Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Economie » Harry Potter stuwt koers Amazon

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Harry Potter stuwt koers Amazon
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Met 1,4 miljoen verscheepte boeken 'Harry Potter and the Order of the Phoenix' haalde Amazon.com in het afgelopen kwartaal 250.000 nieuwe klanten binnen en mede daardoor een omzetstijging van bijna 37 procent.

De toekomst tekent zich af: massa-titels in massadistributie, met Amazon als een steeds machtiger boekwinkel: 40 procent korting kon amazon.com geven, en gratis bezorging in onder meer de VS met FedEx Saturday. 'Een break-even event', zei financieel directeur Thomas Szkutak over deze massale stunt, ofschoon dat niet controleerbaar is.

Amazon maakte resultaten over het tweede kwartaal van 2003 bekend en Reuters via Cnet en Bloomberg en Washington Post schreven erover.

Nog altijd noteert Amazon.com rode cijfers, in het afgelopen kwartaal nog ruim 43 miljoen dollar of 11 cent per aandeel, maar dat was veel minder dan de ruim 93 miljoen dollar verlies een jaar geleden, toen 25 cent per aandeel.

De omzet steeg met 36,5 procent, tot 1,1 miljard dollar. Het aantal verkochte artikelen steeg met 42 procent. Het aandeel van derden (winkeltjes) in de omzet groeide van 14 naar 20 procent.

De netto kasstroom in de 12 maanden tot 30 juni bedroeg 285 miljoen dollar, in het jaar tot 30 juni 2002 nog 48 miljoen dollar.

Amazon verhoogde ook de prognoses voor het jaar 2003, tot een totaal aan omzet tussen de 4,9 en 5,1 miljard dollar en 215 tot 255 miljoen operationele winst.

Dit alles deed analisten jubelen en de koers na beurs van Amazon met 6 procent stijgen, tot 34,87 dollar. De koers is daarmee ruimschoots verdubbeld in het afgelopen jaar, degene die er een jaar terug in durfde te stappen is nu goed af.

Amazon-baas Jeff Bezos zei dat het verplaatsen van advertentiegeld naar kortingen voor klanten goed had uitgepakt. Kortingen en gratis bezorging bij bestellingen boven de 25 dollar in de VS trekken veel klanten. Amazon kondigde gisteren ook aan de drempel voor gratis bezorging in Groot-Brittannie te verlagen van 39 naar 25 pond.

De groei in omzet in de VS was 20 procent, de winstgroei 55 procent. de omzet van sites in Engeland, Duitsland, Frankrijk en Japan groeide met 81 procent tot bijna 400 miljoen dollar, overigens voor een flink deel door de stijgende euro: zonder die koersverschillen zou de groei 56 procent hebben bedragen, en de internationaal operationele winst, van 13 miljoen dollar, een jaar terug nog 9 miljoen verlies.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS