Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Economie » Air Holland nieuw leven ingeblazen

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Air Holland nieuw leven ingeblazen
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
De luchtvaartmaatschappij Air Holland is gered. Holland wordt nieuw leven ingeblazen. Een Spaanse investeringsgroep geeft het noodlijdende bedrijf een financiële injectie van enkele tientallen miljoenen euro's.

Dat heeft president-directeur C. van Dormael woensdag gezegd.

De investeerders staan garant voor het contract dat Air Holland met de samenwerkende reisorganisaties TUI en Thomas Cook heeft afgesloten. De Spaanse garantie was een vereiste voor die overeenkomst. Deze ondernemingen gaan ongeveer 120.000 stoelen naar verre bestemmingen bij de luchtvaartmaatschappij inkopen. "Een belangrijke doorbraak", zei Van Dormael hierover.

De steun van de Spanjaarden was essentieel voor het slagen van de overeenkomst. "Zonder hen waren we nooit in staat geweest om het contract financieel af te dekken", aldus de directeur.

Volgens Van Dormael heeft Air Holland de Spaanse geldschieters aan zich weten te binden dankzij de strategie van het bedrijf. De onderneming verdiende haar geld door voor andere maatschappijen te vliegen en sinds kort zelf vluchten uit te voeren naar Curaçao. "We lieten zien dat we een goeddraaiend bedrijf zijn. Dat wekte de interesse van de investeerders", zei de directeur.

Hij acht de kans groot dat de investeringsgroep een belang krijgt in Air Holland. "Maar het is uitgesloten dat dit een meerderheidsaandeel wordt", voegde Van Dormael daaraan toe.

Air Holland verkeert al lange tijd in financiële moeilijkheden. Het bedrijf kampt met een grote schuldenlast. Faillissement kon vorig jaar maar ternauwernood worden ontweken. De eerste zes maanden van dit jaar heeft de onderneming met verlies gedraaid. Air Holland heeft iets meer dan tweehonderd medewerkers en drie vliegtuigen.

De Spaanse geldschieters hebben al een belang in Air Scotland. Air Holland voert vluchten uit voor deze maatschappij. Verder bezitten ze een hotelketen in Spanje en een aantal reisorganisaties in dat land.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS