Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Economie » Onderzoek naar professionele vervalsingen euro's

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Onderzoek naar professionele vervalsingen euro's
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
De politie in Friesland doet onderzoek naar professionele vervalsingen van biljetten van 100 euro. Deze week heeft de politie in Leeuwarden vier mannen uit Litouwen aangehouden die 4000 euro aan valse biljetten bij zich hadden.

Een politiewoordvoerder stelde zaterdag dat de biljetten nauwelijks van de echte zijn te onderscheiden. ,,Zelfs een UV-lamp in de supermarkt kan niet aantonen of de biljetten vals zijn'', aldus de woordvoerder zaterdag.

De mannen van 22 en 23 jaar hebben het valse geld in elk geval bij twee zaken in Dokkum en drie in Leeuwarden aangeboden. In een supermarkt in Leeuwarden vond het personeel het biljet van 100 euro vreemd aanvoelen. Het bleek inderdaad om vals geld te gaan van goede kwaliteit. Omdat een caissière van de supermarkt het kenteken van de auto van de mannen had genoteerd, kon de politie hen even later al aanhouden.

De politie onderzoekt bij welke winkels de verdachten nog meer zijn geweest. Ook wordt onderzocht of de groep zelfstandig werkt of deel uitmaakt van een bende. De verdachten zitten nog steeds vast.

Deze week doken ook valse biljetten van 100 euro op in Woerden en Mijdrecht. In de eerste plaats werden een 21-jarige Duitser en een 23-jarige man uit Lelystad aangehouden die in het bezit waren van een stapeltje goed nagemaakte briefjes.

Het Korps Landelijke Politie Diensten erkent dat er steeds vaker goed gelijkende vervalsingen van euro's opduiken. ,,De euro is nu al een tijdje op de markt zodat mensen die zich bezig houden met valsemunterij, hier steeds bekwamer in worden'', aldus een woordvoerder. ,,Maar het gaat beslist niet om verontrustende hoeveelheden.''

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS