

Volgens het NIPO-onderzoek verwacht 30 procent van de ondernemers geen groei in de omzet en winst. Sterker nog: 40 procent gaat ervan uit dat de omzet en winst in 2003 zullen afnemen. Twee van de vijf ondervraagde ondernemers zullen dit jaar ook niet gaan investeren.

Volgens MKB-Nederland moet ,,alles op alles'' worden gezet om de bedrijvigheid te bevorderen. Het kabinet moet het weer aantrekkelijk maken voor bedrijven om te investeren. Zo moeten belemmeringen in de vorm van hinderlijke wetgeving worden wegnomen en hoge loonkosten worden voorkomen. In dat laatste geval wijst de ondernemersorganisatie onder meer op stijgende pensioenpremies.

Daarnaast moeten de vakbonden hun verantwoordelijkheid nemen bij het vaststellen van hun looneisen. MKB-Nederland ziet alleen ruimte voor eenmalige loonsverhogingen. Deze uitkeringen zouden bovendien afhankelijk moeten zijn van de prestaties in een sector of bedrijf. Daarom kunnen volgens de ondernemersorganisatie de eenmalige bonussen het beste achteraf worden toegekend.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS