Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Economie » Omzetcijfers

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Omzetcijfers
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
's Werelds grootste bierbrouwer Anheuser-Busch heeft in het tweede kwartaal goed gedraaid. Door sterke verkopen boekte het bedrijf een nettowinst van 633 miljoen dollar tegen 587 miljoen dollar een jaar eerder. Dat is een stijging met 8 procent. De omzet van het concern klom 4 procent tot 4,3 miljard dollar. Anheuser-Busch is fabrikant van onder meer het merk Budweiser.

De Italiaanse aanbieder van mobiele telefonie Telecom Italia Mobile (TIM) heeft in het eerste halfjaar een omzet geboekt van 5,5 miljard euro. Dat is een stijging met 6,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat nam met 8,4 procent toe tot 1,8 miljard euro.

Het Amerikaanse Electronic Data Systems (EDS) heeft de winst in het tweede kwartaal flink zien dalen. Onder de streep bleef bij 's werelds grootste automatiseerder 138 miljoen dollar staan tegen 318 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet kwam uit op 5,5 miljard dollar tegen 5,4 miljard vorig jaar. Het resultaat stond onder druk door de kwakkelende economie. Bovendien deed het bedrijf extra afschrijvingen.

De Amerikaanse fabrikant van telecomapparatuur Qualcomm presenteerde een kwartaalresultaat van 192 miljoen dollar tegen een verlies van 12 miljoen dollar een jaar eerder. Het bedrijf boekte een omzet van 922 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat nog 770 miljoen. Het bedrijf zag een sterke stijging in de verkoop van chips voor de mobiele telefoons. Het bedrijf voorziet voor heel 2003 een winst per aandeel van minimaal 1,40 dollar.

De kwakkelende netwerk- en telecomdivisie van Siemens komt vanaf dit najaar onder de directe leiding van bestuursvoorzitter Heinrich von Pierer te staan. Von Pierer vervangt Volker Jung, die met pensioen gaat. De maatregel maakt onderdeel uit van een grote herschikking van het Siemens-management. De netwerk- en telecomdivisie was enkele jaren geleden nog een veelbelovende winstmaker, maar is inmiddels een zorgenkindje door de algehele neergang van de telecomindustrie.

De Duitse sportartikelenfabrikant Adidas wil ook de failliete Amerikaanse golfonderneming Top-Flite overnemen. Een concurrent van Top-Flite, Callaway, heeft een bod van 125 miljoen dollar klaarliggen. Adidas is al eigenaar van de golfmerken Maxfli en TaylorMade.

Het Britse frisdranken- en snoepgoedconcern Cadbury Schweppes heeft in het eerste halfjaar de winst voor belastingen met 16 procent zien dalen tot 294 miljoen pond sterling (414 miljoen euro). De daling was al verwacht gezien de teruglopende verkoop van frisdranken in de Verenigde Staten. De omzet steeg 15 procent tot 2,7 miljard pond (2,8 miljard euro).

Het Amerikaanse farmacieconcern Schering-Plough heeft nog altijd last van het aflopen van een patent op het allergiemiddel Claritin eind 2002. De nettowinst zakte door concurrentie van generieke medicijen in het tweede kwartaal met 71 procent tot 182 miljoen dollar. De omzet daalde 17 procent tot 2,3 miljard dollar. De resultaten kwamen overeen met de bijgestelde prognoses van begin juli.

Het Frans-Spaanse tabaksconcern Altadis gaat de komende twee jaar bijna 1300 banen schrappen in Frankrijk en Spanje om zich beter te kunnen wapenen tegen de concurrentie en verminderde tabaksconsumptie. Altadis is in 1999 ontstaan uit een fusie tussen de tabaksproducenten Seita en Tabacalera.

Lucent Technologies heeft over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettoverlies geboekt van 254 miljoen dollar tegen 8,03 miljard vorig jaar. De omzet viel terug van 2,95 miljard naar 1,96 miljard dollar. Het bedrijf verwacht in 2004 winst te maken.

GlaxoSmithKline, de op een na grootste farmacieproducent ter wereld, boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 1,3 miljard pond sterling (1,8 miljard euro) tegen 1,2 miljard pond vorig jaar. De omzet steeg met 3 procent tot 5,38 miljard pond (7,56 miljard euro).

TNT Logistics, een dochter van het post- en logistieke bedrijf TPG, heeft haar contract met de Britse gezondheidszorg met vijf jaar verlengd. Het contract heeft een waarde van 113 miljoen euro. Volgens TPG worden de medische spullen vervoerd door 300 medewerkers met behulp van 200 voertuigen.

Voedingsbedrijf Numico heeft zijn zuivelpoot Mococa verkocht aan Kremon do Brasil. Deze producent van voedingsmiddelen en schoonmaakproducten neemt de Braziliaanse activiteiten voor een niet nader genoemd bedrag over, zo meldde Numico woensdag. De graanproducten van Mococa vallen buiten de transactie. De Braziliaanse zuiveldivisie boekte vorig jaar een omzet van 40 miljoen euro, waarvan 15 miljoen werd binnengehaald met de verkoop van granen.

De Franse aluminiumproducent Pechiney heeft in het tweede kwartaal van 2003 15 miljoen euro winst geboekt. Dat is 6 miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar, maar 3 miljoen minder dan analisten hadden geraamd. De halfjaaromzet daalde van 3,40 miljard euro tot 2,63 miljard euro. Het concern, dat doelwit is van een vijandige overname door het Canadese Alcan, heeft geen vooruitzichten voor de rest van het jaar gepresenteerd.

Het tweede kwartaal van 2003 is voor de Zweedse vrachtwagenmaker Volvo winstgevender geweest dan dezelfde drie maanden vorig jaar. Daaraan lagen kostenbesparingen en de introductie van nieuwe modellen ten grondslag. Volvo boekte een nettowinst van 1,72 miljard kroon (185 miljoen euro) tegen 1,08 miljard kroon vorig jaar. De omzet daalde van 49,29 miljard kroon naar 44,59 miljard kroon (4,79 miljard euro). Dat was vooral te wijten aan de lage dollar.

Het Franse zuivelconcern Danone heeft in de eerste zes maanden van 2003 het verlies van 630 miljoen euro weten om te zetten in een winst van 402 miljoen euro. Deze winstgroei geeft een enigszins vertekend beeld, want het verlies vorig jaar kwam vooral door afschrijvingen op belangen in Latijns-Amerika. De operationele winst liep ten opzichte van het eerste halfjaar van 2002 terug van 796 miljoen euro naar 787 miljoen euro en de omzet daalde van 7,15 miljard euro naar 6,62 miljard euro.

De nettowinst van het Zwitserse farmaciebedrijf Roche is in het eerste halfjaar van 2003 met 24 procent teruggelopen van 2,08 miljard frank tot 1,58 miljard frank (1,1 miljard euro). De winstval is het gevolg van al verwachte verliezen op investeringen. De operationele winst steeg met 15 procent en de omzet nam 6 procent toe tot 13,9 miljard frank (9,1 miljard euro).

Amerika's grootste biotechnologieconcern, Amgen, heeft zijn nettowinst in het tweede kwartaal van 2003 met 47 procent kunnen verhogen tot 607 miljoen dollar. Amgen heeft zijn verwachtingen voor de jaarwinst verhoogd. De omzet nam toe van 1,25 miljard dollar tot 2,04 miljard dollar.

's Werelds grootste uitzendbureau Adecco heeft in het tweede kwartaal van 2003 26 procent meer winst gemaakt. De nettowinst kwam uit op 87 miljoen euro tegen 68 miljoen euro in de vergelijkbare periode een jaar geleden. Ten opzichte van de eerste zes maanden van 2002 steeg de nettowinst met 10 procent. De 4 miljard euro omzet in de eerste zes maanden was lager dan de 4,14 miljard euro die analisten hadden verwacht en lag 8 procent onder het niveau van 2002.

Het Franse farmacieconcern Sanofi-Synthelabo heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 6 procent meer omgezet dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. De verkopen kwamen uit op 1,9 miljard euro. Sanofi-Synthelabo houdt vast aan zijn verwachting dit jaar een omzetgroei te kunnen boeken van 15 procent. Dat is exclusief valuta-effecten. De lage dollar drukt de resultaten. Het bedrijf gaf geen winstcijfers.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS