Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Economie » Hypotheekmarkt in beweging

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Hypotheekmarkt in beweging
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Door de lage rente zijn er tweede kwartaal van 2003 134 duizend nieuwe woninghypotheken ingeschreven bij het Kadaster. Dit betekent een groei van zes procent ten opzichte van dezelfde periode van 2002.

De stijging wordt uitsluitend veroorzaakt door woningbezitters die een andere hypotheek afsluiten, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het aantal verkochte woningen is namelijk afgenomen met zes procent in vergelijking met het tweede kwartaal van 2002.

De gemiddelde hypotheekrente van 4,5 procent is sinds 1956 niet meer zo laag geweest. De gemiddelde rente voor een rentevaste periode van 10 jaar bedraagt momenteel bij een spaarhypotheek met Nationale Hypotheek Garantie 5.3 procent.

Door de recente ontwikkelingen op de kapitaalmarkt heeft een aantal banken en institutionele beleggers hun hypotheekrente verhoogd. Zo is sinds medio juni 2003 de rente op staatsleningen met een looptijd van 5 tot 8 jaar met 0,9 procentpunt gestegen.

Om de hypotheek over te sluiten of om te zetten, moeten vaak opnieuw kosten worden gemaakt. Stapt de woningbezitter over op een andere geldverstrekker, dan krijgt hij of zij te maken met taxatie- en notariskosten. Ook moeten afsluitkosten worden betaald voor de nieuwe hypotheek. Dit bedraagt zo’n 2 procent van de hypotheeksom.

Hier bovenop komt de boeterente: de rente die de geldverstrekker berekend omdat die veel minder rente ontvangt voor de nieuwe hypotheeklening.

De overheid heeft sinds kort besloten dat oversluitkosten ook fiscaal aftrekbaar zijn. Dit betekent dat de kosten van oversluiten 32 tot 52% lager zijn. Ook boeterente is aftrekbaar,

De gemiddelde verkoopprijs van een woning is in het tweede kwartaal van dit jaar 203 duizend euro. In vergelijking met het tweede kwartaal van 2002 is de gemiddelde verkoopprijs met 2,3 procent toegenomen.

Het gemiddelde bedrag van een nieuwe woninghypotheek in het tweede kwartaal van 2003 is 172 duizend euro. Dat is bijna negen procent meer dan in dezelfde periode van 2002.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS